Начало > Геополитика > ИНФОРМАЦИОННИ ВОЙНИ
ИНФОРМАЦИОННИ ВОЙНИ

Валентин ФЪРТУНОВ

Векът на официалната измама

Халфорд Макиндер: “Онзи, който управлява информационното пространство, владее и геополитическото пространство.”


Помните ли, откъде тръгна голямото съмнение и до днес пълнещо страниците на конспиративните медии за това, че всъщност американците никога не са стъпвали на луната? Че цялото кацане и разходките по лунната повърхност е една бутафория и глобална измама и е снимано в някой холивудски кинопавилион?
И наблюдателните скептици имаха право. Поне донякъде. Поне по отношение на това, което дълго ни показваха по телевизиите и ние трябваше да ръкопляскаме. Това, което ни показваха беше фалшиво. Измама. Наистина бе снимано в кинопавилион, сред декори и на изкуствено осветление. При това, недообмислено. Непрецизирано докрай. Със сенки на астронавтите от повече от едно слънца и развяващо се от лунния вятър знаме…
Но те продължаваха да го показват, демонстрирайки тапегьозлък и инат. Минаха години. Десетилетия. И накрая почнаха да си признават. Парче по парче. С половин уста. Половината истина, т.е. че половината е измама.
Човекът се казваше Стенли Кубрик. Един от най-знаменитите американски кинорежисьори. Той го беше снимал. По поръчка на американското правителство. И никога не го призна. Така си и отиде.
А истината беше проста и глупава, по човешки. Прескъпите камери се скапали във вакуума и лунния студ. На земята се получили мътни с нищо не впечатляващи кадри. Как да ги излъчат! Излагация голяма. Проектът на века! Най-големият удар срещу смъртния враг СССР – и какво – нищо не говореща мътилка от сенки! Не и на американците тия! Да се повтори всичко! В кинопавилион! Да го направи най-добрият режисьор – цветно, ярко като американското знаме…
Това беше началото… Или може би още 50 години по-назад? Когато едно радиопредаване подлуди Америка с „Войната на световете”?
Няма голямо значение датата. По-важното е, че официалните носители на информацията – медиите станаха дотолкова вездесъщи, че заявиха, че могат да обръщат историята като палачинка. Дали го правят и днес? Ето ви истории от последния час. Може би в тях е отговора.

1.

ТУРСКАТА „БЪЛГАРСКА СЛЕДА”

Ярослава Танкова – топ-дезинформатора на в.„Комсомолская правда” наклевети България заради турски северно-кипърски фалшив алкохол-убиец и ужасяващото оттегляне на турската държава от контрола за здравето на хората!

През последната седмица българските медии оглушиха публичното пространство със „сензацията”, че фалшиво българско уиски е причинило смъртта на няколко руски туристи по турските курорти. Както обикновено става никоя от тези медии не си направи труда да се позарови по-надълбочко в темата, за да се увери, че писаното е истина. Дори и две-или три медии само, които все пак бяха се поразмърдали и открили факти, които много сериозно противоречат на сензацията, не направиха никакви изводи и не заявиха твърда позиция, че тази сензация е под много сериозен въпрос. Впрочем, това не е изненада за никой сериозен наблюдател, защото огромната маса от българските медии се правят от хора, които са на светлинни години далеч от журналистически професионализъм и намирайки си добре или зле платено място под слънцето, не успяват да надскочат интригантството и сплетните на един дълбоко вмирисан провинциализъм. Така се формира и националния нихилизъм у българина.

Предисторията

На 27 май 2011 голяма група руски туристи отива на увеселение на яхта край турския курорт Бодрум, което е част от закупения им туристически пакет. На борда обилно ги черпят с уиски марка „Мистър Бурдон”. Още на другия ден повечето от тях се чувстват зле, а 20 руснаци се озовават и в болница. Част от тях биват настанени в интензивното, а две от туристките умират. Последно, в началото на юли се спомина в турската болница и петата жертва от масовото метаноловото натравяне, младата красавица Виктория Николаева, която така и не дойде в съзнание, след като изпадна в дълбока кома.

Направеното веднага след случая разследване в което взеха участие и турските власти установи, че натравянето е вследствие на метилов алкохол, превишаващ 3 пъти нормата. Изследването на Министерството на земеделието на Турция установява, че въпросният метонол се е съдържал във фалшивото уиски, сервирано на борда на туристическата яхта. Според властите, турската фирма Жасмин е внесла уискито от Северен Кипър, окупиран от Турция. На свой ред фирмата Бирлик ГИДА, регистрирана в Анкара е продала 12 000 бутилки на местния пазар.

Според в.Хабер Тюрк турската полиция е установила, че посочения адрес на регистрация е фиктивен, а фирмата Бирлик ГИДА е фантом. Турският министър на културата и туризма пък изсипа люти закани пред в. Хюриет: „Турция започна разследване веднага след инцидента и виновните ще бъдат жестоко наказани.” Разбира се, нищо подобно не се случи. Една от „мерките” на министъра бе да се задължат местните туристически компании да уведомяват туристите за местата откъдето могат да си закупят качествен алкохол и храна. Както ще стане дума малко по-нататък, и това остана само празни приказки.

Междувременно, кореспондентът на в. Комсомолская правда в Никозия Кирилл Антонов полага огромни усилия да издири севернокипърската турска фирма Жасмин, производител на отровния алкохол, но удря на камък. В официалния списък с лицензирани производители такава фирма няма. Абсолютно непозната е и в търговската мрежа. По всичко личи, че това е една от множеството нелегални фирми за алкохол в Северен Кипър, споделя кореспондентът.

Така се стига до изпращането на специалната кореспондентка на Комсомолская правда – Ярослава Танкова в Турция за подробно разследване на трагедията. Танкова открила смъртоносното уиски в местните хотели, с което щедро били черпени туристите. Въпреки декларациите на турските власти, че отравянето на руснаците са „единични случаи“, турските продавачи и барманите в хотелите потвърдили, че употребата  на ментетата процъфтява заради високите данъци.

След емоционално описаната за пред читателите на тиражния московски вестник цяла мелодрама „под прикритие”, московската журналистка успяла да закупи от бара на турски хотел 4 бутилки (голям подвиг, няма що!?) от същото уиски-убиец с което обилно черпели руските туристи в хотела. Само че обилно го разреждали с… водка. Дали, заради по-голяма печалба или от страх, че могат да отровят още някого, не става ясно. И тук следва

„сензационното” разкритие:

На етикета на уискито пишело на турски „Mister Burdon/Blended whisky. Направено от малц, спирт и дестилирана вода. Произвежда се в България с разрешението на Министерството на земеделието №…“ (защо ли номерът на разрешение бива скрит от вестника!?) Течността била дадена за експертиза в московска лаборатория и резултатите излезли „сензационни“ според в. Комсомолская правда, без да съобщи подробности. Според Танкова с това „уиски“  българите са причинили смъртта на петима души от Русия.

Ето затова говорих в началото – провинциализмът в мисленето и липсата на професионализъм, не са патент само на българските медии. Това московско девойче Ярослава, явно не е и чувало, за основополагащия принцип на агенции като Ройтерс, че една новина се публикува само когато е потвърдена от три независими източника. Но къде ти…

Тъкмо обратното.

