Начало > Тайни и загадки > Доминик Строс-Кан – КОЙ СКРОИ ШАПКАТА НА ПАЛАВИЯ ФРАНЦУЗИН?
Доминик Строс-Кан – КОЙ СКРОИ ШАПКАТА НА ПАЛАВИЯ ФРАНЦУЗИН?

Валентин ФЪРТУНОВ


Шапкарят от Вашингтон, шапкарят от Париж или сите заедно?

ШОКИРАЩО ИНТЕРВЮ НА СТРОС-КАН:

Предчувствам, че ще стана жертва на сексуален капан
В интервю за френския „Либерасион” дадено на 28 април 2011, Строс-Кан казва между другото и следното:
„Да, аз обичам жените… и какво от това?.. От години се говори за някакви немислими снимки от оргии. Но аз никога не съм ги виждал… Нека ги покажат!”
После разказва за краткото си спречкване със Саркози в мъжката тоалетна по време на конференция, където Строс-Кан е предупредил Саркози да прекрати мръсните истории (които разпространяват хората на президента) за частния му живот
След това развива възможен сценарий за дискредитирането си: „Някаква жена, изнасилена (от него – Строс-Кан) на някакъв паркинг, на която са обещали половин милион или един милион евро, за да „изработи” подобна история”.

ЗНАЕМ КАКВО СЕ СЛУЧИ в хотел „Софител“ близо до „Таймс скуеър“ на 15 май 2011 г. – ако някой не знае – случи се това, което Строс-Кан предположи в интервюто си за Либерасион 17дни по-рано. Само, че не се случи на паркинг, а в хотелската му стая във френската верига хотели Софител. 32-годишна камериерка влязла в стаята, след което Строс-Кан изскочил гол от банята и се опитал да я обладае, след това, тя се изплъзнала, последвал още един опит в банята и пак се изплъзнала… А Доминик Строс-Кан бързо се изнесъл от хотела, качил се на самолет за Париж откъдето бил свален и арестуван за опит за изнасилване.
Доминик Строс-Кан, не е светец и това е известно отдавна. Тук накратко ще ви припомня серията му от публични „подвизи”:

ТРИСТАН БАНОН. През февруари 2007 г. 31-годишната Тристан Банон разказа пред телевизионните зрители, че през 2002 г., когато работела по новата си книга, влиятелният политик й предложил да го интервюира. Тя се съгласила и двамата си уговорили среща. Когато Банон отишла на адреса, установила, че мястото на срещата е гарсониера. „Нещата приключиха доста ожесточено. Казах му „Не“ и се стигна до бой на земята и не ставаше дума само за няколко плесници, аз направо го сритах, а той успя да разкопчае сутиена ми и да свали ципа на дънките ми“, сподели Банон. Тогава Банон мислела да внесе иск срещу него, но после се отказала, защото не искала името й да се свързва винаги с определението: „Това е онази жена, която заведе дело срещу онзи политик“, пише в. „Фигаро“.

ПИРОШКА НАГИ. Доминик Строс-Кан се сближил с шефката на отдел „Африка“ в МВФ – унгарката Пирошка Наги, която е омъжена за известен икономист и бивш шеф на Централната банка на Аржентина, през декември 2007 г., малко след като поема управлението на МВФ. Двамата си разменяли първо имейли, а любовта им пламнала в началото на 2008. Връзката им обаче продължила само три месеца – до март, тъй като съпругът на Наги разбрал за аферата. Французинът публично се извини за постъпката си, определи я като „грешка“, но отрече да е навредил с нещо на институцията, която оглавява. Съпругата на Строс-Кан – известната журналистка Ан Сенклер, му прости и дори обяви, че двамата продължават да се обичат, както в първия ден, когато са се срещнали.

ЕМИЛИ БИЕ. И докато Строс-Кан се извиняваше, в. „Уол Стрийт джърнъл“ разкри, че срещу него е започнало и второ разследване. Отново за фаворизиране на друга негова подчинена – 26-годишната Емили Бие, която от февруари до август т.г. е била стажантка в изследователския център на МВФ. Участниците в тези програми на институцията преминават през тежък изпит, преди да бъдат избрани. Според в. „Уол Стрийт джърнъл“ нейното име е било единственото в списъка на кандидатите за стаж в изследователския център. Обикновено броят е около 10 души, като един от тях печели.
Справка показва, че Емили Бие съвсем не е случаен кандидат за мястото. През 2005 г. тя е била в екипа на социалиста Доминик Строс-Кан, когато той водеше кандидатпрезидентска кампания. Управителният съвет на МВФ реши, че французинът е допуснал „сериозна грешка в преценката си“, но не е допуснал злоупотреба с властта във връзката си със своя служителка.

