Начало > Без категория, Геополитика > Лош закон за справедливи каузи!
Лош закон за справедливи каузи!

Валентин ФЪРТУНОВ


„Политическата коректност“ отново изяде демокрацията върху паметта на изкланите арменци, издушените евреи и милионите други жертви на античовечността

Малкият президент Саркози прояви постоянство и прокара закона, криминализиращ отричането на всеки геноцид, признат от френските закони. Той предвижда наказание от една година затвор и глоба от 45 000 евро за нарушаването му. Геноцидът над арменците бе признат от френския парламент през 2001 г. Другият признат във Франция геноцид е нацисткият холокост.

В медийната улисия в сензационния стил на булевардната преса „кой-кого“, много малко хора обърнаха внимание на същността на този закон.

Спретнатата международна кавга не беше за това дали е имало или не е имало геноцид над арменците. Кървавите кланета от 1915 г. са признати чрез специална декларация на френския парламент още през 2001 г., както и с аналогична декларация – изтребването на евреите от нацистите през Втората световна война. Във въпросната декларация, от името на Френската република, кървавите деяния на Османската империя са осъдени и заклеймени като геноцид срещу човечеството и естествено, се настоява съвременната турска държава като правоприемник на Османската империя да признае и осъди извършеното през 1915 г. С това Франция, подобно на много други страни по света е изразила своя морален дълг пред паметта на стотици хиляди, вероятно дори над милион жертви на тая кървава касапница, както и моралната си подкрепа за няколко милиона арменци, разбягали се по цял свят, за да спасят живота си. С това френският дълг към тази част от близката история е изпълнен.

В аналогична ситуация, българският парламент отказа да приеме такава декларация, с което на практика отрече факта, че е имало клане над арменците, с което орезили България пред целия цивилизован свят.

В друга аналогична ситуация обаче, местният парламент в Бургас по предложение на групата съветници на Валери Сименов прие декларация за геноцида над арменците…

Какво представлява в такъв случай въпросният закон, около който се завъртяха толкова много интриги и разправии на висок тон в последните няколко месеца? Ще ви кажа, драги читатели, това, което никой друг не каза пълногласно.

Това е един много лош закон. Един мракобесен закон, каквито досега тихичко, усул-усул бяха приети от доста „стари“ европейски демокрации, като Швейцария или Австрия и т.н. За френският се чу, защото Ердоган реши да показва мускули.

Защо „мракобесен“?

Защото този закон е пряко насочен към потъпкването и задушаването на свободата на словото и погазването на основните човешки свободи, отстоявани от класическата западна демокрация. Според този и аналогичните му други европейски образци, не можеш, забранява ти се на практика да мислиш, да разсъждаваш, да спориш, да обсъждаш историята. И ако нещата около, примерно арменския геноцид са доста ясни и еднозцначни, съществуват камари от факти, писмени и визуални свидетелства, не е така в много други случаи. Та дори и по отношение на арменския геноцид все още няма крайно становище по отношение на броя на изкланите – според едни автори той е 500,000 според други 800,000 или пък милион и половина!

Никой няма право да узурпира историята, никой няма право да ни казва какво да мислим, нито пък да ни забранява да изказваме мнението си. Друго е тоталитаризъм, чиста проба!

Ще ви дам един последен пример – тъй като, както вече обясних, това е закон, въобще за геноцидите, това би следвало да означава, че за всеки отделен случай, когато френската държава изрази официално политическо мнение, че става дума за геноцид, това означава, че френските журналисти няма да имат правото да го обсъждат!? Иначе ги грози затвор и съсипваща глоба!

Но спомнете си Либия! Това се случи само преди месеци. Там Франция изсипа тонове бомби и ракети и яростни обвинения срещу Кадафи, че е подложил народа си на геноцид! Та ние изобщо не знаем все още какво всъщност се е случило в Либия поради тоталното информационно затъмнение от страна на официозните медии. Нещо повече, има достоверни сведения, че се е случило тъкмо обратното – поддържаните от Франция сили на Ал Кайда, което бяха в основата на армията на така наречения Преходен съвет са тези които са извършили масови убийства и всякакви зверства, включително садистичното убийство без съд и присъда на самия Кадафи!