Първо самите турски власти на базата на официалната търговска документация посочват ясно и категорично като страна на произхода Северен Кипър.

Второ, турската полиция установява (а и собствения кореспондент на същия вестник!) че както вносителят, така и проиводителят са фирми фантоми, от добре известната с нелегалното си производство на алкохол Северно-кипърска турска република.

Трето, в България не се произвежда уиски с марка Mister Burdon , бе официално обявено от Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки у нас. От Патентното ведомство също отрекоха подобно наименование да е регистрирано както у нас, така и на територията на ЕС. По данни на Агенция „Митници“ пък нито една каса с наше уиски не е изнесена за Турция.

Разбирате ли, какво означава простотия и психиатричен стремеж към сензация! На етикета пишело, че е произведено в България и хоп – цял свят гърми! Интересно, ако аз напиша в сайта си, че московчанката Ярослава Танкова, в тендежерата си под налягане е сварила и изяла 13 турски бебета, дали в. Комсомолская правда ще го публикува, като неоспорима истина?!

Майната й на Танкова и на Комсомолская правда и на нашите малоумни търсачи на сензации.

Turkish Connection

Това, което според мен е най-отвратителното в случая е друго – сигурно сте отбелязали, че когато се случва трагедията през м. май, никой не търси „Българска следа”. Следователно, по това време на етикета на въпросното уиски все още не е пишело, че е произведено в България. Как така се оказва, че само след два месеца, същото уиски продължава спокойно да се разпространява из турските курорти, леейки се като из ведро, но вече с надписа „Произведено в България” ?!? Лудият му „български” производител е решил да обере лаврите за петимата мъртви руснаци, самообявявайки се на всеослушание?

Или пък някой в Турция (със или без мълчаливото съгласие на хора от секретни организации) е решил да пренасочи вниманието от и без това окаяната в международна изолация северно-кипърка турска република към „българската следа”. Доста по-логично, нали! А и при наличието на орди от дупедавци и национални охрачватели в псевдо-българските медии, колко му е…

Светът и без това е свикнал с „българските следи”. Онази с папата, всъщност, откъде тръгна? Ще ме подсетите ли? Не беше ли пак от Турция?! Отврат…

2.

НАТО срещу Либия

Без да се впускаме в коментари, какво точно става в Либия, в частност в Триполи, бих искал да ви насоча внимание към нещо, което не се съмнявам сте схванали още в края на миналата седмица. Изведнъж, така наречените бунтовници от Бенгази се разшаваха и за нула време превзеха цяла Либия, за още едно нула време се втурнаха в Триполи, Убиха един-двама синове на Кадафи, арестуваха още няколко и проникнаха в резиденцията на полковника, където разбира се, него го нямаше. Специалистите по пиар на НАТО пък изчислиха, че Либия е превзета от бунтовниците на 98.5%, а най-клакьорските медии неистово заквичаха: Кадафи паднаааа!..

После в понеделник се оказа, че то не било танкове, а било компоти и не биле за износ, а за внос…, както се казваше в прочутия виц за Радио Ереван. Триполи, дето беше съвсем превзет, се оказа, че малко не е съвсем, после стана много не съвсем. А във вторник арестуваният според единомислието и единогласието на бунтовниците и уж сериозна институция като Международния съд в Хага, син ан Кадафи Сейф ал Ислам се появи пред възторжена тълпа столичани и за голямо нещастие на натовските медийни стратези и пред камерите на агенция Ройтерс и предложи да се разходят заедно по улиците на Триполи за да се опитат да намерят заедно бунтовници…

Както се казва – нищо ново под слънцето. Обикновени информационни войни, в които лъжата е обърната в истина чрез авторитета на традиционните медии. Тук сме ви подбрали няколко информации, които най-добре ще ви покажат за какво точно става дума и може би защо! Да ви обяснявам повече ще обидя интелигентността ви. Приятно четене.

Какво „ГОВОРИ МОСКВА”?

Руските телевизии отказват да покажат видеокартина от Триполи от независими източници, дори и да им е предоставена безплатно!

„Ние показваме картина от Либия, единствено от потока, който разпространяват западните информационни телеагенции. Руски оператори там няма. Дори ни е забранено да ползваме картина, която могат да ни изпратят наши местни кореспонденти” – са заявили пред Ал. Григориев от Аргументы.ру хора от един от най-големите руски телеканали.

По думите на отговорен редактор във въпросния канал „буквално преди няколко дни ни позвъни човек от когото винаги сме получавали картина и кратък текст за новините и ни предложи безплатно да ни прехвърли чрез спътник свой видеосюжет. Обясни ни, че в центъра (на Триполи) всичко е спокойно, на Зеления площад няма никакви опозиционери, само местни жители и то без оръжие.”

„Когато доложих за това на ръководството, ми бе заявено, че „категорично вземаме само западен видеоматериал. Това е политиката ни!”. Наложи се да се откажа” – завършва редакторът.

От друг федерален телеканал, също са потвърдили пред Аргументы.ру, че „ние купуваме само картина с победи на опозицията. Други кадри ни е забранено да вземаме, дори и безплатно. Забранено ни е да вземаме и кадри с убити и ранени по време на авионападенията на НАТО над Триполи”. Редакторът е подчертал, че с такава цензура не се е сблъсквал от времето на втората война в Чечения.

Валентин ВАЦЕВ пред БНР:

Обсадата на Триполи от опозиционните сили е медийна постановка. Това заяви преподавателят по геополитика Валентин Вацев в предаването „Преди всички“ на БНР.

Това е било много нервен и смел опит от страна на френски, британски и може би американски командоси да предизвикат съответния информационен повод, а ако могат и да убият Кадафи – още по-добре. Това е работата на командосите, а завземането на град не е работа на командоси, а на армия. Никаква армия не е влязла в Триполи, каза още Вацев.

Той беше категоричен, че Кадафи и синовете му не са убити, макар че не се знае къде са. Не са арестувани. Ако бяха арестувани щяха да ги покажат досега 48 пъти, каза преподавателят по геополитика.

Запада живее много отдавна в т.нар. общество на спектакъла. В Катар е изграден макет на центъра на Триполи и там се снимат окървавени трупове и ликуващи младежи, каза Вацев.

Експертът обясни, че в Триполи не може да има опозиция. Триполи, като столичен град, е очистен много отдавна от всякаква възможност за съпротива срещу Кадафи. В Триполи са активирани дълбоко законспирираните бойни групи на НАТО – 6-7 групи от по десетина командоси. Това са бойни групи, които имат специални цели, специални обекти. Възстановиха интернета и потекоха огромно количество видеоматериали, така да се каже с медийни средства се ловува много удобно. НАТО бърза да свърши войната в Либия до средата на другия месец. Най-късно до другия месец Съвета за сигурност на ООН трябва да даде мандат на НАТО за наземна намеса в Либия за уреждане на въпроса, обясни Вацев.

Той заяви, че около Триполи има плътна информационна завеса. Правителството на Кадафи живее в 19 век. Те нямат усет за медийна война, те дори не опровергават много често, обясни Валентин Вацев.