ТАЙНИТЕ НА ЕДИН КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ стана бестселър миналата година и както се досещате, главният й герой е Доминик Строс-Кан. Написана е от мистериазна жена, наричаща се Касандра, и твърдяща, че е била дълги години в екипа на Строс-Кан. В книгата на Касандра се казва, че шефът на МВФ непрекъснато бил на лов за жени „Той е търсач на сексуално удоволствие. Подобно на всички големи политически животни и той има проблеми със самоконтрола“, пише тя. „“Той идентифицира жертвата си и започва да я засипва с есемеси, като обикновено започва с гръмкото: „Искам те“.”
И така, всички предпоставки за лоша слава на вече бившия шеф на МВФ са налице. Защо обаче повечето французи са категорични, че Строс-Кан е

ЖЕРТВА НА ЗАГОВОР?

Според социологическо проучване, проведено по искане на френски медии, мнението за заговор срещу Строс-Кан, който е един от най-популярните политици в страната, споделят 57 % от французите. 37 % от респондентите не считат шефа на МВФ за жертва на заговор. 11 % се въздържат от определено мнение.
Впрочем, моето мнение съвпада с това мнозинство, макар и по-малко по различни причини. Както обикновено могат да се намерят повече от една сериозни причини някой да скрои шапката на френския палавник. За мен обаче, основните версии са само две, при това смятам, че макар изградени върху взаимна непоносимост, и двете версии са повлияли върху казуса, макар и в различна степен.

ПЪРВИЯТ СЦЕНАРИЙ. Вече намекнах за него и в случая шапкарят се казва Никола Саркози. А причината е повече от прозаична. Доминик Строс-Кан е социалист и в момента в който се зашушука, че със сигурност, той ще е кандидата на френските социалисти за президент през 2012 г. социолозите тутакси му дадоха изключителна преднина пред Саркози, нещо повече, предрекоха, че балотажът ще е между него и Мари льо Пен. Това окончателно изведе Саркози от равновесие. Чисто субективно дребният френски президент има право да се гневи – в крайна сметка, тъкмо с неговата решаваща подкрепа Строс-Кан оглави МВФ, както се казва „храни куче да те лае”. А егото на малкия човечец е наистина огромно. В една от статиите си за либийската криза категорично се аргументирах, че в целият панаир около Либия изключително ярко се откроява истеричното желание на Саркози да бъде преизбран през 2012 и в либийската военна авантюра съвременният наполеончо е съзрял спасителен ход за изключително отрицателния си имидж. Ако се опрем на този факт, можем спокойно да заключим – той спретна цяла война за да си оправи имиджа, че няма да спретне един опит за изнасилване в хотелска стая…

ВТОРИЯТ СЦЕНАРИЙ. Вторият сценарий е с произход Вашингтон. Както казах вече, двата сценария се наслагват и работят паралелно без да е изрично необходимо да са били съгласувани между шапкарите на четири очи. Американците са били през цялото време наясно с ходовете на Саркози, но не са имали нищо против комбинацията, по простата причина че органически не могат да понасят френският шеф на МВФ. Защо ли? Ами ще ви цитирам едно-две неща: „Трябва сериозно да се замислим върху осигуряване на нова световна резервна валута вместо долара”. Към това призова наскоро директорът на МВФ Доминик Строс-Кан в реч в централата на институцията във Вашингтон. „Този ден още не е настъпил, но смятам, че би било ползотворно да започнем да проучваме подобни идеи в момента”, допълни Строс-Кан. Ако светът разполага с алтернативи на долара, “това би ограничило влиянието върху световната финансова система на политиката и условията, които налага една, пък била тя и доминиращата в света държава”.
Че доларът загива съвсем негероично вече е ясно и на децата. Във Вашингтон обаче не го виждат или по-скоро не искат да го видят. Затова са тези трескави полумерки, които водят до полукризи, но всъщност само отлагат оповестяването на височайшата кончина. И когато в такъв катастрофален момент откъм една от най-коравите цитадели на безплатните, необезпечени хартишки с ликовете на американските президенти, традиционен бастион и на долара и на американските интереси, лично шефът му се изправи и заяви, че с долара е свършено и трябва да се подготвя нова резервна валута за света, това за Вашингтон е от грозно по-грозно предателство, в стил „Вътрешна афера” и … Строс-Кан го пиши отписан…

