Начало > Геополитика > ГЛЕДНИ ТОЧКИ
ГЛЕДНИ ТОЧКИ

Валентин ФЪРТУНОВ


Двама американци обясняват защо има или няма Арабска пролет


Американците са особено известни с култови фрази, главно от филми, за които шапка им свалям. Гоненето на афористичност в най-кратката възможна форма наистина ги е превърнало в майстори. Тук ще се вържа за един от най-светлите примери, който невероятно ярко осветлява днешната ни тема:

ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ!

Да, нещастната бита, ругана, преследвана, възхвалявана, издигана в култ истина е неизвестно точно къде, особено когато става дума за глобална политика, стратегии и интереси на световните метрополии. А когато в играта се включат големите комерсиални медии и на сцената излезе г-жа Манипулацията с голямата баданарка, започвам да си мисля, че истината дори не е някъде там, а най-вероятно е натикана в кофата с мръсната вода, където под окъсаната стирка, никой няма да я търси.

Тук ви представям своеобразна ревизия на темата за онова, което наричат Арабската пролет, нещо, което и да го има и да го няма успя да навърти вече поне 6 месеца медиен животец.

Ще ви припомня само, че веднага след първите сензационни акорди за ставащото в Тунис, Египет, Йемен, Либия и прочее, в „Десант” публикувах анализа „Сорос нагази и Арабия”, където с достатъчно аргументи и цифри ви показах, кой стои зад подготовката на новия кръг нежни революции, както се опитваха да ги представят големите медии, насочвайки аналогии със случилото се преди двайсет години в Източна Европа.

Тук ще можете да прочетете последната статия на един от сериозните играчи в американския стратегически мозъчен тръст Джордж Фридман. Тонът вече е различен. Опитният шеф на популярната интелектуална собственост от Тексас – Стратфор, без да го признава директно, се опитва да замаже конфуза, търсейки под вола телета, кенгура и мечето панда за да обясни някак си по-приемливо за американското ушенце, защо Западът претърпя невиждана катастрофа при най-мащабния си досега опит да неоклониализира арабската дъга. Гарантирам ви, че гърчовете и пируетите му ще ви доставят истинска наслада.

Другият автор е много светла личност, и колкото светла, толкова и скандална, защото никога не си оставя магарето в калта, като за целта с цялата си тържествена осанка на професор по международно право се навира в най-големите жеги по планетата, за да събере информация от първа ръка. Франклин Ламб естествено не печели овации на червения килим, защото обикновено измъква истината от кофата и както си е непрана и ухаеща на злачни миризми я размахва под напарфюмираните носове на манипулаторите.

Впрочем, убедете се сами.

Аз само отново ще ви припомня едно изказване, което има пряка връзка с темата:

Владислав Тодоров, културолог:

„Неотдавна на Балканите, а сега в Ирак ставаме свидетели на колосален експеримент от социално-инженерен характер с никому неясен резултат – трансплантация на демокрация. Логиката е проста – за да обезвредим трайно районите на завишен риск или съответната вироглава държава, трябва да им внесем принудително демокрация. Защото историята е доказала, че от познатите ни политически системи и обществени строеве единствено демокрацията прави народите безопасни за своите съседи и за света като цяло”.

*

*

Преразглеждане на арабската пролет

Джордж Фрийдман

Стратфор

Джордж Фрийдман е основател и шеф на частната разузнавателна агенция Стратфор, базирана в Остин, Тексас. Специалист по геополитика, близък до Пентагона.

На 17 декември 2010 г. Мохамед Буазизи, туниски уличен търговец се самозапали в знак на обществен протест. Самозапалването отключи размирици в Тунис и в края на краищата доведе до падането от власт на президента Бен Али. Това бе последвано от вълнения в редица арабски страни, които световната преса нарече „Арабската пролет“. Стандартният анализ на ситуацията бе, че потисническите режими седят върху вулкан на либерално-демократичните недоволство. Вярваше се, че Арабската пролет е политическа въстание на масите, искащи либерално-демократични реформи и че това въстание, подкрепено от западните демокрации, ще генерира радикални политически промени в целия арабски свят.

Сега, повече от шест месеца след началото на Арабската пролет, е важно да се направи равносметка на това, което се случи и това, което не се случи. Причините за широките вълнения излизат извън рамките на арабския свят, макар че, очевидно, динамиката в този свят е важна и сама по себе си. Въпреки това, вярата в Арабската пролет помогна да се оформи европейската и американската политика в региона и света. Ако предположенията за това, през януари и февруари се оказаха недостатъчни или дори погрешни, то това ще има регионални и глобални последици.

Важно е да се започне с факта, че до този момент, нито един режим в арабския свят не е паднал. Хора като Бен Али Тунис и египетския президент Хосни Мубарак бяха заменени, но самите режими, които представляват същината на управлението, не са се променили. Някои режими попаднаха под масирана атака, но не паднаха, както е в Либия, Сирия и Йемен. И в много страни като Йордания размириците никога не достигнаха размер на реална заплаха за режима. Моделът на бърз и пълен колапс, който видяхме в Източна Европа през 1989 г. с падането на комунизма не се състоя в арабския свят. Още по-важно, промените на режимите, които биха могли да настъпят от гражданските войни в Либия и Сирия няма да са изразително победни, нито категорично демократични, а тези, които са демократични очевидно няма да бъдат либерални. Митът, че във всеки либиец е заложен френския републикански копнеж да диша свободно е съмнителна до крайност.

Да вземем случая с Мубарак, който бе принуден да подаде оставка и впоследствие, изправен пред съда, въпреки че режимът – режимът на управление, в които военните остават основен арбитър на държавата – си остава непокътнат. Египет се ръководи от комитет на висши военни, всички от които са били част от режима на Мубарак. Идват избори, но опозицията е дълбоко разделена между ислямистите и секуларистите, личностни и идеологическите различия, от своя страна разединяват и тези фракции. Вероятността за появата на силен президент-демократ, който да контролира ленивите министри в Кайро, националната сигурност на страната и военния апарат е нищожна, и египетските военната хунта вече е предприела действия за потискане на всяка фигура, която е твърде радикална и твърде непредвидима.

Важният въпрос е защо тези режими успяха да оцелеят. В една истинска революция, режимът губи силата си. Анти-комунистическите сили събориха полското комунистическото правителство през 1989 г., независимо от разединението в средите на опозицията. Установените режими не са в състояние да определят собственото си бъдеще, да не говорим за бъдещето на техните страни. Преходът бе започнал, но те ​​нямаха контрол върху него. По същия начин, през 1979 г., когато бе свален на шаха на Иран, неговите военни и службите за сигурност не бяха тези, които управляваха прехода, след като шахът напуска страната. Тъкмо те бяха изправени пред съда. Имаше вълнения в Египет през януари и февруари 2011 г., но идеята, че те са с размера на революция изненада Египет, поставяйки въпросът – как всъщност изглежда една революция.

Оформянето на западния речитатив

Имаше три принципа за оформянето на западния речитатив за Арабската пролет. Първият е, че тези режими са изключително непопулярни. Вторият е, че опозицията представлява волята на по-голямата част от народа. Третият е, че веднъж започнали безредиците не могат да бъдат спрени. Добави към всичко това, че идеята, че социалните медии улесняват организирането на революцията и убеждението, че регионът е в разгара на радикална трансформация, всичко може лесно да бъде разбрано.

Тъкмо в Либия, че тези твърдения създадоха най-сериозните проблеми. Тунис и Египет не са били обект на сериозно външно влияние. Либия стана фокус на значителна западна намеса. Муамар Кадафи управлява Либия в продължение на почти 42 години. Той не би могъл да управлява толкова дълго без съществена подкрепа. Това не означава, че той има подкрепата на мнозинството (нито пък, че той я няма). Това просто означава, че оцеляването на режима му не е в интерес само на шепа хора, но че голяма мрежа от либийци, които са се възползвали от управлението на Кадафи, и биха загубили много, ако той падне. Затова те са готови да се борят за неговия режим.

