Начало > Геополитика > Високотехнологични войни срещу Иран?
Високотехнологични войни срещу Иран?

Валентин ФЪРТУНОВ

Ислямската република е прицел на Израел и Запада с всякакви средства

Ахмадинеджад: Западът ни унищожава дъждовните облаци

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад повдигна сериозни обвинения срещу Запада – сушата в Иран.

Ахмадинеджад произнесе реч в град Горбад-е-Кавус, на брега на Каспийско море, посветена на проблемите със засушаването в страната, което заплашва реколтата.

Той обвини Запада, че умишлено унищожава дъждовните облаци, насочили се към Иран, за да причини опустошителна суша в страната.

Тези думи са последните от серия изявления на ирански лидери, че западните страни заговорничат, за да превърнат проблема с недостига на вода в Иран в голяма криза.

В миналото Ахмадинеджад обвини европейските страни, че нарочно предизвиквали дъждовни бури над собствените си страни, което в замяна щяло да доведе до недостатъчно валежи в Близкия изток.

Тогава Ахмадинеджад заяви, че Иран ще преследва по съдебен път европейските страни заради тези техни действия.

По-рано през годината иранският лидер изтъкна, че западните страни са създали вируса на СПИН, за да отслабят развиващия се свят и да създадат пазар за фармацевтичните компании.

Земетресенията

Последните от тях бяха две на 12 август, а епицентърът на двете земетресения от 6.2 и 6 по Рихтер е бил на около 60 км от Табриз, който е с население от милион и половина. Жертвите бяха няколкостотин, а ранените надхвърлиха 4000, при значителните разрушения.

Само от началото на новия век страната е тресена с над 6-та по Рихтер повече от десет пъти, като особено опустошителни са били земетресенията в Тебриз, Заранд и особено в гр. Бам, като общият брой на жертвите надхвърля 31000 души, щетите са изчисляват на милиарди долари.

Това, което се знае е, че в съседен Азербайджан, с когото Иран е в сериозни търкания, е родното място на проекта „Меркурий-18”, а експертите го разшифроват като тектоничната бомба. Голяма част от eкипа създал това високотехнологично оръжие още по времето на СССР, впоследствие е бил вербуван и изтеглен от Баку от спецслужбите на различни държави. Под сурдинка се говори, че сред основните цели при изпробване на това оръжие са Иран и Китай.

ЕМП

И ако първите две теми, поне засега са измежду дълбоко засекретенте и трудно могат да се извадят доказателства за прилагането им по отношение на Иран, то скорошните заплахи на Израел за използване на електро-магнитна пулсация(или импулс) са съвсем конкретни.

Израел обмисля да насочи електромагнитни импулси към Иран, за да парализира неговите транспортни и комуникационни мрежи и по този начин да пресече разработването на ядрената му програма, писа тези дни лондонският „Сънди таймс“.

Вестникът цитира американския специалист по въпросите на отбраната Бил Герц, който на 29 август изрази растящата тревога на американските разузнавателни служби, че Израел може да нанесе удар на Иран с ядрена експлозия на голяма височина, с която да разстрои цялата му електронна апаратура.

Неотдавна американският автор Джо Тузара писа в десния израелски вестник „Нешънъл нюз“, че ускоряването на разработката на ядрени оръжия от Иран може да предизвика израелско възпиращо нападение с електромагнитни импулси. „Експлозията няма да породи нито радиация, нито какъвто и да било друг ефект на земята, но ще пресече снабдяването с храни и комуникациите ще станат практически невъзможни, което ще доведе до икономически срив“, писа Тузара.

Израелският експерт Узи Рубин, който участвал в разработването на израелския противоракетен щит обаче, отбелязва пред „Сънди таймс“, че „е изключено да се използва ядрен заряд дори и с цел получаване на електромагнитни импулси“. Има методи за създаване на такива импулси на земята, добавя той.

РЕКЛАМА
 1. Кай
  15 септември, 2012 в 14:02 | #1

  Кога ще качите другите предавания?! Последното е от преди година!

 2. Ваш зрител
  20 септември, 2012 в 18:25 | #2

  „Ахилесовата пета на Иран“ статия на футуролога Максим Калашников ,посветена на плановете на Пентагона.

  http://m-kalashnikov.livejournal.com/1106792.html

  „Ще има ли военен конфликт в Иран?Цели и задачи“ дискусия с участието на Константин Сивков и М.Калашников
  видеото е от януари т.г.

  http://www.youtube.com/watch?v=kOzYIHSmFrg

 3. 22 ноември, 2012 в 19:43 | #3

  много ми е странно как така при висока ядрена експлозия, няма да има радиация?

 1. 0 trackbacks