РЕКЛАМА
 1. Staykoff
  20 май, 2011 в 01:11 | #1

  Съглсен. Но кой от двата сценария? Като, че ли вторият.
  http://www.rbcdaily.ru/2011/04/06/world/562949980006062

 2. 20 май, 2011 в 11:16 | #2

  Третият сценарий е, че няма сценарий, а „заговорът“ е дело на самия Строс-Кан, който в онуй интервю, дадено на „Либерасион“ 17 дни преди „инцидента“ в Софител, заявява : „Обичам жените – и какво от това?“
  Строс-Кан не обича жените, ами обича секса. Участва в групов секс, ходи по проститутки, дава интервюта на журналистки само срещу секс, понякога му се е случвало да се нахвърля брутално, негови приближени потвърждават, че му е трудно да се контролира…
  А последната му фраза в самолета преди да довтасат ченгетата е била отправена на висок глас към стюардесата : „Quel beau cul!“ (в превод : какъв готин гъз).

  А жертвата му е обикновена жена-емигрантка, отглеждаща сама детето си и живееща в социално жилище в сграда, принадлежаща на асоциация за борба със СПИН.

 3. Васил
  20 май, 2011 в 22:35 | #3

  Поздравления, г-н Фъртунов, за оригиналния /не намерих подобен в нета поне/ анализ! Позволявам си да допълня нещо в подкрепа на втория сценарий /простете за субтитрите, но само тук намерих откъса/ : http://www.youtube.com/watch?v=3wGSELiDx40&feature=related

 4. Христина
  21 май, 2011 в 14:57 | #4

  http://www.voltairenet.org/article169953.html

  Май това е най-вероятния вариант,и най-логичния!Въпросът е по-скоро защо французите ги е страх да говорят?На фона на това,което става „тъмните комунистически времена“ ми изглеждат като детска приспивна песничка!Бъдещето не обещава нищо добро,“илюзията Обама“ се срина!

 5. Христина
  22 май, 2011 в 15:24 | #5

  Икономическият мотив може би е причина номер 1.Но за съжаление имаме и един идивид от човешкия род,амбициозен до степен „болестно състояние“-Мосю Саркузи!
  Днес се замислих за една от наи-евентуалните ситуации-изход от тази афера:
  -2011 френският претендент за президемн на МВФ КРИСТИН ЛАГАРД печели мандата за 5 год.
  -2012 НИКОЛА САРКУЗИ печели изборите за следващите 5 години(подпомаган активно от амеруканците)
  И тъй като Кристин Лагард е „кукла на конци“ ,(кукловодът е Саркузи)…..френският президент се превръща във втората по сила персона в света!!!!!Това напълно отговаря на болните амбиции на този човек и ми се струва най-вероятния изход ако ДОМИНИК ЩРОС-КАН не се бори докрай!
  Вече си отоговрих на въпроса защо точно във Франция е изобретена Гилотината!

 6. CJ RADO MC
  24 май, 2011 в 02:36 | #6

  Здравейте, г-н Фъртунов !

  Уважавам Ви и с удоволствие чета Вашите анализи. Искам да Ви дам един съвет – тъй като знам, че сте образован и грамотен човек, и не вярвам собственоръчно да пишете текстовете в тази уеб страница, съответно и във вестник „Десант“, моля Ви да обърнете внимание на човека, който ги пише, защото той допуска явни граматични и пунктуационни грешки. За да се убедите, че това не е неоснователна забележка, а е във Ваша полза, веднага ще дам малко примери с някои цитати от текстовете на последните два анализа :

  „Впрочем, моето мнение съвпада с това мнозинство, макар и по-малко по различни причини.“

  „Китайската икономика ще нарасне…“

  „За този период обаче Китай успя са изпревари по-размер икономиките на Япония, Германия, Великобритания и Франция.“

  Надявам се да съм бил полезен…

 7. Майя
  10 септември, 2011 в 00:13 | #7

  Не знам защо, ама като гледам тази „американка“, която за мен не е ясно към какъв пол да я определя, се сещам за табелки от рода на „Не газете тревата, тя е ваша“ , може да се перефразира: „Не газете животните, те са ваши“. Но в тия демократични времена в които живеем аз (на мястото на обвиняемия) бих повела къмпания под надслов „Ние обичаме животните, а не ги е…е!

 1. 0 trackbacks