Опозицията срещу него бе реална, но твърдението, че тя представлява преобладаващото мнозинство от либийския народ е съмнително. Много от лидерите са били част от режима на Кадафи, и е съмнително, че те биха били избрани на държавни постове, заради тяхна лична непопулярност. Други са били членове на племената, които бяха против режима, но не особено приятелски настроени едно към друго. Според митологията на Арабската пролет, Източната коалицията представлява обединения гняв на либийския народ срещу потисничеството на Кадафи. Кадафи беше слаб и изолиран, разчитащ на армия, която все още му бе лоялна и можеше да причини ужасно отмъщение на либийския народ. Но ако Западът можеше да демонстрира способността си да предотврати клането в Бенгази, военните щяха да разберат собствената си изолация и да се предадат на бунтовниците.

Нещата обаче не се случиха по този начин. Първо, режимът на Кадафи бе подкрепян от повече от „просто една шепа хора”, които тероризират населението. Той е със сигурност брутален режим, но не е оцелял в продължение на 42 години само поради тази причина. Той има значителна подкрепа в армията и сред основните племена. Дали това означаваше, че е мнозинство е точно толкова неясно, колкото и дали Източната коалиция е мнозинство. Но със сигурност това бе значителна група с много за губене, ако режимът падне. Така че, противно на очакванията на Запада, режимът продължава да се бори и да има лоялността на значителен брой хора. Междувременно, Източната коалиция продължава да оцелява под закрилата на НАТО, но не е в състояние да формира единно правителство или да свали Кадафи. Най-важно, винаги е било съмнително твърдението, че това, което ще се появи, ако бунтовниците нанесат поражение на Кадафи ще бъде демократичен режим, да не говорим за либерална демокрация, и това става все по-очевидно с продължаването на войната. Който и да  замени Кадафи няма категорично да го превъзхожда, а това говори много за ситуацията.

Много подобен процес върви и в Сирия. Там, правителство на малцинството алевити, на семейството Асад, което управлява Сирия вече 41 години, е изправено пред въстание, ръководено от мнозинството сунити, или поне някои сегменти от тях. Отново, предположението е, че режимът е нелегитимен и затова слаб и ще се разпадне срещу съгласувана съпротива. Това предположение се оказа погрешно. Режимът на Асад може и да е правителство на малцинството, но то има значителна подкрепа от военните, предимно алевитски офицери, командващи съставената от наборници-сунити армия. Военните се облагодетелстваха значително от режима на Асад – всъщност, той ги доведе на власт. Единственото нещо, което управляващата фамилия трябва да прави е да са внимателни, за облагите на военните и службите за сигурност, за да останат те лоялни към режима. Досега успяват. Единствената опасност за режима е, ако вследствие на нарастващото натоварване на доминираната от алевитите армия доведе до пукнатини, както в рамките на алевитската общност, така и в самата армия, вследствие на което се стигне до военен преврат.

От друга страна, тези арабски лидери нямат къде да отидат. Висшето ръководство на армията може да бъде съдено в Хага, а по-ниските чинове ще са обект на бунтовническо възмездие. Има правило във войната, че винаги трябва да се даде на врага възможност да се оттегли. Поддръжниците на Асад, като поддръжници на Кадафи и поддръжниците на Али Абдула Салех в Йемен, нямат място за отстъпление. Така че те се бият вече в продължение на месеци, и не е ясно, дали ще капитулират в скоро време.

Чуждите правителства, от САЩ до Турция, изразиха раздразнението си от сирийците, но никой сериозно не планира интервенция. Има две причини за това: Първо, след намесата в Либия, всички станаха по-предпазливи, когато се говори за слабост на арабските режими, и никой не иска наземна конфронтация с отчаяните сирийски военни. Второ, наблюдателите са станали предпазливи в твърдението, че широко разпространените размирици представляват народна революция или че революционерите непременно искат да се създаде либерална демокрация. Сунитите в Сирия, може и да искат демокрация, но те ​​биха могли да бъдат заинтересовани в създаването със сунитска „ислямска“ държава. Знаейки, че е важно да внимаваш какво си пожелаваш, изглежда всеки отправя сурови предупреждения към Дамаск, без да прави нещо друго.

Сирия е интересен случай, защото вероятно е единствената актуална тема по която Иран и Израел са солидарни. Иран е дълбоко сраснат с режима на Асад и се притеснява от нарастването на сунитската власт в Сирия. Израел е също толкова дълбоко загрижен за режима на Асад – един познат и управляем дявол, от гледната точка на Израел – би могъл да се срине и да бъде заместен от сунитски ислямски режим с тесни връзки с Хамас и каквото е останало от Ал Кайда в Леванта. Това са страхове, не убеденост, но страховете ги правят солидарни.

Геополитическа значимост

От края на 2010 г. станахме свидетели на три вида на въстания в арабския свят. Първите са тези, които почти изметоха режима. Вторият са тези, които смъкнаха ръководителите, но не промениха начина, по който страната се управляваше. Третите са тези, които се превърна в граждански войни, като в Либия и Йемен. Налице е също така интересен случай в Бахрейн, където режимът бе спасен от намесата на Саудитска Арабия.

Трите примера, не означават, че липсва недоволство в арабския свят или пък желание за промяна. Те не означава, че промяната няма да се случи, или че недоволството няма да набере достатъчно сила, за да свалят режимите. Те също така не означават, че това, което се появи след режимите ще бъдат либерално-демократични държави, угодни на американците и европейците.

Въпросът не е дали човешките права са важни, но дали подкрепа на безредиците в репресивните държави автоматично защитава човешките права. Важен пример е Иран през 1979 г., когато опозицията на потисничество от правителството на шаха се възприема като движение към либералната демокрация. Това, което последва, може да са били демократично, но едва ли либерално. В действителност, много от митовете на Арабската пролет имат своите корени в иранската революция от 1979, а по-късно през 2009 в Зеленото движение на Иран, когато едно дребно въстание, лесно смазано от режима, бе масово разглеждано като голяма опозиция и широка подкрепа за либерализация.

Подкрепата за човешките права изисква безмилостна яснота – кого подкрепяме и какви са шансовете му. Важно е да запомните, че не западните поддръжници на човешките права страдат от последиците от неуспяло въстание, граждански войни или революционни режими, които са се ангажирали към каузи, различни от либералната демокрация.

Един погрешен прочит на ситуацията, също може да създаде ненужни геополитически проблеми. Падането на египетския режим, малко вероятно, такъв какъвто е в този момент, ще бъде също толкова вероятно да генерира ислямистки режим както и либерална демокрация. Оцеляването на режима на Асад може да доведе до повече клане, отколкото сме виждали и много по-здрава основа за Иран. Нито един режим не е паднал след Арабската пролет, но когато това се случи, ще бъде важно да се помни 1979 и убеждението, че нищо не може да бъде по-лошо от шаха на Иран, морално или геополитически. Нито едното, нито другото се оказаха верни.

Това не означава, че няма хора в арабския свят, които искат либералната демокрация. Това просто означава, че те не са достатъчно мощни, за да свалят режими или да запазят контрола над новоустановените режими, дори ако са успели. Арабската пролет е преди всичко грунд за пожелателно мислене пред лицето на реалния свят.

*

*

Край на играта за бунтовниците в Бенгази –

либийските племена се подготвят да се намесят

Франклин Ламб

Форин Полиси Джърнъл

Франклин Ламб е специалист по Близкия Изток, професор по международно право, особено силен с това, че е полеви анализатор – т.е. прекарва значително време на място, в горещите точки за които пише.

На 30 юли – денят преди в тази 97,5% мюсюлманска страна да започне свещения месец Рамадан, говорителят на НАТО – Роланд Лавойе неумело се опитваше да обясни на журналистите в хотел Риксос и по света защо се налага НАТО да бомбардира три телевизионни кули в Триполи, убивайки трима журналисти/техници и ранявайки 15 други. Както повечето хора намиращи се в момента в централните части на Триполи, аз бях събуден към 1:50 през нощта от първата от общо девет експлозии, три от които аз самия наблюдавах от своя балкон на около 800 ярда и видях как една от кулите бива взривена на парчета. По четирилентовата магистрала непосредствено пред хотела и под балкона ми, която върви успоредно на бреговата ивица аз видях два автомобила, които лудо завиваха наляво и надясно, бързайки, вероятно опитвайки се да избегнат натовска ракета, страхувайки се, че те самите може да станат мишена.