Според Вацев предстои световният видеобмен да покаже окървавени и разчленени трупове, дело на кръволока Кадафи, който продължава да унищожава народа си. Преходното демократично правителство на въстаниците отправя отчаян призив към световната демократична общественост за военна помощ, което ще даде възможност на ръководството на НАТО, със съгласието на САЩ, да поискат спешно преразглеждане на последната резолюция и приемането на нова резолюция, която ще даде възможност на силите на НАТО, които вече са в Триполи, да работят законно. А целта е да се присвои петролното поле около Бенгази. Това ще стане вероятно, но за тази цел трябва да намерят Кадафи реално, а не на макет в Катар, да го убият и по някакъв начин да се разберат с племената, които го поддържат твърдо и категорично. Ще стане това, че либийският петрол ще стане достъпен, съвсем достъпен и безплатен, предимно за Франция, каза Вацев.

Сейф ал Ислам пред агенция Ройтерс:

„Първо искам да отрека всички слухове. НАТО и Западът имат модерни технологии и блокират и заглушават комуникациите. Изпращат съобщения към либийския народ чрез мрежата. Спряха излъчването на държавната телевизия, създадоха медийна и електронна война за да разпространят страх и хаос в Либия. Те също докараха саботьори по море и с цивилни коли за да създадат неразбории Виждате как либийския народ се надига за да прекъсне гръбнака на бунтовниците, предателите и бандитите. Сега ще минем през горещите точки в Триполи за да видите, че ситуацията е добра и всичко е наред. Искаме да уверим света, че ситуацията в Либия е отлична, слава богу. Сега ще обиколим тези части на Триполи, където се твърди, че се водят боеве.”

Този видеоматериал на агенция Ройтерс бе публикуван на 23.08.2011 в 10:47 на сайта dnes.bg, до редакционното приключване на настоящата публикация 24.08.2011 в 20:00 ч. няма нито кадър от видеорепортаж от Триполи. Вместо него се появи следното съобщение:

Верни на Муамар Кадафи военни държат насила в хотел в Триполи 35 чужди журналисти, сред които и от арабските страни, съобщи телевизия „Ал Арабия“.

Журналистите са блокирани в хотел „Риксос“ още от предишната нощ – понеделник срещу вторник, след като синът на Кадафи Сейф ал Ислам се появи публично.

Журналистите казаха, че им е било разрешено да излязат заедно със Сейф ал Ислам на улицата, да го снимат и да предадат информацията за това.

След това на журналистите е било предложено да се върнат в хотела.

Оттогава те не могат да излязат от сградата.

Те твърдят, че всеки, който се опита да излезе от хотела, попада под автоматичен огън.

И така, държат ги насила вътре, но няма проблеми да излязат навън, защото иначе няма как да знаят, че всеки, който излезе навън попада под автоматичен огън.

Изключително удобна „новина”, защото иначе ще се наложи да обясняват защо няма кадри от улиците на Триполи…

РЕКЛАМА
 1. .
  27 август, 2011 в 16:18 | #1

  Може да е досадно, но ще споделя. След лато забелязах, че малката ми дъщеря започна да се държи като черно дете, да ъхка за въпрос, а не да говори човешки, спрях телевизията, защото освен гледането на разни тъпи сериали, какво друго е могло да промени поведението на детето ми. Така няколко години. Съжалявах за някои УЖ образователни канали и накрая викам, айде, те са големи вече, дай да пуснем пак телевизия. Все пак имаше исторически канали, спорт. Понеже играеха тенис хлапетатат ми, нека поне спорт да гледат.
  За четири пет години ситуацията беше тотрално различна.
  Вече сериалите бяха най-малкото зло. Като се започне с рекламите на лекарства, как да се отслабне и каъв иншуранс да си купиш, ………………. , и със странното обяснение, че ако се почувстваш неразположен след приема на лекарствата, да се обърнеш към доктора си, … , да коментирам ли изобщо , ….. , а за спортните канали, …. една безкрайна поредица от някакво си момиченце, посещаващо най-хубавите курорти и играещо тенис… отвратих се….
  И пка спряхме телевизията.
  Дали скучаят децата ми? Не, никак. Никой не се сеща за телевизията. За новини, избрани сайтове от интернет, за информация, също.
  Та, какво гледаме ние всички. Колко семейства се разбиха, след гледането на оня филм с Рич, как се казваше, дето кой с кого не се знае,. мислите, че гледането на филми, сериали пълни с идеи как да изневериш на съпруга си, разбирам го аз на фамилията си, как някой претрепва баба си, защо и ти да не го направиш….
  Най-големите престъпници са тия, дето вкараха в България най-долнопробната филмова продукция на Запада и Америка.
  Дали една държава си отива или не, като че ли вече не е важно. Отива си човекът. Той нищо вече не може да произведе по човешки стойностно. защото телевизията променя стойностите, защото тя контролира начина ти на мислене, с други думи, да не мислиш.
  И ако заявявам , че съм у нас няма телевизия, изобщо не се притеснявам, че някой може да ми се изсмее за това. Срещнах много хора като мен. Все пак и добър знак.

  Поздрав и да спрем телевизорите си!

 2. Шушулков
  27 август, 2011 в 23:25 | #2

  Телевизията измести религията в повечето страни в ролята на върховният хищник. Гледането на телевизия както и бръснач в ръката са опасни за глупакът. Наркотици, алкохол, хазарт ,религии и да не изброявам повече са просто тест за интелект. А това че някой не го е издържал и се е поддал кой е виновен? Аз си гледам телевизия ми е супер забавно . Направо се скъсвам от смях колко ниско са паднали хората и как се хващат на откровени идиотщини. Лошото че и нивото на идеите на измамниците падна рязко.

 3. .
  29 август, 2011 в 03:15 | #3

  На мен не ми е забавно да гледам, колко са паднали хората.
  Заиграе ли мечката в съседите , ще заиграе и в нашия двор.

  Между впрочем, телевизията и това учи хората, да злорадстват, да остроумничат, да се правят на интересни, да се поставят сами на пиедистал, не че ако я нямаше телевизията няма такива хора, но все пак един футбол с приятели, едно изкачване на планината сам или с приятели е къде, къде по-стойностно от лежането пред телевизора и оглеждането в огледалото.

  А и мозълът не разбира от шеги. каквата информация му подадеш, такава ще обработи.

 4. Шушулков
  30 август, 2011 в 22:12 | #4

  „Точков“ май много на сериозно се взимаш? Не можеш да промениш човешката същност. Тя си е такава каквато е и ТОЧКА

 5. .
  1 септември, 2011 в 06:56 | #5

  .

  @Шушулков
  Единственото, което неискам е, някой насилствено да променя МОЯТА ЧОВЕШКА СЪЩНОСТ.
  А и човешката същност има космополитно, вселенско измерение. И това наистина е много сериозно.

