Начало > Убий българина! > ЗЛАТЕН ПИЛЕШКИ ТАРАТОР
ЗЛАТЕН ПИЛЕШКИ ТАРАТОР

Валентин ФЪРТУНОВ

Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните взеха, че се разшаваха. Не щеш ли, през май при съвместна акция най-сетне нагръснаха(хм!) „пилчарите”, които ни пробутват чешмяна вода по 3 лева килото. Взетите проби от продуктите на 12 фирми показаха злоупотреби при осем от тях. Те ще бъдат глобени с по 10 хил. лв. и ще трябва да си изтеглят некачественото месо от пазара. Какъв е номерът е известно отдавна на всяка домакиня – производителите на пилета инжектирали вода и солени разтвори в пилешкото месо. Слава богу, тия пилчари явно нямат лоби в цитираните държавни администрации, защото този път никой не заговори за търговски тайни и прочее шашмалогии и бяха публикувани и имената на разбойниците.

Ето ги – най-много вода е намерена в пилешкото месо на плевенската фирма „Мария Цонкова“ – 51%. Другите нарушители са „Пилко“ ЕООД (Разград), „Поло комерс“ ООД, „Чикън груп“ ООД (Бургас), „Нанюк интернешънъл“ ООД, „СВС 98“ ЕООД, „Галус трейд“ ООД (Костинброд), се казва в държавното съобщение.

Дотук, добре. Или може би не съвсем добре. Най-малкото, защото остават големи и тежки въпроси без отговори.

1) Чешмяната вода в най-лошия случай струва 2 лв за кубик. В едно еднокилограмово пиле като инжектират 50% вода, това прави половин кило.Половин кило чешмяна вода струва 0.001 лв, т.е. нищо не струва. Килото на замразено пиле обаче струва около 3 лв. Да вземем Чикън груп, която официално е обявила, че произвежда 20 т пилешки продукти на ден. Да приемем, че без дреболийките и само охладените меса, това са да речем 10 тона инжектирани с чешмяна вода и шоково замразени пилета и разфасовки. 50% от този обем във вид на чешмяна вода прави 5000 кг. Умножено по 3 лв за кг, това прави 15000 лв чиста далавера всеки божи ден! Милиони левове само за една година! И вие, правителствени негодници ги глобявате само с 10000 левчета, които те изкарват само за една смяна, по-малко от календарен ден!!!

2) Някои от тарикатите обаче, не просто инжектирали нещастните пилета, но ги инжектирали със солен разтвор, при което са убили вероятно не един и двама хипертоници, които се тъпчат с пилешко, защото е диетично и не го солят, защото солта ги убива

И продажните чиновници наричат извършителите на всичката тая свинщина „нарушители” !? При положение, че тук се включват десетина члена на Наказателния кодекс!? При положение, че по т.1) става дума за измама в особено големи размери за която, ако който и да е от вас, драги читатели бъде изправен пред съда, не ви мърдат десетина-петнайсет години затвор и конфискация на цялото имущество. А по т.2), ако системно пресолявате манджата на тъща си и вследствие на това тя вдигне кръвно 250 и се гътне от инсулт, отивате в панделата за предуимшлено убийство!

Грижа за потребителя, опазване на обществото – грънци, шикалки и словесна плява. Това е една прекрасно обмислена схема за изсмукване на кръвчицата на българския народ от управляващата икономико-политическа сган – първо, чрез създаване на лобистки закончета, които са брониран щит за бизнес-престъпниците и второ, чрез показни акции в стил Цвъки, като тази на двете оядени държавни бюрокрации, за която със срам и гняв говоря, които отново ще донесат политически дивиденти за управляващата камарила.

Както се казваше в оная мухлива реклама „Хитро!” – хем чукат народа, където им падне, хем се тупат в байганьовските гърди, как само те му пазели невинността…

Отврат!

Материалът е публикуван във в. Десант

РЕКЛАМА
 1. 3 юни, 2011 в 14:08 | #1

  И по случайно съвпадение от около месец се върти реклама на пилета без вода. егати съвпадението, а? В чия мелница се налива вода. Мирише на поръчка.

 2. АТАНАС
  3 юни, 2011 в 21:43 | #2

  Злоупотребата с държ.власт и като некомпитентност в комбина с “чужди интереси“ за облаги могат да убият много хора. Когато умират хора от липсата на пари за животоспасяващи лекарства и операции или се самоубиват – може ли да има “лимит за живот“? – фиксиран бюджет за здравеопазване – дефицит 3% и 15% дълг от БВП в РБ-я и икономии от к’во? – от животоспасяващи лекарства и операции ли???? Казването на грешки и недостатъци е за да ги изправим ,и да не грешим щото някои грешки убиват хора.А грешки на държ.служители и банкери и хедж-фондове ,и т.н. т.е. “търговски интереси“ и управниците може да убият много хора – “Може ли да има лимит за живот?!“ – Валя Ахчиева 20.04.2011год.-да определяш колко хора ще получават инфаркт???? Жена болна от рак се излекува в чужбина и осъди държавата с 100.000лв.и примери много за незачитане на здравни права

 3. Анонимен
  4 юни, 2011 в 00:14 | #3

  Абе, хора ама вие наистина ли не го знаехте преди?????????????????????????????????????????
  Та разни малоумни медий да ни го кажат???????????????????????????????????????????????????

 4. Carpe Diem
  5 юни, 2011 в 09:48 | #4

  Ние го знаем от години, въпросът е как може да ги глобяват с тази смешна сума и да се разминават без санкции. Според мен тези заслужават колективен граждански иск в международен съд за милиони и затваряне на производството.

 5. Анонимен
  6 август, 2011 в 14:29 | #5

  Ами сега като всички знаят вече-какво от туй , Грижа за потребителя, опазване на обществото – грънци, шикалки и словесна плява и СВИНЩИНИ без край и …..????

 6. Виктор
  27 септември, 2011 в 11:09 | #6

  Ето как го виждам аз положението. Където и да отидем да платим нещо ( телефон, ядене в ресторант, пиле в магазин и т.н.) ние спазваме ЧУЖДИ правила, и логично най – често ние сме ГУБЕЩИТЕ, онези които отнасят ритници отзад, мухите, размазани върху предното стъкло.
  Какво може да се направи тогава ?
  Ами, като искаш ПИЛЕ, продават се ЖИВИ пилета ( има животински пазар във всеки град) – отиваш, избираш, колиш, готвиш, ядеш. БЕЗ ВОДА, СОЛЕВИ РАЗТВОРИ И КОНСЕРВАНТИ!!! Така подпомагаш дребните собственици пак да развъдят животинки за да има и другата година и същевременно ЕЛИМИНИРАШ големите нагли пилчари – кожодери, които само от измами с вОда за 1 година си купуват Бентлей за 500 000 лв…НЕКА ДА ЛИШИМ СВИНЕТЕ ОТ ГЬОЛА!!! МОЖЕМ да лишим от Бентлей парвенютата – тарикати!!! Трябва само малко мисъл на спокойствие. Малко. Но ефект голям 🙂

 1. 0 trackbacks