Според натовският говорител Лавойе, гледането на правителствената телевизия от населението на Либия и следователно слушането на терористични съобщителни публични услуги отнасящи се до въпроси като наличието на бензин, разпределяне на храна за Рамадан, емисии за местата, които да се избягват заради скорошни бомбардировки на НАТО, молитви и лекции на шейхове върху морални и религиозни въпроси по време на Рамадан, както и таблици с времената за молитва, детски програми и др. трябва да се спре незабавно.

Причината да се бомбардира либийската правителствена телевизия, според НАТО е, че либийският лидер Кадафи е давал интервюта и е държал речи след поредните бомбардировки, които отскоро включват и болници, складове за храна за Рамадан, главната водопреносна система на страната, университет, частни домове и повече от 1600 други цивилни обекти. НАТО вярва, че предотвратяване на използването от Кадафи на либийските обществени честоти влиза в рамките на резолюции 1970 и 1973, обхватът на които бе разширен до неузнаваемост от техния първоначален замисъл. Говорителят на НАТО твърди, че либийското ръководство използва телевизионните съоръжения, за да осуети „хуманитарната мисия“ на НАТО, и за пореден път „поставя под риск живота на цивилното население“.

Официалните либийски лица признават, че използват медията за комуникация с населението, включително опитвайки се да подтикнат към племенно обединение, да проведат диалог с тези, базирани в Бенгази, които всички тук наричат „натовските бунтовници“, да убеждават за незабавно спиране на огъня и да – за призив към всички либийци да се съпротивят на това, което повечето хора тук, включително полковник Кадафи наричат „натовска кръстоносна агресия“. В западна Либия, а дори и в източна, според многото наскоро дезертирали бунтовници, пристигащи всеки ден, смятат, че НАТО е загубило респекта на тази страна, на Африка, на Близкия Изток и все повече на международната общност. Причините са добре познати тук и включват серийните фалшиви обяснения и описания за това какво се случи през Февруари в районите на Бенгази и Мисрата.

В допълнение, натовските бомбардировки се увеличиха с приблизително 20% след 25 Юли и ще продължат да се увеличават, според френския министър на отбраната Жерард Лонгет, който, заедно с английския си колега Лиам Фокс, докато публично говорят, че НАТО трябва да продължи с бомбардировките, в частни разговори споделят своята фрустрация от убийството на бунтовническия лидер Абдул Фатах Юнис. Това убийство, според либийските власти, най-вероятно е извършено от бунтовническите командири на Юнис или от Ал Каида. Двамата министри са споделяли, че чустват, че бунтовническото командване в Бенгази е пред колапс. Така смятат и много от лидерите на НАТО, както и от администрацията на Обама.

Бивш високопоставен член на Либерално-демократичната партия на Великобритания – сър Мензис Кембъл отправи призив към правителството на острова да преосмисли своето вмешателство във войната в Либия. Кембъл заяви, че Великобритания трябва да предприеме „цялостно преразглеждане“ на своето участие в конфликта на НАТО в Либия след убийството на опозиционната фигура Юнис и трябва „да помисли относно край на играта с този конфликт“.

Един поддръжник на либийското правителство, който тъкмо пристигна в Триполи твърди, че е прекарал 2 месеца в Бенгази в ролята на връзка между НАТО и бунтовниците. Той разказа на съсредоточената си публика в хотела тази седмица много подробности за това, което той твърди, че е фрустрация на НАТО от влошаването, корумпирането и некомпетентността на техния „тим“ на изток, както и за становището на ЦРУ, че „Ал Каида ще изяде Махмуд Джибрил и цялото бунтовническо ръководство като ифтар за Рамадана през Август. Те просто изчакват правилната възможност да направят драматичния си ход и да вземат контрола.“

Само фанатиците на „хуманитарната интервенция“ може сериозно да са обмисляли модел на продължителна и кървава сухопътна война, необходима, за да се спечели властта. По този начин, да се заложи на съюз с НАТО, сега изглежда е било обречено от самото начало, въпреки че НАТО определяше правилата на играта.

Силата, която бързо навлиза в този конфликт е ръководството на либийските, повече от 2000 племена. В серия от срещи в Либия, Тунис и на други места, Племенният Съвет говори убедително и изгражда политически блок, който изисква край на това либийци да убиват либийци.

Смятаното за най-голямо либийско племе са Обейди, към които принадлежи семейството на Юнис. Някои племенни лидери и членове се заклеха да отмъстят на бунтовническите водачи и докато носеха ковчезите на Абдул Фатах и неговите двама спътници повтаряха скандирайки, под погледа на бунтовническите сили за сигурност, „кръвта на мъчениците няма да отиде напразно“.

Племенният съвет на Либия издаде манифест, от който става ясно, че имат намерение да сложат край на конфликта, да помогнат да се изпъдят „кръстоносците на НАТО“, да постигнат реформи, докато подкрепят правителството на Кадафи, базирано в Триполи. Преди края на Рамадан, те възнамеряват да спрат либийската криза, дори ако трябва да съберат своите стотици хиляди активни членове и да маршируват до Бенгази.

НАТО, според различни академици от университетите Ал Насър и Ал Фатах и според Племенните водачи, изглежда учудващо невежо и дори пренебрежително относно племената на тази страна и историческата им роля във времена на кризи и чуждестранна агресия и окупация. Един племенен водач, добре познат на Италия е Омар Муктар, чийто образ в една нагла ирония сега се опитват да ползват  като пиар „натовските бунтовници“.

Докато НАТО и неговите поддръжници планират своя „край на играта“, те може би ще искат да вземат предвид някои извадки от манифеста на Либийския Племенен Съвет, издаден на 26 Юли. Говорейки от името на 2000-те племена на Либия, Съветът издаде Прокламация, подписана от голямо множество племенни водачи от източна Либия (където е и Бенгази).

„С това писмо към забележителната Африканска среща на най-високо равнище (всъщност срещата е втората индо-африканска среща на високо ниво с участието на индийския премиер и премиерите на 43 африкански държави – линк), проведена в Адис Абеба, видните от източните племена на Великата Джамахирия потвърждават своето пълно отхвърляне на така наречения Преходен Съвет в Бенгази, който не е бил номиниран, нито избран от племенните представители, а по-скоро наложен от НАТО.“

„Това, което се нарича Преходен Съвет в Бенгази е наложено от НАТО върху нас и ние напълно го отхвърляме. Демокрация ли е да налагаш хора с въоръжена сила върху хората на Бенгази? Много от техните лидери не са даже либийци или от либийски племена, а идват от Тунис и други страни.“

„Племенният Съвет потвърждава своето продължаващо сътрудничество с Африканския Съюз по отношение на отправените предложения за помощ да се предотврати агресията върху либийския народ“…

„Племенният Съвет осъжда кръстоносната агресия срещу Великата Джамахирия осъществена от НАТО и арабските регресивни сили, която е смъртна опасност за либийските цивилни, продължавайки да ги избива, докато НАТО бомбардира цивилни обекти.“…

„Ние не приемаме и няма да приемем друга власт и авторитет от тези, които сме избрали с нашата свободна воля, и които са Народния Конгрес и Народните Комитети и популярното обществено ръководство,(бързам да поощря критиците на „диктатора Кадафи“ и изобщо – „диктатура ли е Либия“ да се запознаят с устройството на тази държава), и ще се противопоставим с всички достъпни средства на натовските бунтовници и тяхните кланета, насилие и осакатяване на трупове. Ние възнамеряваме да се противопоставим с всички достъпни нам средства на натовските кръстоносни агресори и техните назначени лакеи.“

Според представител на Върховния Племенен Съвет на Либия – „Племената на Либия до днес не се бяха изцяло присъединили към отблъскването на натовските агресори. Днес го направихме и това трябва да послужи за знак към НАТО, че ние няма да спрем докато те не напуснат нашата страна и ние ще се погрижим те никога да не се върнат.“

Статията на Фр. Ламб е подготвена за печат от Богдан Николов http://brink.blog.bg

РЕКЛАМА
 1. Дьорд Шорош
  24 август, 2011 в 13:11 | #1

  Да си имаме уважението, ама не съм аз! Аз само гоня топките, дето са аут от играта на седемте сестрички!
  Надявам се, че следите историята на провалилата се десантна операция и тв-репортажите от бутафорията в Катар? Великолепна хуцпа!