Но понеже френската държава официално е декларирала, че Кадафи е организирал геноцид срещу народа си, според обсъждания тук мракобесен закон никой няма право да обсъжда и разследва, защото ще го пратят зад решетките. Ето, за това говоря. Отново се мярка отвратителната доктрина за „политическата коректност“ и в частност „политически коректното говорене“, чрез които класическата демокрация на запад бива бавно, но сигурно удушавана и всичко започва да напомня ужасяващо за „1984“ на Оруел, започва да се осъществя отвратителния свят на „Големия брат“.

Едва, когато погледнеш от тази височина нещата, ти става до болка ясно, защо всъщност Саркози бе толкова постоянен и устойчив в усилията прокара закона. Другите хипотези са толкова смехотворни, че е ясно, че ни пращат за зелен хайвер – искал бил да спечели гласовете на арменската диаспора във Франция – че тя арменската диаспора е 350 хиляди, като турската диаспора е над 330 хиляди! Танто за кукуриго, на чиято и страна да застанеш, губиш толкова гласове, колкото си спечелил…

Ето, затова става дума, другото е сензацийки за един ден и пясък в очите.

Анализът е публикуван във в. Десант

РЕКЛАМА
 1. Мизия, Тракия, Македония
  28 януари, 2012 в 22:52 | #1

  Няма такова нещо като избиване на евреи в газови камери… Просто поредната фалшификация на историята целяща опетняване на Хитлер. Не че той не опетнява идеалите, които споделя със съмишлениците си достатъчно.
  По всичко личи обаче, че глупостите които прави фюрера не го дискредитират както биха желали кукловодите и притегателната сила на доктрината която пропагандира е нещо, което предизвиква краен дискомфорт у тях.
  Затова я обливат с всевъзможна помия – изопачаване на събития и факти, едностранно и необективно тълкуване на историята (тоест пропаганда), дезинформация (като мита, че е правен сапун от концлагеристите), както и пълна фалшификация на историята (газови камери, избиване в пещи и т.н. ).
  Следващата им цел е да лишат обществото от каквато и да е възможност за провидение, чрез подобни закони. Като програма минимум са ЕС и САЩ, разбира се.
  Така или иначе времената на Хитлер отминаха. За добро или за лошо, той се провали.
  Сигурно ще отминат много години, след като отхвърлим властта на трилионерите, докато се наложи някаква форма на обективен прочит на този интригуващ етап от историята.

 2. Ник
  29 януари, 2012 в 18:46 | #2

  Самото приемане на закони,зябраняващи,мисълта,разследването и свободата на мнение,е мракобесие и тирания!Колкото и добри начинания и мисли,да защитава.Това трябва да бъде
  спряно!Достатъчно е да се приеме виждането на парламента по един или друг въпрос,да бъде официално отразено с всички произтичащи от това последствия.Това е правилният път.На геноцид не се отговаря с тирания,а със справедливост!

 3. tg
  30 януари, 2012 в 00:38 | #3

  @Мизия, Тракия, Македония

  Хитлер е бил психопат страдащ от нарцисизъм. Освен това е имал еврейска кръв.

 4. veselin
  1 февруари, 2012 в 11:11 | #4

  Именно той върна на България, нейната исконна територия – Македония, докато Йосиф Джугашвили – Сталин я отне чрез протежето си – Георги Димитров, имащ 2-ро класно образование, неуважаеми господине.

 5. tg
  1 февруари, 2012 в 20:25 | #5

  @veselin

  Буахахахахах, на не повече от 15 години си, нали :)))))))

 6. veselin
  1 февруари, 2012 в 20:38 | #6

  Много повече съм, неуважаеми господине..

 7. Aryan
  4 февруари, 2012 в 12:50 | #7

  @tg
  Като ти гледам коментара, май ти си на не повече от 15.

 8. Владимир
 9. tg
  14 февруари, 2012 в 22:24 | #9

  Поствам го и тук:

  Нацизмът и ционизмът са на практика една и съща идеология, само че първата е центрирана върху германците и северните народи („чистите арийци“), а втората към „богоизбраният народ“- евреите. И двете имат империалистическо-завоевателна насоченост- първата се бори за „жизнено пространство“, втората за „обетована земя“. Като и двете идеологии не се колебаят да постигнат това НА ВСЯКА ЦЕНА, т.е. дори и на цената на световни войни и милиони погубени животи.