 6. tomazow
  3 септември, 2011 в 08:55 | #6

  Отворено писмо до всички свободни български граждани относно провеждания ГЕНОЦИД от НАТО и световната банкерската мафия в Либия и ИСТИНАТА за Либия !
  Отворено писмо , относно агресията срещу Либия и цирка който беше спретнат от чужди служби в либийското посолство в София , , в нарушение на всякакви норми , международни закони и хартата на ООН , включително и фалшивата резолюция , изрично забраняваща смяната на правителството и лидерите в Либия със сила ! Уважаеми български граждани , искам да споделя с Вас ужасната конспирация спретната срещу Либия , за да бъде тя разграбена , приватизирана , унищожена и разбира се с откраднатите либийски активи – “възстановена” и всичкото това се случва през 21 век , от “международната цивилизована” общност , хленчеща за “демокрация и човешки права”! Такова писмо съм написал до няколко независими журналисти (надявам се) , като смятам и да пращам на обществени личности и политици , с надеждата да се даде повече внимание към незаконната война в Либия и да се пробие медийното затъмнение наложено от корпоративните медии в България ! Някой явно не знае , че Либия е СУВЕРЕННА държава , а нападение срещу ПОСОЛСТВО е във всякакво нарушение на международните закони и хартата на ООН ! Кой , как и колко дълго ще управлява Либия е дело само на либийците , НЕ на НАТО , България , Сорос , ЦРУ , МОСАД и прочие ! Аз съм един обикновен български гражданин , който следи ситуацията (агресията) в Либия чрез преки контакти с либийски граждани , включително и либийски политици чрез интернет и за тези 5 месеца разбрах ужасяващи неща , не само относно Либия , но и за лицемерния и алчен свят ! Научих , че черното е бяло , а бялото черно ! Научих , че лъжите срещу „“тиранина“" Кадафи е дело на десетилетия на ДЕМОНИЗАЦИЯ , но най-важното е , че научих – ЗАЩО ? Цирка който беше организиран от Сорос и марионетките му в либийското посолство в София \преди няколко месеца) , беше подигравка срещу суверенна държава – Либия и разбира се подигравка със суверенитета на България , граничещ с абсолютната простотия , а тези „“либийски граждани“" , които проведоха цирка в либийското посолство предполагам че от „Отворено Общество“ са им дали по 50 – 100лв да разиграват театър(предполагам повечето не са били либийци , а безработни мюсюлмани) , тоест да обиждат народите на България и Либия ! Сега с цялата си наглост българските слуги щурмуват посолство на суверенна страна !!!??? Кои са те , че да определят кой ще управлява Либия и какъв ще и бъда националния флаг ?! Резолюцията приета в Съвета за Сигурност и приета на базата на лъжи и пропаганда (Кадафи бил бомбардирал мирни демонстрации и други лъжи) абсолютно забранява смяната от власт на днешната политическа система и лидери – 90” от народа на Либия подкрепят правителството си и Кадафи (който разбира се не е човекът познат от “българския” телевизор) ! В момента се води психологическа война , а НАТО и техните терористи и наемници на земята в Либия нарушават всякакви международни закони и хартата на ООН! В момента либийската армия , заедно с либийския народ (въоръжен) контролират над 70% от либийската територия , а окупираните части жителите биват подлагани на убийства , отвличания , изнасилвания , грабежи и политически убийства ! Разбира се във връзка с националността на Младенов и Сорос тези извращения срещу арабска общност и посолство не трябва да учудва един мислещ човек ! Моля всеки по-някакъв наачин да помогне на либийския народ САМ да си определя бъдещето и най-важното , да се спрат убийствата и унищожаването на Либия от НАТО и терористични организации работещи за тях , като Ал-Кайда и “Мюсюлмански Братя” , как може да го направите – просто като разпространявате ИСТИНАТА , като не е задължително да заемате страна ! Това което научих , може всеки трезво мислещ и с познания за глобалистите които управляват света , да се убеди , че е истина , но разбира се трябва да забравите за корпоративните “медии” ! Информацията която научих като активист в интернет за Либия ме шокира – (история , управление , външна и вътрешна политика , история на агресията , причините за нея , медийните войни , операцията под фалшив флаг допринесла за незаконната резолюция в ООН , кои са всъщност тези бунтовници (терористи) и каква подкрепа имат в Либия … и най-важното – целта на ГЕНОЦИД срещу либийскя народ !) Уважаеми българи , във връзка с поредната агресия и незаконна война срещу суверенна държава – Либия , искам да изкажа моето дълбоко възмущение спрямо външната политика на България в лицето на Николай Младенов и разбира се суверенитета на България като цяло ! Цирка който беше организиран срещу либийското посолство в България беше едновременно унижение към Либия и България . Разбирам добре , че България е напълно разграбена (приватизирана) и че нямаме собствена Българска Централна Банка , но пък имаме … валутен борд , тоест чужди държави ни печатат националните пари (вече просто хартийки) и ни ги отдават срещу лихва – власт , марионетно правителство , ресурси .. ВСИЧКО , или иначе казано : Разбирам добре , че на България се извиват ръцете и ни лишават от суверенна политика чрез ДЪЛГ , но все пак трябва да има някаква мярка срещу националното унижение от чужди сили ! Аз следя конфликта ежедневно от началото му във интернет , алтернативните източници на информация и либийски сайтове борещи се срещу пропагандата на НАТО и корпоративните медии за да показват истината. България не трябва да се доверява на разни евро-атлантически „партньори“ , Европа , европейски ценности и всякакви други лицемерни думи ! Убедих се , че няма такова нещо човешки ценности , има само алчност и лицемерие ! Моля по-някакъв начин да помогнете на Либия и да не допускате повече тя да бъде унижавана , а това може да стане като започнете да критикувате агресията просто като казвате истината , за тъй наречената – „хуманитарната“ ВОЙНА !? Няма да заобикалям истината , а ще пиша по-същество (може да Ви се стори абсурдно и емоционално , но всичко е истина) : Световната ционистка , банкова и петролна мафия стана много жалка и много нервирана , защото Кадафи печели войната , не само защото 98% от населението на Либия го ПОДКРЕПЯТ , а и защото Либия е една от най – ДЕМОКРАТИЧНИТЕ държави на планетата (буквално) !!! Нито пък Кадафи има нещо общо с Локърби , нито боже господи – да си заразява със СПИН собствения си народ , особено 400 деца !!!???? Всичко е плод на медийна демонизация , а световните корпоративни медии всички знаем КОЙ ги държи !!! От 4-5 месеца следя ситуацията в интернет на страниците на либийската държавна телевизия и политици (използвам автоматичен превод) , дори си кореспондирам с араби и ми се изясни картината ! В Либия Кадафи е символичен лидер , той няма официален пост , държавата се управлява от конференции на хората (пряка демокрация за която разбира се няма да научите в „медиите“) ! Там няма партии и слава богу , защото е ясно че който държи лидера на партията , държи цялата партия и нейните гласоподаватели – като тук( както ЦРУ и МОСАД държат Борисов , Яне , Костов и “социалистическата” глудница!) ! Корпоративните медии измислиха тази дума „режим“ и едва ли не изкарват че Кадафи управлява сам цялата държава ( макар , че кой и как управлява Либия не е работа на България , НАТО или извънземни) ! Либия притежава 200 милиарда СУВЕРЕНЕН ФОНД , който е субсидиран от ресурсите на Либия (газ , петрол и други) който е предназначен за бъдещите поколения защото тези ресурси ще свършат един ден) Сега световната ционистка – банкова – глобалистка – паразитираща мафия издокарват нещата че тези пари са лично на Кадафи , при положение че той няма никакви пари в чужди банки , включително и в Либия ! Тези СУВЕРЕННИ ФОНДОВЕ се управляват от група от професионални икономисти , които ги инвестират на всякъде в света много внимателно ! От тях са заделени към 40 милиарда за откриване на внимание : Африкански валутен фонд , който има за цел да изхвърли от Африка МВФ който унищожава не само Африка но и целия свят ! Сега и тези пари са замразени. – представени като “собственост на Кадафи” ! Другото нещо което тъпия промит мозък – български гражданин не знае е следното ! 