 2. tomazow
  3 септември, 2011 в 09:39 | #2

  Отворено писмо до всички свободни български граждани относно провеждания ГЕНОЦИД от НАТО и световната банкерската мафия в Либия и ИСТИНАТА за Либия !
  Отворено писмо , относно агресията срещу Либия и цирка който беше спретнат от чужди служби в либийското посолство в София , , в нарушение на всякакви норми , международни закони и хартата на ООН , включително и фалшивата резолюция , изрично забраняваща смяната на правителството и лидерите в Либия със сила ! Уважаеми български граждани , искам да споделя с Вас ужасната конспирация спретната срещу Либия , за да бъде тя разграбена , приватизирана , унищожена и разбира се с откраднатите либийски активи – “възстановена” и всичкото това се случва през 21 век , от “международната цивилизована” общност , хленчеща за “демокрация и човешки права”! Такова писмо съм написал до няколко независими журналисти (надявам се) , като смятам и да пращам на обществени личности и политици , с надеждата да се даде повече внимание към незаконната война в Либия и да се пробие медийното затъмнение наложено от корпоративните медии в България ! Някой явно не знае , че Либия е СУВЕРЕННА държава , а нападение срещу ПОСОЛСТВО е във всякакво нарушение на международните закони и хартата на ООН ! Кой , как и колко дълго ще управлява Либия е дело само на либийците , НЕ на НАТО , България , Сорос , ЦРУ , МОСАД и прочие ! Аз съм един обикновен български гражданин , който следи ситуацията (агресията) в Либия чрез преки контакти с либийски граждани , включително и либийски политици чрез интернет и за тези 5 месеца разбрах ужасяващи неща , не само относно Либия , но и за лицемерния и алчен свят ! Научих , че черното е бяло , а бялото черно ! Научих , че лъжите срещу „“тиранина““ Кадафи е дело на десетилетия на ДЕМОНИЗАЦИЯ , но най-важното е , че научих – ЗАЩО ? Цирка който беше организиран от Сорос и марионетките му в либийското посолство в София \преди няколко месеца) , беше подигравка срещу суверенна държава – Либия и разбира се подигравка със суверенитета на България , граничещ с абсолютната простотия , а тези „“либийски граждани““ , които проведоха цирка в либийското посолство предполагам че от „Отворено Общество“ са им дали по 50 – 100лв да разиграват театър(предполагам повечето не са били либийци , а безработни мюсюлмани) , тоест да обиждат народите на България и Либия ! Сега с цялата си наглост българските слуги щурмуват посолство на суверенна страна !!!??? Кои са те , че да определят кой ще управлява Либия и какъв ще и бъда националния флаг ?! Резолюцията приета в Съвета за Сигурност и приета на базата на лъжи и пропаганда (Кадафи бил бомбардирал мирни демонстрации и други лъжи) абсолютно забранява смяната от власт на днешната политическа система и лидери – 90” от народа на Либия подкрепят правителството си и Кадафи (който разбира се не е човекът познат от “българския” телевизор) ! В момента се води психологическа война , а НАТО и техните терористи и наемници на земята в Либия нарушават всякакви международни закони и хартата на ООН! В момента либийската армия , заедно с либийския народ (въоръжен) контролират над 70% от либийската територия , а окупираните части жителите биват подлагани на убийства , отвличания , изнасилвания , грабежи и политически убийства ! Разбира се във връзка с националността на Младенов и Сорос тези извращения срещу арабска общност и посолство не трябва да учудва един мислещ човек ! Моля всеки по-някакъв наачин да помогне на либийския народ САМ да си определя бъдещето и най-важното , да се спрат убийствата и унищожаването на Либия от НАТО и терористични организации работещи за тях , като Ал-Кайда и “Мюсюлмански Братя” , как може да го направите – просто като разпространявате ИСТИНАТА , като не е задължително да заемате страна ! Това което научих , може всеки трезво мислещ и с познания за глобалистите които управляват света , да се убеди , че е истина , но разбира се трябва да забравите за корпоративните “медии” ! Информацията която научих като активист в интернет за Либия ме шокира – (история , управление , външна и вътрешна политика , история на агресията , причините за нея , медийните войни , операцията под фалшив флаг допринесла за незаконната резолюция в ООН , кои са всъщност тези бунтовници (терористи) и каква подкрепа имат в Либия … и най-важното – целта на ГЕНОЦИД срещу либийскя народ !) Уважаеми българи , във връзка с поредната агресия и незаконна война срещу суверенна държава – Либия , искам да изкажа моето дълбоко възмущение спрямо външната политика на България в лицето на Николай Младенов и разбира се суверенитета на България като цяло ! Цирка който беше организиран срещу либийското посолство в България беше едновременно унижение към Либия и България . Разбирам добре , че България е напълно разграбена (приватизирана) и че нямаме собствена Българска Централна Банка , но пък имаме … валутен борд , тоест чужди държави ни печатат националните пари (вече просто хартийки) и ни ги отдават срещу лихва – власт , марионетно правителство , ресурси .. ВСИЧКО , или иначе казано : Разбирам добре , че на България се извиват ръцете и ни лишават от суверенна политика чрез ДЪЛГ , но все пак трябва да има някаква мярка срещу националното унижение от чужди сили ! Аз следя конфликта ежедневно от началото му във интернет , алтернативните източници на информация и либийски сайтове борещи се срещу пропагандата на НАТО и корпоративните медии за да показват истината. България не трябва да се доверява на разни евро-атлантически „партньори“ , Европа , европейски ценности и всякакви други лицемерни думи ! Убедих се , че няма такова нещо човешки ценности , има само алчност и лицемерие ! Моля по-някакъв начин да помогнете на Либия и да не допускате повече тя да бъде унижавана , а това може да стане като започнете да критикувате агресията просто като казвате истината , за тъй наречената – „хуманитарната“ ВОЙНА !? Няма да заобикалям истината , а ще пиша по-същество (може да Ви се стори абсурдно и емоционално , но всичко е истина) : Световната ционистка , банкова и петролна мафия стана много жалка и много нервирана , защото Кадафи печели войната , не само защото 98% от населението на Либия го ПОДКРЕПЯТ , а и защото Либия е една от най – ДЕМОКРАТИЧНИТЕ държави на планетата (буквално) !!! Нито пък Кадафи има нещо общо с Локърби , нито боже господи – да си заразява със СПИН собствения си народ , особено 400 деца !!!???? Всичко е плод на медийна демонизация , а световните корпоративни медии всички знаем КОЙ ги държи !!! От 4-5 месеца следя ситуацията в интернет на страниците на либийската държавна телевизия и политици (използвам автоматичен превод) , дори си кореспондирам с араби и ми се изясни картината ! В Либия Кадафи е символичен лидер , той няма официален пост , държавата се управлява от конференции на хората (пряка демокрация за която разбира се няма да научите в „медиите“) ! Там няма партии и слава богу , защото е ясно че който държи лидера на партията , държи цялата партия и нейните гласоподаватели – като тук( както ЦРУ и МОСАД държат Борисов , Яне , Костов и “социалистическата” глудница!) ! Корпоративните медии измислиха тази дума „режим“ и едва ли не изкарват че Кадафи управлява сам цялата държава ( макар , че кой и как управлява Либия не е работа на България , НАТО или извънземни) ! Либия притежава 200 милиарда СУВЕРЕНЕН ФОНД , който е субсидиран от ресурсите на Либия (газ , петрол и други) който е предназначен за бъдещите поколения защото тези ресурси ще свършат един ден) Сега световната ционистка – банкова – глобалистка – паразитираща мафия издокарват нещата че тези пари са лично на Кадафи , при положение че той няма никакви пари в чужди банки , включително и в Либия ! Тези СУВЕРЕННИ ФОНДОВЕ се управляват от група от професионални икономисти , които ги инвестират на всякъде в света много внимателно ! От тях са заделени към 40 милиарда за откриване на внимание : Африкански валутен фонд , който има за цел да изхвърли от Африка МВФ който унищожава не само Африка но и целия свят ! Сега и тези пари са замразени. – представени като “собственост на Кадафи” ! Другото нещо което тъпия промит мозък – български гражданин не знае е следното ! 