  И това не означава, че имам нещо против германците или евреите като народи, нито към който и да било народ на земята, понеже всеки минимум средноинтелигентен човек знае, че както не всички германци са нацисти, така и съвсем не всички евреи са ционисти.

  Бях останал с погрешното впечатление, че това е сериозен сайт. За жалост явно не е, щом г-н Фъртунов не се намесва и не трие безсмислени и лумпенски коментари като тези на veselin и Aryan- хора, очевидно не прочели и една книга през живота си и чиито „знания“ идват основно от денонощно висене по разни интернет форуми.

  Всъщност като се замисля, май е добре, че такива прекарват цялото си време вкъщи пред компютъра…

 10. Мизия, Тракия, Македония
  15 февруари, 2012 в 23:56 | #10

  @tg
  Изпускаш факта, че ВСВ беше наложена на Хитлер, както от еврео-капиталистите така и от еврео-комунистите. Теорията за световно господство на нацистите е не по-малък мит от тези, който изброих по-рано.
  Ако искрено вярваш, че Хитлер се е надявал на спечелването на германска война на два противоположни фронта (+3-ти) , то…
  Нещо повече. Желанието на Хитлер за германците е да отхвърлят чуждото, а на евреите е да го вземат. Ако вярваш, че реалните цели на германците са експлоатиране на негрите и поробване на „славяните“ (арийците) тогава имаме коренно различни виждания по въпроса.
  Разочарован съм, че свързваш „чистата арийска раса“ със „богоизбрания народ“. Най-малкото некоректно е. И нека не забравяме причинно-следствената връзка.
  Все едно да кажем, че през турското робство българите са имали велико-български амбиции…

 11. ….
  18 февруари, 2012 в 08:41 | #11

  Ти явно не познаваш добре нацизма и ционизма и за това пишеш пасквили, моето момче. Сега ще ти го обясня нагледно – ционизмът е идеология създадена от австрийският журналист Теодор Херцел, която става основа на нацизма и марксизма. Преди доста време във Вашингтон един от главните равини се изрази така – Марксизмът, това е евреиската религия. Така, че момко не се занимавай с нещо, което не познаваш

 12. Жоре
  19 февруари, 2012 в 21:12 | #12

  А защо не погледнем и възможнстите на този закон,като например,че този акт почти отнема възможноста на тези народности да се представят като жертви.В същото време, държавата Франция си прави реклама в много деликатен за нея момент,с цел да парира мюсолманската доктрина или да свали турското влияние в нея.А колкото до Кадафи според мен отдавна тоя трябваше да го гръмнат да си спомниме само как ни измами с дълга посредством арбската лига и го намали до една мижава сума и какъв партньор ни беше по време на Лукановата петролна криза.

 13. Паразитоложка
  11 април, 2012 в 12:43 | #13

  Казвате тирания, е какво чудно има? Първо „демокрация“, човешки права, особено за малцинствата и престъпниците, после „свят без граници“ после тероризъм и война срещу него, после навсякъде тотален ХАОС и войни, после хората сами казват, искаме мир и ред, не щем демокрация /то в Америка вече се ограничават демократичните принципи/, после лека по лека елекронен концлагер и най накрая световно правителство во главе с антихриста. Световно правителство отдавна има, но все още е в сянка и няма пълна власт навсякъде. На светски език, някои сериозни историци /Фурсов, Дугин/ твърдят, че се върви обратно към феодализъм, защото и социализмът и капитализмът претърпяха крах, изчерпаха се и за да не настъпи краят на историята трябва да има спираловидно въщане назад. Аз мисля , че и това връщане ще е само кратковременно, просто няма исторически ресурс, планетата ще гръмне от проблеми. Така или иначе тепърва предстои жестока световна диктатура. Но преди това ще има войни, те вече почнаха. Всичко по реда си. Е има и добра новина, за който знае и тя е, че това царство на злото ще трае само 3,5 години, а може би и по малко.

 1. 0 trackbacks