1969г Кадафи прави революция (безкръвна) и изгонва един мръсен паразит Цар , който е бил марионетка на Франция , Великобритания и Италия , защото Либия е била бивша колония на тези три страни и този фалшив „Цар“ е бил сложен след втората световна война за марионетка. При него либийците са били най бедните и мизерни същества на планетата Земя , без здравеопазване , образование …. НИЩО !!! Кадафи построява Либия и либийските граждани са едни от най щастливите и свободни на планетата ! Ето какво прави за либийците „тиранина“ : 60.000 долара подарък при сватба , всеки либиец има право на БЕЗПЛАТНО ЖИЛИЩЕ , БЕЗПЛАТЕН ТОК , БЕЗПЛАТНА ВОДА , ЧИСТО НОВА КОЛА СЕ ПЛАЩА ДО 30% А ЗА ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ 15%(почти подарък) , БЕНЗИНА Е 0,15 ЦЕНТА , ВСЕКИ ЛИБИЕЦ ПОЛУЧАВА ОКОЛО 550 ЛИБИЙСКИ ДИНАРА ПОДАРЪК ОТ ПЕТРОЛА (около 900 лв) , БЕЗРАБОТНИТЕ ОСВЕН СУБСИДИЯ ОТ ПЕТРОЛА ПОЛУЧАВАТ И ПОМОЩ ЗА БЕЗРАБОТНИ ОКОЛО 500 ДИНАРА ! образованието и здравеопазването са абсолютно безплатно , който иска да учи студент в чужбина държавата му плаща всичко включително квартира и джобни пари , ако някой болен не може да се лекува в Либия директно държавата му плаща лечението в страната където да се излекува ! В Либия има море от подпочвена вода и Кадафи преди 30г е започнал изграждане на свещената река , която е призната от много учени като 8 чудо на света. Този ресурс от вода е достатъчен да направи цяла Либия зелена в продължение на 200г ! Ако някой либиец иска да се занимава със земеделие , той получава БЕЗПЛАТНО – ЖИВОТНИ , СЕМЕНА , ФЕРМА , ЗЕМЯ И ПАРИ !!! Кадафи мрази ислямистите и държи политиката отделно от религията , Кадафи през 1969 г ДАВА ПЪЛНИ ПРАВА НА ЖЕНИТЕ КАКТО МЪЖЕТЕ – собствен бизнес , развод , политическо бъдеще и тн и тн и сега либийките са едни от най образованите в света (правата на либийците са записани в зелената книга и са по-добри и реални от тези записани в българската Конституция , която е за кошчето за смет , защото никой политик или магистрат не ги спазват). Само помислете за каква “демокрация” говорят “цивилизованите” страни (като България … (((ха ха ха ))) ) и в същото време припознават ВЪОРЪЖЕНИ ТЕРОРИСТИ за единствените легитимни представители на либийския народ(представляващи 2-3% от либийския народ и извършили жестоки престъпления , включително и ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНОКОЖИ) , без да питат народа на СУВЕРЕННА Либия дали искат терористите да ги управляват !!!??? ….. “Голяма демокрация” – ГОЛЯМА ШЕГА !!! Още в началото на агресията Кадафи подкрепяше мирно решение на въпроса (между либийци) и два пъти разписваше с Африканския Съюз мирен план , при който Африка и ООН да изпрати мироопазващи сили , които да застанат между либийската армия и … терористите , за да може да има референдум и избори при който само и единствено либийския народ да реши каква ще бъде политическата система в Либия , кой и как ще управлява и колко дълго и въобще искат ли промяна , както и какво не харесват в момента ?!!! Разбира се този план постоянно е отхвърлян от НАТО и терористите работещи за тях , защото те знаят , че са малцинство (2-3%) и искат пълната власт в Либия или поне 50% (при 2-3% подкрепа?!) ! Каквото гледаме в България в “българските” медии е долна пропаганда ! Дори и в бунтовническия град , терористите имат малка подкрепа и за това там има всякакви наемници , маскирани като “охранителни фирми” , които всяват страх чрез убийства , арести , мъчения … включително и изнасилвания за да подтискат демонстрации и “предателства” в полза на Кадафи и законното правителство на Либия ! Терористите и чуждите наемници са ограбили дори клон на националната банка на Либия и са задигнали 550 милиона долара , явно за себе си , за оръжие и за финансиране операциите на НАТО ! Либийците наричат бунтовниците – ПЛЪХОВЕ , а “преходния съвет” – съвета на плъховете ! Този мистериозен съвет се състои съответно от : агенти на чужди служби , членове на Ал-Кайда (частната армия на ЦРУ и Мосад) , Мюсюлманско Братство(терористична организация към МОСАД) , либийски предатели и корумпирани политически личности , бягащи от ..”режима” , защото Кадафи ушким “убивал” собствения си народ !!! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЛИБИЯ Е първото в света което издава заповед в интерпол за задържането на опасния агент на ЦРУ и МОСАД … – Осама Бин Ладен !!! Саркози , който между другото не е французин а белгийски евреин (!) предупреждава Кадафи преди 2г да не прави африкански валутен фонд и единна парична система в Африка (златен динар) ,защото това било опасност за световната монетарна система и щяло да „настъпи хаос“ (по-скоро заплаха за скритите имперски амбиции към бившите колонии и обратното колонизиране на Африка чрез … ДЪЛГ) ! Либия за тази цел (златния динар) е направила златен резерв в централната банка на Либия и който в зависимост от броя на населението на Либия е НАЙ ГОЛЕМИЯ В СВЕТА (сега това злато се преписва чрез пропаганда като „собственост на Кадафи) ! Другото важно нещо за въпросните бунтовници (терористи) е че те съставляват само 2% от либийския народ , а тези паразити са представители на 2 племена към които е принадлежал изгонения „Цар“ , чиито син очаква да се завърне сега в Либия като принца и спасител на Либия на бял кон ( точно както ни върнаха на нас българите фалшивия Цар, които искаше да ни смени … чипа и който ограби България) ! Заедно с бунтовниците има наемници от Франция , Италия , САЩ , Великобритания , Белгия и тн и тн , включително и много от тайната армия на ЦРУ – АЛ-Кайда !!! Другото което не знаят тъпите български граждани е че световния терорист -НАТО е бомбандирал и унищожил по голямата част от инфраструктура на Либия, фабрики , БОЛНИЦИ , УНИВЕРСИТЕТА В Триполи , 1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ , ДЖАМИИ , складове за храна , рибарски лодки(опитващи се да ловят риба) и тн и тн (само на 25.07.2011г в един град са бомбандирали – джамия , училище , малка болница , фабрика за консерви , национална ферма за отглеждане на птици и овце – с убити животни за да лишат либийците от храна , а 2 дни по-късно УЖАСЯВАЩО НЕЩО – бомбандиране на свещената река , водни резервоари поради което има загубени на места 70% от водния резерв от питейна вода , НО часове след това са бомбандирали и фабриката за тръбите за свещената река !!!!!!!!)) все граждански обекти забранени от женевската конвенция и другото ГЕНОЦИДНО е забраната за лекарства , храна и гориво за населението , като целта е да се направи хуманитарна катастрофа и да се обвинява Кадафи че забранява това нещо за да се обърне населението срещу правителството си … НО този трик се знае от либийците , защото те са информирани подробно за методите на изродите от НАТО точещи лиги за петрол , газ , СУВЕРЕННИТЕ ФОНДОВЕ , ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО и на НАЦИОНАЛНАТА ВАЛУТА И БАНКА (както в България) !!! Между другото случилото се в либийското посолство в България което е нападната от „либийски граждани“ (сигурно повечето са мюсюлмани на които се им дали по 50лв да правят циркове)това е голям срам за международните закони , хартата на ООН и българските закони и дипломация ! Как може да нахълтат в суверенно посолство и да слагат някакво знаме … Ами ако в българското посолство нахълтат така и развеят знамето на ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ която е била собственик на България !!!??? ГОЛЯМ СРАМ !!! Аз много пъти съм писал на сайтовете на либийската телевизия и други политически организации в Либия , включително до един либийски политик който редовно го дават по либийската телевизия да разкрива заговора на незаконната война и участието на ционистите които искат освен петрол и приватизация искат и да отклонят свещената река на Либия към … Израел !!! Писал съм подробно кой , как и защо управлява България , писах че България се управлява от ЦРУ , МОСАД , банковата мафия и еврейското лоби ! Предупредих ги кой всъщност е външния ни министър Младенов , каква националност е и чии интереси съответно защитава …. информирах ги за еврейско – атлантическия клуб на Соломон Паси … , писах за марионетката на ЦРУ и МОСАД – Аню Ангелов … и тн и тн , въобще казах им че българските граждани нямат нищо общо с политиката на България – Те (ние) сме просто зрители ! Помолих ги след победата да изгонят българския бизнес от Либия защото Ние българите не сме хора а овце , които са толкова болни мозъци от “българските” корпоративни медии и други паразитни организации , че тези овце дори не си знаят пастирите ! Извиних