1969г Кадафи прави революция (безкръвна) и изгонва един мръсен паразит Цар , който е бил марионетка на Франция , Великобритания и Италия , защото Либия е била бивша колония на тези три страни и този фалшив „Цар“ е бил сложен след втората световна война за марионетка. При него либийците са били най бедните и мизерни същества на планетата Земя , без здравеопазване , образование …. НИЩО !!! Кадафи построява Либия и либийските граждани са едни от най щастливите и свободни на планетата ! Ето какво прави за либийците „тиранина“ : 60.000 долара подарък при сватба , всеки либиец има право на БЕЗПЛАТНО ЖИЛИЩЕ , БЕЗПЛАТЕН ТОК , БЕЗПЛАТНА ВОДА , ЧИСТО НОВА КОЛА СЕ ПЛАЩА ДО 30% А ЗА ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ 15%(почти подарък) , БЕНЗИНА Е 0,15 ЦЕНТА , ВСЕКИ ЛИБИЕЦ ПОЛУЧАВА ОКОЛО 550 ЛИБИЙСКИ ДИНАРА ПОДАРЪК ОТ ПЕТРОЛА (около 900 лв) , БЕЗРАБОТНИТЕ ОСВЕН СУБСИДИЯ ОТ ПЕТРОЛА ПОЛУЧАВАТ И ПОМОЩ ЗА БЕЗРАБОТНИ ОКОЛО 500 ДИНАРА ! образованието и здравеопазването са абсолютно безплатно , който иска да учи студент в чужбина държавата му плаща всичко включително квартира и джобни пари , ако някой болен не може да се лекува в Либия директно държавата му плаща лечението в страната където да се излекува ! В Либия има море от подпочвена вода и Кадафи преди 30г е започнал изграждане на свещената река , която е призната от много учени като 8 чудо на света. Този ресурс от вода е достатъчен да направи цяла Либия зелена в продължение на 200г ! Ако някой либиец иска да се занимава със земеделие , той получава БЕЗПЛАТНО – ЖИВОТНИ , СЕМЕНА , ФЕРМА , ЗЕМЯ И ПАРИ !!! Кадафи мрази ислямистите и държи политиката отделно от религията , Кадафи през 1969 г ДАВА ПЪЛНИ ПРАВА НА ЖЕНИТЕ КАКТО МЪЖЕТЕ – собствен бизнес , развод , политическо бъдеще и тн и тн и сега либийките са едни от най образованите в света (правата на либийците са записани в зелената книга и са по-добри и реални от тези записани в българската Конституция , която е за кошчето за смет , защото никой политик или магистрат не ги спазват). Само помислете за каква “демокрация” говорят “цивилизованите” страни (като България … (((ха ха ха ))) ) и в същото време припознават ВЪОРЪЖЕНИ ТЕРОРИСТИ за единствените легитимни представители на либийския народ(представляващи 2-3% от либийския народ и извършили жестоки престъпления , включително и ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНОКОЖИ) , без да питат народа на СУВЕРЕННА Либия дали искат терористите да ги управляват !!!??? ….. “Голяма демокрация” – ГОЛЯМА ШЕГА !!! Още в началото на агресията Кадафи подкрепяше мирно решение на въпроса (между либийци) и два пъти разписваше с Африканския Съюз мирен план , при който Африка и ООН да изпрати мироопазващи сили , които да застанат между либийската армия и … терористите , за да може да има референдум и избори при който само и единствено либийския народ да реши каква ще бъде политическата система в Либия , кой и как ще управлява и колко дълго и въобще искат ли промяна , както и какво не харесват в момента ?!!! Разбира се този план постоянно е отхвърлян от НАТО и терористите работещи за тях , защото те знаят , че са малцинство (2-3%) и искат пълната власт в Либия или поне 50% (при 2-3% подкрепа?!) ! Каквото гледаме в България в “българските” медии е долна пропаганда ! Дори и в бунтовническия град , терористите имат малка подкрепа и за това там има всякакви наемници , маскирани като “охранителни фирми” , които всяват страх чрез убийства , арести , мъчения … включително и изнасилвания за да подтискат демонстрации и “предателства” в полза на Кадафи и законното правителство на Либия ! Терористите и чуждите наемници са ограбили дори клон на националната банка на Либия и са задигнали 550 милиона долара , явно за себе си , за оръжие и за финансиране операциите на НАТО ! Либийците наричат бунтовниците – ПЛЪХОВЕ , а “преходния съвет” – съвета на плъховете ! Този мистериозен съвет се състои съответно от : агенти на чужди служби , членове на Ал-Кайда (частната армия на ЦРУ и Мосад) , Мюсюлманско Братство(терористична организация към МОСАД) , либийски предатели и корумпирани политически личности , бягащи от ..”режима” , защото Кадафи ушким “убивал” собствения си народ !!! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛИБИЯ Е първото в света което издава заповед в интерпол за задържането на опасния агент на ЦРУ и МОСАД … – Осама Бин Ладен !!! Саркози , който между другото не е французин а белгийски евреин (!) предупреждава Кадафи преди 2г да не прави африкански валутен фонд и единна парична система в Африка (златен динар) ,защото това било опасност за световната монетарна система и щяло да „настъпи хаос“ (по-скоро заплаха за скритите имперски амбиции към бившите колонии и обратното колонизиране на Африка чрез … ДЪЛГ) ! Либия за тази цел (златния динар) е направила златен резерв в централната банка на Либия и който в зависимост от броя на населението на Либия е НАЙ ГОЛЕМИЯ В СВЕТА (сега това злато се преписва чрез пропаганда като „собственост на Кадафи) ! Другото важно нещо за въпросните бунтовници (терористи) е че те съставляват само 2% от либийския народ , а тези паразити са представители на 2 племена към които е принадлежал изгонения „Цар“ , чиито син очаква да се завърне сега в Либия като принца и спасител на Либия на бял кон ( точно както ни върнаха на нас българите фалшивия Цар, които искаше да ни смени … чипа и който ограби България) ! Заедно с бунтовниците има наемници от Франция , Италия , САЩ , Великобритания , Белгия и тн и тн , включително и много от тайната армия на ЦРУ – АЛ-Кайда !!! Другото което не знаят тъпите български граждани е че световния терорист -НАТО е бомбандирал и унищожил по голямата част от инфраструктура на Либия, фабрики , БОЛНИЦИ , УНИВЕРСИТЕТА В Триполи , 1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ , ДЖАМИИ , складове за храна , рибарски лодки(опитващи се да ловят риба) и тн и тн (само на 25.07.2011г в един град са бомбандирали – джамия , училище , малка болница , фабрика за консерви , национална ферма за отглеждане на птици и овце – с убити животни за да лишат либийците от храна , а 2 дни по-късно УЖАСЯВАЩО НЕЩО – бомбандиране на свещената река , водни резервоари поради което има загубени на места 70% от водния резерв от питейна вода , НО часове след това са бомбандирали и фабриката за тръбите за свещената река !!!!!!!!)) все граждански обекти забранени от женевската конвенция и другото ГЕНОЦИДНО е забраната за лекарства , храна и гориво за населението , като целта е да се направи хуманитарна катастрофа и да се обвинява Кадафи че забранява това нещо за да се обърне населението срещу правителството си … НО този трик се знае от либийците , защото те са информирани подробно за методите на изродите от НАТО точещи лиги за петрол , газ , СУВЕРЕННИТЕ ФОНДОВЕ , ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО и на НАЦИОНАЛНАТА ВАЛУТА И БАНКА (както в България) !!! Между другото случилото се в либийското посолство в България което е нападната от „либийски граждани“ (сигурно повечето са мюсюлмани на които се им дали по 50лв да правят циркове)това е голям срам за международните закони , хартата на ООН и българските закони и дипломация ! Как може да нахълтат в суверенно посолство и да слагат някакво знаме … Ами ако в българското посолство нахълтат така и развеят знамето на ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ която е била собственик на България !!!??? ГОЛЯМ СРАМ !!! Аз много пъти съм писал на сайтовете на либийската телевизия и други политически организации в Либия , включително до един либийски политик който редовно го дават по либийската телевизия да разкрива заговора на незаконната война и участието на ционистите които искат освен петрол и приватизация искат и да отклонят свещената река на Либия към … Израел !!! Писал съм подробно кой , как и защо управлява България , писах че България се управлява от ЦРУ , МОСАД , банковата мафия и еврейското лоби ! Предупредих ги кой всъщност е външния ни министър Младенов , каква националност е и чии интереси съответно защитава …. информирах ги за еврейско – атлантическия клуб на Соломон Паси … , писах за марионетката на ЦРУ и МОСАД – Аню Ангелов … и тн и тн , въобще казах им че българските граждани нямат нищо общо с политиката на България – Те (ние) сме просто зрители ! Помолих ги след победата да изгонят българския бизнес от Либия защото Ние българите не сме хора а овце , които са толкова болни мозъци от “българските” корпоративни медии и други паразитни организации , че тези овце дори не си знаят пастирите ! Извиних