Начало > Убий българина! > ЗАЩО КАТАДЖИИТЕ НЕ УМИРАТ ОТ СПИН
ЗАЩО КАТАДЖИИТЕ НЕ УМИРАТ ОТ СПИН

Валентин ФЪРТУНОВ


Гражданско общество? Вятър и мъгла! Това ще го повярвам чак когато КАТ бъде разформирован!

Известните бургаски катаджии Тошо Тъпото и Гошо Простото кибичат както обикновено на касичка на надлеза до „Славянка”. Спират един мерцедес, а вътре седи някаква мутра. Почват да му проверяват важно-важно документите, гражданската, талончето за технически преглед. Мутрата с омерзение им подава мазна банкнота и изръмжава:
- Вземайте и помнете, че никога няма да умрете от СПИН.
Тошо Тъпото и Гошо Простото се почесали през фуражките за фасон, погледали се умно, после се метнали на катаджийския опел и догонили мутрата. Спрели го и отишли вкупом при него.
- Слушай, ето ти обратно парите, само ни кажи защо няма да умрем от СПИН?
- Защо ли? – попитал изненадан мутрата. – Ами защото сте капути!

СРС-та – МРС-та, улисахме се в поредните национални простотии и съвсем ги забравихме, ама тотално. Море, шило в торба седи ли! Понапече февруарското слънчице, позгря ни премръзналите гърбини и хоп! изпълзяха они като пепелянки на припек.

Как ще ги забравиш бе чоджум! Те за забравяне ли са! Изпълзяха, показаха се наужким срамежливо и къде? Не на камък да се припичат, а право на „касичките”, знаете ги тия удобно местенца, дето ще те прикепцат и ще ти отпорят някоя и друга кожа. Зер, попригладнели, съсухрени едни такива, непочерпени. Време е да позагладят косъма, да напълнят торбичката, да им светнат очичките…

Карикатура Иван Кутузов

Винаги съм се чудил и продължавам да се чудя, как може да съществува подобна паразитна организация като КАТ. За 20 години една сотня правителства всичко унищожиха в България – индустрия, заводи, фабрики, животновъдство, домати, ТКЗС-та, крави, санаториуми, пионерски лагери, овощни градини – всичко! Народът унищожиха – от 9 милиона малко над 6 останахме.

Но най-комунистическата организация в тази държава, най-корумпираната, неработеща, паразитна структура, само със самото си съществуване, обиждаща нацията ни на чест и достойнство – никой не пипна.
(Ех, имаше един Богомил Бонев дето ги погна и тръгна да ги наритва към бунището на историята, ама му скроиха шапката, него самия наритаха и блатото пак се успокои, и всичко пак си потече по старому.)

Статистиката категорично демонстрира пълната безполезност на тази скъпа за данъкоплатците и унизително просташка за гражданите, пропита от корупция и неграмотност бюджетна организация.

Черната хроника на пътната полиция се води у нас от 1951 г., когато при катастрофи са били убити 202-ма души. През 1966 г. броят на жертвите достига 897, а през 1967 – до 928. Оттогава досега по пътищата на страната загиват по около 1000 души годишно. Най-страшна е била 1990 г. с 1527 жертви.(цит. по К. Аргирова) 2009-та и 2010-та бележат лек спад, който за разлика от тържествените зурни, които пиарите на КАТ надуха, не се дължи на божие чудо в пътната ченгесарница, а плътно следва графиката на спада в продажбите на автомобилни горива на дребно, т.е. людете у нас вследствие на зашеметяващата икономическа криза, рязко ограничиха ползването на автомобилите си, а и когато ги ползват гледат повечко да карат по инерция и инстинктивно отдръпнаха десния крак от газта…

С други думи – паразитете от КАТ нямат никакво обективно въздействие върху реда по пътищата. Нещо повече, липсва статистика, която да показва, какво се случва с реакциите на шофьорите след претърпяна репресия от пътните пепелянки, но аз съм убеден, че тъкмо с тези шофьори, след чудовищния стрес на който биват подлагани от униформените рекетьори стават най-зловещи катастрофи, защото стресираният човек е лош шофьор.

Гражданско общество?

Вятър и мъгла! Това ще го повярвам чак когато КАТ бъде разформирован, благодарение на което най-после ще бъде въведен ред по пътищата. Когато управляващите най-сетне схванат, че в изпълнението на тази тежка задача, не бива да се допускат най-големите гьонове в обществото!

Филипиката е публикувана във в. Десант

РЕКЛАМА
 1. коко
  18 февруари, 2011 в 19:22 | #1

  един месец само. за толкова искам кат да спре да работи. сигурен съм, че след този период ще сте готови дори да им увеличите щата. експериментирайте!

 2. зина
  19 февруари, 2011 в 01:50 | #2

  @коко
  Това вече се е случвало, драги Коко, по времето когато Богомил Бонев беше министър – беше ги погнал и се скриха в миши дупки. И по пътищата нищо не се промени. Дори напротив

 1. 0 trackbacks