им се от името на мислещите български граждани за българската позиция в незаконната война и ГЕНОЦИД срещу либийския народ и разбира се – ИЗВИНИХ ЗА ЗАРАЗЯВАНЕТО СЪС СПИН ОТ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ НА 400 ДЕЦА ! Казах им че едва ли е било нарочно , а по скоро „някой“ чужди тайни служби са се възползвали от факта че българските сестри престъпно се занимават с търговия на незаконна кръв и явно нарочно без тяхно знание са заразили кръвта за да стане дестабилизация в Либия ! Не случайно това се е случило в източната част на Либия … особено в Бенгази , явно целта е била да стане паника и населението да се обърне срещу правителството и Кадафи че едва ли не точно те са виновни , но този коварен план не успя ! Не случайно българското правителство тихо-мълком засекрети документите от делото и разследването срещу българските сестри в спин скандала … явно има нещо гнило , иначе от къде някой от сестрите ще имат сметки , според журналистическо разследване от по 300.000 долара ???!!! Както и да е извиних им се за всичко което България им е сторила на Либия и Аз лично се надявам скоро като си подам молба за либийско гражданство , Либия да ми даде шанса да стана почетен либийски гражданин и завинаги да напусна ТОАЛЕТНАТА БЪЛГАРИЯ И ОВЦЕТЕ КОИТО Я ОБИТАВАТ !!! Забравих само да напиша , че Кадафи никога не е нападал цивилни (тоест НЕВЪОРЪЖЕНИ ЛИЦА) , нито пък е използвал самолети ! Целия този кървав цирк е бил плануван преди няколко години , всъщност тази цел се следва още от 1969г , когато Кадафи изгонва марионетката на империите и дава либийските ресурси на либийския народ ! Още през 2010г е имало споразумение между Франция и Великобритания за взаимна военна помощ и окупиране на страна поради … хуманитарна “интервенция” ! Месеци преди началото на незаконната война и ГЕНОЦИД срещу либийския народ и икономика , Франция и Великобритания правят взаимно военно учение , при което враг е “Тиранин” в някоя страна по-света който убива собствения си народ ! Във Великобритания се намира една организация (терористична според международните закони и хартата на ООН) , която се бори десетилетия да свали и убие Кадафи и да върне Монархията (за това там се пази семейните членове на изгонения “Цар) , като въпросната терористична организация е провеждала много терористични набези в Либия и медийни демонизации с цел дестабилизация и подкопаване авторитета на либийското правителството ! Тези терористи се наричат – Фронт за “Освобождение” на Либия (някой от членовете са напуснали тази организация отвратени от политиката и плановете и сега заемат достойно място в политиката на Либия) ! Агресията породила незаконна война срещу Либия и Геноцид е просто плод на медийна война в стил – Холивуд , точно като филма – “Да разлаем кучетата” ! Един разследваш сръбски журналист намира абсолютни сходства във “хуманитарните”конфликти и войни по света през последните 2 десетилетия ! Каквото се е случило в Либия се е случило и в Югославия , и сега в страните от “арабската пролет” ! В Либия : На погребение на адвокат – борец за човешки права ( за какви права и свободи се е борил и кой го е убил не се знае … ) избухва напрежение и няколко десетки демонстранти започват “демократични” демонстрации) – чупят , опожаряват , бият … в един момент някой от тях въоръжени убиват полицаите които ги заливат с ВОДНИ СТРУИ ! Отделно мистериозни снайперисти(реални) стрелят по “мирните” демонстранти , като повечето убити са чернокожи , за да се създаде едновременно гражданска война и етническо напрежение (с малък шанс за помирение между либийците), което да бъде полезно в “демократично” бъдеще на Либия ! Любопитното е , че такива терористични актове се извършват в гранични райони , за да може терористите в случай на нужда да избягат по-лесно(и да се обвинят за убийствата местните власти с цел – дестабилизация) . Често за такива мисии се изпращат добре обучени терористи , работещи за тайни служби на “някой ?” страни (обикновените хора ги знаят като “free fighters”, а “някой” чужди служби ги наричат – Ал-Кайда) !!! Между другото един от покровителите на терористите е един французин от еврейско потекло – философ Бернар Леви , който беше изобличен от разследващи журналисти като агент на МОСАД , който е бил гост на много граждански и етнически конфликти по света от Югославия до сега във Либия ! Въпросното лице е накарало лидера на терористите да разпише секретен документ , при който Израел ще упражнява лобиране по света за тъй наречения “преходен съвет” в Либия да вземе властта , а за сметка на това Либия ще предостави на Израел въздушна база на територията на Либия ! Отделно че НАТО безсрамно обвини Кадафи за използване на чернокожи африканци за “наемници” , при положение че идиотите от НАТО явно не знаят , че Либия се намира в Африка …. И заради това , бунтовниците (терористите) в няколко села са извършили етническо прочистване на чернокожи либийци(за всичко това има безброй доказателства , включително и видеоклипове)! Всъщност пропагандата изкара Кадафи за всичко виновен , включително за глобалното затопляне и убийствата на невинни извънземни на планетата Марс ! Излишно е да напомням че и без това фалшивата и незаконна според хартата на ООН и международни закони – резолюция за Либия , има за цел само и единствено защита на ЦИВИЛНИ !!! Определено ИСТОРИЯТА ЩЕ ОСЪДИ ТОВА КАТО ПОЗОРЕН МОМЕНТ В ЕДИН МОДЕРЕН И “ЦИВИЛИЗОВАН” СВЯТ , А СТРАНИТЕ УЧАСТВАЩИ ПРЯКО И НЕ ПРЯКО (като България заради марионетните ни политици) в АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ЛИБИЯ ЩЕ ИЗПИТВАТ СРАМ !!! Излишно е и да напомням случая в Ирак , когато иракската полиция залови двама терориста принадлежащи към британските елитни части( SAS) , маскирани като араби са сложили взривни устройства в джамия , залавяни са и други чужди части облечени като араби да откриват огън срещу цивилното население и после бързо да изчезват – като целта е да се обвинят Ал-Кайда , както и етническо напрежение при което спокойно да смучат петрола на иракчаните докато те взаимно се избиват , а НАТО да ги “пазят” ! Ние българите трябва да се попитаме – Ами ако някой град в България се разбунтува и въоръжени лица нападнат полицейски управления и казарми , убиват полицаи и войници , разграбват оръжие , подпалват и ограбват правителствени , административни и частни сгради !? И се насочат към София за да вземат властта !? Полицията и армията ни ще имат ли право да ги нападнат или трябва да се прибират в казармите и полицейските управления и да оставят терористите спокойна да убиват , грабят , изнасилват и тн и тн и тн и да вземат властта !!!??? Как ще се почувстваме ние българите ако чужда армия им помага в случай че полицията и армията решат за защитават страната си ….. !!!??? Как ще се почувстваме ние българите ако чужди държави ги признаят за легитимни и ни бомбардират спокойна – болници , училища , фабрики , складове за храна , питейни източници и тн и тн , под предлог – “ЗАЩИТА НА ЦИВИЛНИ (терористи) и запор на всички сметки и активи на България по света (макар че нямаме вече НИЩО)!!!??? Аз лично мисля че България се нуждае от революция , особено в мисленето , образованието и ОСОБЕНО – медиите ! Либийския народ осъзна,че международната (глобалистка)“"цивилизована“" МАСОНСКА общност не иска „демокрация“ , а ПРИВАТИЗАЦИЯ(грабеж и унищожаване) на цяла Либия – петрол , газ , всички ресурси , банкова система , златния резерв на страната , СУВЕРЕННИТЕ ЛИБИЙСКИ ФОНДОВЕ) ….. ВСИЧКО !!! Хората осъзнаха истината и ПЛЪХОВЕТЕ напускат кораба. Разбира се България ще гризне дръвцето с влошаване на икономическите интереси с Либия , ЗАЩОТО външното ни министерство , в лицето на Младенчо и любовника му Сорос и „евро“(еврейско)-атлантическия клуб на Соломончо Паси (и тримата герои НЕбългари, а евреи-ционисти – НИЩО ЛИЧНО , просто е факт,че интересите на Израел са пред тези на България) … та заради тези „политици-патриоти“ , които изпратиха Младенчо в Бенгаци и припозна терористите и агентите на ЦРУ и МОСАД и „Кралското“ семейство за легитимни и законни владетели на Либия(с 2-3% подкрепа сред либийското население) без да питат останалите 98% либийци които са много много бесни заради това , особено и заради ЦИРКА , който Сорос спретна в либийското посолство в София,чрез платени статисти (безработни мюсюлмани и араби за по 50 – 100лв) да се правят на либийци които подкрепят