им се от името на мислещите български граждани за българската позиция в незаконната война и ГЕНОЦИД срещу либийския народ и разбира се – ИЗВИНИХ ЗА ЗАРАЗЯВАНЕТО СЪС СПИН ОТ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ НА 400 ДЕЦА ! Казах им че едва ли е било нарочно , а по скоро „някой“ чужди тайни служби са се възползвали от факта че българските сестри престъпно се занимават с търговия на незаконна кръв и явно нарочно без тяхно знание са заразили кръвта за да стане дестабилизация в Либия ! Не случайно това се е случило в източната част на Либия … особено в Бенгази , явно целта е била да стане паника и населението да се обърне срещу правителството и Кадафи че едва ли не точно те са виновни , но този коварен план не успя ! Не случайно българското правителство тихо-мълком засекрети документите от делото и разследването срещу българските сестри в спин скандала … явно има нещо гнило , иначе от къде някой от сестрите ще имат сметки , според журналистическо разследване от по 300.000 долара ???!!! Както и да е извиних им се за всичко което България им е сторила на Либия и Аз лично се надявам скоро като си подам молба за либийско гражданство , Либия да ми даде шанса да стана почетен либийски гражданин и завинаги да напусна ТОАЛЕТНАТА БЪЛГАРИЯ И ОВЦЕТЕ КОИТО Я ОБИТАВАТ !!! Забравих само да напиша , че Кадафи никога не е нападал цивилни (тоест НЕВЪОРЪЖЕНИ ЛИЦА) , нито пък е използвал самолети ! Целия този кървав цирк е бил плануван преди няколко години , всъщност тази цел се следва още от 1969г , когато Кадафи изгонва марионетката на империите и дава либийските ресурси на либийския народ ! Още през 2010г е имало споразумение между Франция и Великобритания за взаимна военна помощ и окупиране на страна поради … хуманитарна “интервенция” ! Месеци преди началото на незаконната война и ГЕНОЦИД срещу либийския народ и икономика , Франция и Великобритания правят взаимно военно учение , при което враг е “Тиранин” в някоя страна по-света който убива собствения си народ ! Във Великобритания се намира една организация (терористична според международните закони и хартата на ООН) , която се бори десетилетия да свали и убие Кадафи и да върне Монархията (за това там се пази семейните членове на изгонения “Цар) , като въпросната терористична организация е провеждала много терористични набези в Либия и медийни демонизации с цел дестабилизация и подкопаване авторитета на либийското правителството ! Тези терористи се наричат – Фронт за “Освобождение” на Либия (някой от членовете са напуснали тази организация отвратени от политиката и плановете и сега заемат достойно място в политиката на Либия) ! Агресията породила незаконна война срещу Либия и Геноцид е просто плод на медийна война в стил – Холивуд , точно като филма – “Да разлаем кучетата” ! Един разследваш сръбски журналист намира абсолютни сходства във “хуманитарните”конфликти и войни по света през последните 2 десетилетия ! Каквото се е случило в Либия се е случило и в Югославия , и сега в страните от “арабската пролет” ! В Либия : На погребение на адвокат – борец за човешки права ( за какви права и свободи се е борил и кой го е убил не се знае … ) избухва напрежение и няколко десетки демонстранти започват “демократични” демонстрации) – чупят , опожаряват , бият … в един момент някой от тях въоръжени убиват полицаите които ги заливат с ВОДНИ СТРУИ ! Отделно мистериозни снайперисти(реални) стрелят по “мирните” демонстранти , като повечето убити са чернокожи , за да се създаде едновременно гражданска война и етническо напрежение (с малък шанс за помирение между либийците), което да бъде полезно в “демократично” бъдеще на Либия ! Любопитното е , че такива терористични актове се извършват в гранични райони , за да може терористите в случай на нужда да избягат по-лесно(и да се обвинят за убийствата местните власти с цел – дестабилизация) . Често за такива мисии се изпращат добре обучени терористи , работещи за тайни служби на “някой ?” страни (обикновените хора ги знаят като “free fighters”, а “някой” чужди служби ги наричат – Ал-Кайда) !!! Между другото един от покровителите на терористите е един французин от еврейско потекло – философ Бернар Леви , който беше изобличен от разследващи журналисти като агент на МОСАД , който е бил гост на много граждански и етнически конфликти по света от Югославия до сега във Либия ! Въпросното лице е накарало лидера на терористите да разпише секретен документ , при който Израел ще упражнява лобиране по света за тъй наречения “преходен съвет” в Либия да вземе властта , а за сметка на това Либия ще предостави на Израел въздушна база на територията на Либия ! Отделно че НАТО безсрамно обвини Кадафи за използване на чернокожи африканци за “наемници” , при положение че идиотите от НАТО явно не знаят , че Либия се намира в Африка …. И заради това , бунтовниците (терористите) в няколко села са извършили етническо прочистване на чернокожи либийци(за всичко това има безброй доказателства , включително и видеоклипове)! Всъщност пропагандата изкара Кадафи за всичко виновен , включително за глобалното затопляне и убийствата на невинни извънземни на планетата Марс ! Излишно е да напомням че и без това фалшивата и незаконна според хартата на ООН и международни закони – резолюция за Либия , има за цел само и единствено защита на ЦИВИЛНИ !!! Определено ИСТОРИЯТА ЩЕ ОСЪДИ ТОВА КАТО ПОЗОРЕН МОМЕНТ В ЕДИН МОДЕРЕН И “ЦИВИЛИЗОВАН” СВЯТ , А СТРАНИТЕ УЧАСТВАЩИ ПРЯКО И НЕ ПРЯКО (като България заради марионетните ни политици) в АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ЛИБИЯ ЩЕ ИЗПИТВАТ СРАМ !!! Излишно е и да напомням случая в Ирак , когато иракската полиция залови двама терориста принадлежащи към британските елитни части( SAS) , маскирани като араби са сложили взривни устройства в джамия , залавяни са и други чужди части облечени като араби да откриват огън срещу цивилното население и после бързо да изчезват – като целта е да се обвинят Ал-Кайда , както и етническо напрежение при което спокойно да смучат петрола на иракчаните докато те взаимно се избиват , а НАТО да ги “пазят” ! Ние българите трябва да се попитаме – Ами ако някой град в България се разбунтува и въоръжени лица нападнат полицейски управления и казарми , убиват полицаи и войници , разграбват оръжие , подпалват и ограбват правителствени , административни и частни сгради !? И се насочат към София за да вземат властта !? Полицията и армията ни ще имат ли право да ги нападнат или трябва да се прибират в казармите и полицейските управления и да оставят терористите спокойна да убиват , грабят , изнасилват и тн и тн и тн и да вземат властта !!!??? Как ще се почувстваме ние българите ако чужда армия им помага в случай че полицията и армията решат за защитават страната си ….. !!!??? Как ще се почувстваме ние българите ако чужди държави ги признаят за легитимни и ни бомбардират спокойна – болници , училища , фабрики , складове за храна , питейни източници и тн и тн , под предлог – “ЗАЩИТА НА ЦИВИЛНИ (терористи) и запор на всички сметки и активи на България по света (макар че нямаме вече НИЩО)!!!??? Аз лично мисля че България се нуждае от революция , особено в мисленето , образованието и ОСОБЕНО – медиите ! Либийския народ осъзна,че международната (глобалистка)““цивилизована““ МАСОНСКА общност не иска „демокрация“ , а ПРИВАТИЗАЦИЯ(грабеж и унищожаване) на цяла Либия – петрол , газ , всички ресурси , банкова система , златния резерв на страната , СУВЕРЕННИТЕ ЛИБИЙСКИ ФОНДОВЕ) ….. ВСИЧКО !!! Хората осъзнаха истината и ПЛЪХОВЕТЕ напускат кораба. Разбира се България ще гризне дръвцето с влошаване на икономическите интереси с Либия , ЗАЩОТО външното ни министерство , в лицето на Младенчо и любовника му Сорос и „евро“(еврейско)-атлантическия клуб на Соломончо Паси (и тримата герои НЕбългари, а евреи-ционисти – НИЩО ЛИЧНО , просто е факт,че интересите на Израел са пред тези на България) … та заради тези „политици-патриоти“ , които изпратиха Младенчо в Бенгаци и припозна терористите и агентите на ЦРУ и МОСАД и „Кралското“ семейство за легитимни и законни владетели на Либия(с 2-3% подкрепа сред либийското население) без да питат останалите 98% либийци които са много много бесни заради това , особено и заради ЦИРКА , който Сорос спретна в либийското посолство в София,чрез платени статисти (безработни мюсюлмани и араби за по 50 – 100лв) да се правят на либийци които подкрепят НАТО и бомбандировките , убийствата и унищожаването на инфраструктурата на „техния“ народ , пък и като прибавим и нашите сестри търгуващи незаконно с кръв и заразили не умишлено разбира се 400 либийски деца …. лошо лошо ! Утре България да не се сърди за влошаване на политическите и икономическите отношения с Либия !!! Отворено писмо до всички свободни български граждани относно провеждания ГЕНОЦИД от НАТО и световната банкерската мафия в Либия и ИСТИНАТА за Либия ! НАТО насочи и прикриваше терористи , наемници и престъпници да нахлуват в мирни градове за да ги превземат ! Това бяха мирни градове които просто не искаха да бъдат превзети от наемници и терористи ! Умишлено наемаха колкото се може повече безработни африканци (възможно най-жестоките и криминални паразити , които ги има с милиони в Африка и можеха да поддържат постоянен поток от терористи и главорези за малко долари на ден + плячка – грабеж , изнасилвания и отвличания) , караха ги към Либия , даваха им оръжие с една цел – да убиват , грабят , изнасилват , разрушават и намаляват популацията на либийския народ ! Когато наемници и терористи влизат в мирни градове се извършват следните престъпления – изнасилвания ( включително и на деца ) , етническо прочистване на чернокожи , грабежи , политически убийства , пожари , разрушения , а в същото време НАТО бомбардира колкото се може повече инфраструктура и частни домове ! Цялото това извращение се извършва през 21 век под оправдание на фалшива „резолюция за защита на цивилни“ ! Ако НАТО искаше да защитава цивилни трябваше да бомбардира всеки конвой с терористи насочил се към мирни градове и села , защото е ясно какво следва когато наемници , престъпници и терористи от АЛ-Кайда влизат в мирни градове ! 21 век „международната цивилизована“ общност допусна спокойно – разрушаване на една мирна и красива страна с малка популация , Етническо прочистване на чернокожи с умишлена пропаганда към омраза , ГЕНОЦИД над всеки осмелил се да държи националния флаг (а не флаг на Британската „Кралица” и ционистите) , убийства на жени и деца , политически убийства и целия списък с най-ужасните и жестоки престъпления които човечеството не е виждало от средновековието ! Явно Израел иска да си прави втора еврейска държава и за това НАТО се стреми да убие колкото се може повече жители да намали още и без това малката популация ! Не случайно има расизъм към чернокожи , защото ционистите са най-големите расисти на планетата и явно се стремят да убият всички чернокожи в Либия !!! Кога някой от ООН – особено членовете на Съвет за Сигурност ще осъди нарушаването на фалшивата резолюция – „зона забранена за полети“ ???!!! Кога някой от фалшивото ООН и Съвет за „Сигурност“ ще осъди престъпленията , етническото прочистване и ГЕНОЦИД на либийския народ от терористи , наемници , Ал-Кайда и НАТО ???!!! Кога някой ще осъди фалшивите доклади , фалшивите новини от „медии“ и фалшиви обвинения довели до резолюция – „зона забранена за полети“ ( убий всеки либиец носещ зелено , всеки либиец подкрепящ законното правителство и лидери , всеки чернокож , убийства , отвличания и изнасилвай ( включително и на деца , грабеж , наемници и терористи , чужди войски на земята , забранени оръжия за масово унищожаване , нападения над мирни градове , унищожаване , колонизация , фалшиво терористично правителство , грабеж на суверенни либийски активи , разрушаване на цялата инфраструктура , бомбардиране на частни домове , болници , училища , университети , водоснабдяване , телевизия , електричество , екзекутиране на пленници , освобождаване на престъпници от затворите ( прикрито като – „политически“ затворници ) , унищожаване и грабеж на институции , музеи , банки , извършване на политически убийства ( по-списък даден на НАТО) , лишаване от храна и – ВОДА , пропагандата и демонизацията в западните „медии“ , ВЪОРЪЖАВАНЕ НА НАЕМНИЦИ , ТЕРОРИСТИ , “БУНТОВНИЦИ (престъпници ) , взимане страна в гражданска война – между терористи , наемници и престъпници и ….. законното правителство и армия на Либия – подкрепено от 90% от либийския народ , лъжите , че либийските активи са на “режим” Кадафи ……. и всякакви извращения познати само от средновековието) !!!??? Кога някой ще осъди нарушаването на международното право , хартата на ООН и дори – законите на войната !!!??? Защо се чуват само „общи приказки“ вместо да се казва истината директно ? Всички ли са курви , продажници и политически проститутки ?! Истината е – ГЕНОЦИД , Етническо прочистване , умишлено убийства на цивилни (включително и деца) , разрушаване на Либия , грабеж на суверенни активи собственост на либийския народ , колонизация , робство , престъпления срещу мира и човечеството , военни престъпления ! Всичко породено от фалшиви новини и доклади , от фалшиви организации за “човешки права” и разбира се – операция “фалшив флаг” ! Време е за истината , без да се заобикаля ! Мълчанието = Съучастие в абсолютно всичките престъпления , геноцид , унищожаване , окупация , колонизация и грабеж на Либия ! Най – голямото извращение срещу човечеството е нападението над мирни градове – КОИТО НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ ПРЕВЗЕТИ ОТ – терористи , наемници , специални чужди части и подкрепяни от въздуха от безпилотни самолети управлявани разбира се от еврейската армия (естествено – за евреина мюсюлманина е животно което трябва да умре и за това нямат никакви задръжки) Нападения над мирни градове от наемници , терористи и престъпници – въоръжени и подпомагани от въздуха за да мое спокойно да убиват , изнасилват, подпалват , унищожават , грабежи , политически убийства (по списък от НАТО) , да слагат знамена на Монархията (която 90% от населението не иска) , да унижават и плашат населението ! Да спират ток , храна , лекарства и – ВОДА и целия този геноцид и разврат се прави с подкрепата на ООН , Съвет за „Сигурност“ , EU , „Хуманитарни организации“ и корпоративни медии ! Пример за такова престъпление срещу човечеството е нападението над Триполи от въоръжени наемници и терористи , които са убили над 30.000 либийци в Триполи (включително жени и деца) ! Ако имаше някаква резолюция – „Защита на Цивилни“ …. НАТО трябваше да бомбардира въоръжените наемници и терористи за да спре клането (както въображаемото „клане в Бенгази“) ! Вместо това с цялата си наглост се събират в Париж с „Приятели на Либия“ да пият шампанско и да разделят тортата , а през това време приготвят нападения над други мирни градове на които им дават заплаха да се предадат или ще бъдат заклани (а през това време ги бомбардират) !!! Искам да предопредя всички хора , че 100% от това което гледате и слушате и четете в “българските” медии са – лъжи , пропаганда и демонизация ! Триполи още не е паднал , като между другото дни преди нападението “падането на Триполи” беше режисирано чрез декори и статисти в пустинята на Катар (марионетна страна на световните ционисти) ! Повечето клипове са пропаганда – примерно как либиец се разва , че града му е “освободен” и напълно разрушен от терористи , наемници и НАТО ! Или пък някакъв АНАЛизатор примерно в ционистката телевизия – БТВ – започва да говори глупости , лъжи и пропаганда за “”терориста Кадафи”” , “”убийствата и зверствата на Кадафи””” , “”милиардите на Кадафи”” и други простотии ! Не вярвайте на нищо , в момента са мобилизирани всички марионетки – политици , журналисти и … АНАЛизатори за да всяват пропаганда и лъжи ! От началото на конфликта – до момента следя подробно всичко и знам какво и защо се е случило в Либия ! В момента в Триполи е назначен за военнен комендант – световно известен терорист на Ал-Кайда (тоест – агент на МОСАД , ЦРУ и М6) , освободени са 10.000 затворници в Либия (под предлог , че са политически затворници на Кадафи) за да всяват хаос , убийства и грабежи (дестабилизация – нещо към което НАТО се стреми) ! Въобще не случайте разни евро-бюрократични ПЛЪХОВЕ (и техните български проститутки) които говорят за “демокрацията в Либия – истината е съвсем друга и ще остане в най-тъмните страници на човешката история през 21 век !Всички свободни хора които искат да спрат този ГЕНОЦИД и окупация и разграбване на суверенна държава – трябва да се организират и да блокират популярни телевизии и радио с жива верига и да накарат паразитните журналисти да започват да говорят и пишат истината за Либия – Кой ? , Как ? , Защо ? и разбира се – От къде на къде ?