НАТО и бомбандировките , убийствата и унищожаването на инфраструктурата на „техния“ народ , пък и като прибавим и нашите сестри търгуващи незаконно с кръв и заразили не умишлено разбира се 400 либийски деца …. лошо лошо ! Утре България да не се сърди за влошаване на политическите и икономическите отношения с Либия !!! Отворено писмо до всички свободни български граждани относно провеждания ГЕНОЦИД от НАТО и световната банкерската мафия в Либия и ИСТИНАТА за Либия ! НАТО насочи и прикриваше терористи , наемници и престъпници да нахлуват в мирни градове за да ги превземат ! Това бяха мирни градове които просто не искаха да бъдат превзети от наемници и терористи ! Умишлено наемаха колкото се може повече безработни африканци (възможно най-жестоките и криминални паразити , които ги има с милиони в Африка и можеха да поддържат постоянен поток от терористи и главорези за малко долари на ден + плячка – грабеж , изнасилвания и отвличания) , караха ги към Либия , даваха им оръжие с една цел – да убиват , грабят , изнасилват , разрушават и намаляват популацията на либийския народ ! Когато наемници и терористи влизат в мирни градове се извършват следните престъпления – изнасилвания ( включително и на деца ) , етническо прочистване на чернокожи , грабежи , политически убийства , пожари , разрушения , а в същото време НАТО бомбардира колкото се може повече инфраструктура и частни домове ! Цялото това извращение се извършва през 21 век под оправдание на фалшива „резолюция за защита на цивилни“ ! Ако НАТО искаше да защитава цивилни трябваше да бомбардира всеки конвой с терористи насочил се към мирни градове и села , защото е ясно какво следва когато наемници , престъпници и терористи от АЛ-Кайда влизат в мирни градове ! 21 век „международната цивилизована“ общност допусна спокойно – разрушаване на една мирна и красива страна с малка популация , Етническо прочистване на чернокожи с умишлена пропаганда към омраза , ГЕНОЦИД над всеки осмелил се да държи националния флаг (а не флаг на Британската „Кралица” и ционистите) , убийства на жени и деца , политически убийства и целия списък с най-ужасните и жестоки престъпления които човечеството не е виждало от средновековието ! Явно Израел иска да си прави втора еврейска държава и за това НАТО се стреми да убие колкото се може повече жители да намали още и без това малката популация ! Не случайно има расизъм към чернокожи , защото ционистите са най-големите расисти на планетата и явно се стремят да убият всички чернокожи в Либия !!! Кога някой от ООН – особено членовете на Съвет за Сигурност ще осъди нарушаването на фалшивата резолюция – „зона забранена за полети“ ???!!! Кога някой от фалшивото ООН и Съвет за „Сигурност“ ще осъди престъпленията , етническото прочистване и ГЕНОЦИД на либийския народ от терористи , наемници , Ал-Кайда и НАТО ???!!! Кога някой ще осъди фалшивите доклади , фалшивите новини от „медии“ и фалшиви обвинения довели до резолюция – „зона забранена за полети“ ( убий всеки либиец носещ зелено , всеки либиец подкрепящ законното правителство и лидери , всеки чернокож , убийства , отвличания и изнасилвай ( включително и на деца , грабеж , наемници и терористи , чужди войски на земята , забранени оръжия за масово унищожаване , нападения над мирни градове , унищожаване , колонизация , фалшиво терористично правителство , грабеж на суверенни либийски активи , разрушаване на цялата инфраструктура , бомбардиране на частни домове , болници , училища , университети , водоснабдяване , телевизия , електричество , екзекутиране на пленници , освобождаване на престъпници от затворите ( прикрито като – „политически“ затворници ) , унищожаване и грабеж на институции , музеи , банки , извършване на политически убийства ( по-списък даден на НАТО) , лишаване от храна и – ВОДА , пропагандата и демонизацията в западните „медии“ , ВЪОРЪЖАВАНЕ НА НАЕМНИЦИ , ТЕРОРИСТИ , “БУНТОВНИЦИ (престъпници ) , взимане страна в гражданска война – между терористи , наемници и престъпници и ….. законното правителство и армия на Либия – подкрепено от 90% от либийския народ , лъжите , че либийските активи са на “режим” Кадафи ……. и всякакви извращения познати само от средновековието) !!!??? Кога някой ще осъди нарушаването на международното право , хартата на ООН и дори – законите на войната !!!??? Защо се чуват само „общи приказки“ вместо да се казва истината директно ? Всички ли са курви , продажници и политически проститутки ?! Истината е – ГЕНОЦИД , Етническо прочистване , умишлено убийства на цивилни (включително и деца) , разрушаване на Либия , грабеж на суверенни активи собственост на либийския народ , колонизация , робство , престъпления срещу мира и човечеството , военни престъпления ! Всичко породено от фалшиви новини и доклади , от фалшиви организации за “човешки права” и разбира се – операция “фалшив флаг” ! Време е за истината , без да се заобикаля ! Мълчанието = Съучастие в абсолютно всичките престъпления , геноцид , унищожаване , окупация , колонизация и грабеж на Либия ! Най – голямото извращение срещу човечеството е нападението над мирни градове – КОИТО НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ ПРЕВЗЕТИ ОТ – терористи , наемници , специални чужди части и подкрепяни от въздуха от безпилотни самолети управлявани разбира се от еврейската армия (естествено – за евреина мюсюлманина е животно което трябва да умре и за това нямат никакви задръжки) Нападения над мирни градове от наемници , терористи и престъпници – въоръжени и подпомагани от въздуха за да мое спокойно да убиват , изнасилват, подпалват , унищожават , грабежи , политически убийства (по списък от НАТО) , да слагат знамена на Монархията (която 90% от населението не иска) , да унижават и плашат населението ! Да спират ток , храна , лекарства и – ВОДА и целия този геноцид и разврат се прави с подкрепата на ООН , Съвет за „Сигурност“ , EU , „Хуманитарни организации“ и корпоративни медии ! Пример за такова престъпление срещу човечеството е нападението над Триполи от въоръжени наемници и терористи , които са убили над 30.000 либийци в Триполи (включително жени и деца) ! Ако имаше някаква резолюция – „Защита на Цивилни“ …. НАТО трябваше да бомбардира въоръжените наемници и терористи за да спре клането (както въображаемото „клане в Бенгази“) ! Вместо това с цялата си наглост се събират в Париж с „Приятели на Либия“ да пият шампанско и да разделят тортата , а през това време приготвят нападения над други мирни градове на които им дават заплаха да се предадат или ще бъдат заклани (а през това време ги бомбардират) !!! Искам да предопредя всички хора , че 100% от това което гледате и слушате и четете в “българските” медии са – лъжи , пропаганда и демонизация ! Триполи още не е паднал , като между другото дни преди нападението “падането на Триполи” беше режисирано чрез декори и статисти в пустинята на Катар (марионетна страна на световните ционисти) ! Повечето клипове са пропаганда – примерно как либиец се разва , че града му е “освободен” и напълно разрушен от терористи , наемници и НАТО ! Или пък някакъв АНАЛизатор примерно в ционистката телевизия – БТВ – започва да говори глупости , лъжи и пропаганда за “”терориста Кадафи”” , “”убийствата и зверствата на Кадафи””” , “”милиардите на Кадафи”” и други простотии ! Не вярвайте на нищо , в момента са мобилизирани всички марионетки – политици , журналисти и … АНАЛизатори за да всяват пропаганда и лъжи ! От началото на конфликта – до момента следя подробно всичко и знам какво и защо се е случило в Либия ! В момента в Триполи е назначен за военнен комендант – световно известен терорист на Ал-Кайда (тоест – агент на МОСАД , ЦРУ и М6) , освободени са 10.000 затворници в Либия (под предлог , че са политически затворници на Кадафи) за да всяват хаос , убийства и грабежи (дестабилизация – нещо към което НАТО се стреми) ! Въобще не случайте разни евро-бюрократични ПЛЪХОВЕ (и техните български проститутки) които говорят за “демокрацията в Либия – истината е съвсем друга и ще остане в най-тъмните страници на човешката история през 21 век !Всички свободни хора които искат да спрат този ГЕНОЦИД и окупация и разграбване на суверенна държава – трябва да се организират и да блокират популярни телевизии и радио с жива верига и да накарат паразитните журналисти да започват да говорят и пишат истината за Либия – Кой ? , Как ? , Защо ? и разбира се – От къде на къде ?

 7. tomazow
  3 септември, 2011 в 09:05 | #7

  ако искате истината – това е либийска информационна медия (все още не е хакната) http://www.facebook.com/NessBookcom това е сайт за престъпленията на НАТО и терористи и наемници http://www.facebook.com/libyafacts това е сайт в който истината която знаете ще се обърне с главата на долу http://www.mathaba.net/ това е сайт на световното зелено движение – конференция на хората (тъкмо да разберете защо искат толкова да убият Кадафи) http://peoplesconference.org/

 8. за томазов
  8 октомври, 2011 в 15:12 | #8

  Томазов, Томазов, толкова приказки, а истината е проста. Петролът свършва и всеки иска да сложи ръка на „кранчето“ където може да го направи. Всичко написано по-горе е отдавна известно, няма какво ново да кажеш.

 9. Паразитоложка
  11 април, 2012 в 11:37 | #9

  До горните двама. Не е само заради петрола. Американската империя се пука по шевовете, преразтегната е и вече не може да удържа старите ппозиции. Изтеглят се. Но, не бързайте да се радвате. Оставят след себе си ХАОС, за да нямат възможност конкурентите от Европа, Рузия и Китай да заемат тези места. Вмасто нов световен ред, организират Ново световно безредие. Хаосът в Африка и Близкия Изток означава за техните споменати конкуренти енергиен глад и пълчища радикализирани ислямисти в Европа. Ако в Америка е зле а другаде е добре, значи парите ще потекат натам, на където е добре. Ако там има безредици, парите ще се върнат в Америка, която иначе отдавна щеше да колабира финансово икономически и политически. По лесно е да създадеш у конкурентите хаос, отколкото да оправиш собственото си дередже. Източват финансово Европа чрез разни чифутски схеми и разпалват войни. Най лошото предстои.

 1. 0 trackbacks