 3. Петьо Рангелов
  22 октомври, 2011 в 11:47 | #3

  Уважаеми г-н Фъртунов,
  Току-що изгледах предаването „Дискусионно студио“ с водещ г-н Солаков, в което участвахте и Вие. В началото стана въпрос за разправата с Кадафи, който бил станал неудобен за господарите на света.Ако у нас бъде избран президент, който води политика за защита на националните ни интереси, това със сигурност няма да съвпадне с интересите на тази мафия. При това положение, възможно ли е такъв президент да последва съдбата на Кадафи?

 4. Атанас
  21 ноември, 2011 в 12:13 | #4

  Как да пишат истината като половината не е знаят а другите ги е страх,и по-лошото е че не всеки има време и нет за да чете ,и още по-лошото е че не четат правилните вестници,ТВ,и нет-страници.“Свалям шапка“ на г-н Фъртунов за прекрасните предавания като цяло щото има леки отклонения,неточности.Нещата са много сериозни и да неоткриваме топлата вода или Америка защото икономическата логика и наука с историята е стигнала до заключението – и книгата е “Лихвата – рак на обществото“oт Владимир Богданов http://star05.net/viewpage.php?page_id=8 и Силвио Газел през 1918год.казва, че до 25год. ще стане 2-световна война ако се запази действащата финансова с-ма. Затова слагам и “Къде се провалиха икономистите?“- http://greentech-bg.net/?p=2147 Финансовата бомба за масово унищожение са деривативите/хедж-фондове/ и ошфорки – т.е.правят се “вратички“ и сложни механизми за да се краде “законно“
  ““Общата стойност на деривативите в света надхвърля световния брутен вътрешен продукт десетократно, заяви Мобиус“ http://darikfinance.bg/novini/56121/%D1%EB%E5%E4%E2%E0%F9%E0%F2%E0+%F4%E8%ED%E0%ED%F1%EE%E2%E0+%EA%F0%E8%E7%E0+%E5+%ED%E5%E8%E7%E1%E5%E6%ED%E0 и това си е спекула http://mariyanmilev.info/pages/research.html -“Опциите са договор или споразумение между две страни, който дава правото, но не и задължението да се купи или продаде даден актив….възможността да се упражни дадено право, но без задължение, дава огромни финансови възможности за печалба при спекулирането и застраховането.“ – това ми е достатъчно за да разбера как си измислят механизми и сложни формули за да ограбват???? http://darikfinance.bg/novini/58519/%D1%EB%E5%E4%E2%E0%F9%E0%F2%E0%2C+%EF%EE-%EB%EE%F8%E0+%F4%E8%ED%E0%ED%F1%EE%E2%E0+%EA%F0%E8%E7%E0 “стойността на деривативите върху американски ценни книжа достигна 248 трлн. долара.“
  За неолиберализмът прехвърлящ контрола на икономиката от публичния към частния сектор, заради убеждението, че ще произведе по-ефективно управление и подобри икономическото състояние на нацията ми идва да псувам – да си дадем печалившите предприятия заради някаква идеология за която самите идеолози знаят че грешат http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC ,а „Планът Ран-Ът“ за мен е просто изкупуване или фалиране на печеливши държ.заводи.Но има и вярни неща/малко/ казани от проф.Ран – валутен борд още 1990год.и освобождаване на цените пак 1990год. ,и в интервюто с водещият на “Панорама“ беше …като палячо……,и повече подробности http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1615 ,и проф. д-р Илия Христов го обобщи прекрасно.Около 45-минута се обади икономист на някаква радикална партия и каза за конспирацията замислена от САЩ за заграбване на печаливши заводи на държавата и отваряне на нови пазари.За мен е просто – експеримент на неолиберализъм и http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%82%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%83%D1%81 подобно на идеологията на Маркс и Енгелс за която Бисмарк каза че е хубава но да се експериментира в чужда държава,и за мен с РБ-я експериментираха – с неолиберализма и “вашингтонският консесус“ .Автора на неолиберализма от САЩ получил нобелова награда за това преди 30год. СЕ ОТКАЗВА от своята теория за неолиберализма през 1999год.,а какво се прави след 1999год. във БЪЛГАРИЯ??????????????????? – прилага се неолиберализъм и защо се прави??? – от неукост или за да се ограби народа????
  Радвам се когато слушам това за което си мисля и съм стигнал като изводи – 07 август 2011: „Световен колапс“ http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1629
  Крайност е национализация на банките но 100% държ.банка до 1%лихва е добре и Англия направи 100% държ.банка.Капитализма и неолиберализма се провалиха и може да се направят много неща,и заедно-задружно можем да се справим,и проблема е съзнанието и начина на мислене и от липсата на информация за проблемите както и манипулирането на начина на мисленето на хората чрез “4-власт“ – като скриване на информация. В РБ-я да се направи това което е правил 1930год. Силвио Газел в Австрия или държ.банка до 1% лихва.

 1. 0 trackbacks