Начало > Убий българина! > НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ
НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ

Пепа Рашева

ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ!

ИСКАТ ДА ПРОКАРАТ ФАЛШИВА ЗАБРАНА , НО РЕАЛНО ТАКАВА ДА НЯМА

За това гражданите на град Добрич се обединяваме с цяла България в

НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ

за спиране на пробива в мораториума и за реална забрана на шистовия газ,

за спиране отравянето на водата и земята на Златна Добруджа -гр.Добрич

Братя и сестри, Справедливостта и Истината отново ни зове!

На 22-ри май, вторник, от 18.00 ч. се събираме отново пред Храм ‘Св.Георги”(до Стара къща) там, от където започва всеки наш протест

-срещу закони с които се узаконяват престъпления,

-срещу всяко действие, което е против България и Българския народ,

-срещу наглостта на управляващите, с която защитават чужди корпоративни интереси, с което показват много ясно кой е техния истински избирател!!!

ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Временната парламентарна комисия гласува промяна на ЗАБРАНАТА в точка 1, като по този начин всъщност премахна забраната. По-долу може да видите каква е разликата между предишната и новата версии. Разписана по този начин, забрана за използване на хидрофракинг (технологията за добив и на шистов газ) практически няма да има!

т.1 от досегашната забрана гласеше следното:

1. Забранява прилагането на технологията хидравлично разбиване, хидравличен удар, хидравлично разпукване, хидрофракинг, фракинг и/или всяко друго наименование, което описва вкарването на смес от вода или други течни или гелообразни субстанции с химични съединения, елементи или компоненти, пропанти, флуиди, пропан, както и механични и/или органични пълнители, под налягане по-голямо от 20 атмосфери под земята, при проучване и/или добив, с цел извличане на нефт или природен газ на територията на Република България.

Предлагат да я заменят със:

1. Забранява прилагането на технологията на хидравличен разрив или всяка технология с друго наименование, която представлява ЕДНОВРЕМЕННО нагнетяване на смес от течности, химични добавки и механични и/или органични пълнители в сондажи, водеща до образуване на нови и/или разширяване на съществуващи естествени ПУКНАТИНИ или пукнатинни системи в ГЛИНЕСТИ нефто-газогенериращи скални формации, с цел извличане на нефт и/или природен газ от тях.

по този начин забраната просто ще бъде заобиколена.

Поне три от фирмите имащи желание и готовност да използват фракинг при добива на газ, могат без проблем да го сторят, ако новата редакция на забраната бъде приет.

Освен всичко друго, в последните дни и CHEVRON, на която така зрелищно уж бе отнето разрешението за проучване и добив на нефт и газ, организира тайни сбирки с „български” предатели и псевдо-учени, на които не са допускани външни лица… Убедете се сами:

И се запитайте кое налага наличието на подобна тайнственост?!…при положение, че в многобройни интервюта, дадени за български медии, един чужд посланик открито заявяваше, че „ШЕВРОН СА ТУК ЗАРАДИ ШИСТОВИЯ ГАЗ!“…

И още:
Вече пети месец гражданите на България протестират и срещу поправките в закона за горите, защото те ще позволят бързо и евтино застрояване на защитената природа, нарушаване на конкуренцията, гола сеч и ограбване на един от последните значими ресурси на страната – нашите гори. Това ще застраши жилищата и земята ни от още по-големи наводнения и свлачища. Защо депутатите , чиито заплати плащаме ние, не чуват гласа ни!? Да им припомним, че те трябва да работят за нас, а не против нас. Проблемите са неизброимо много и всеки път за да бъдем чути трябва многократно да излизаме по площадите. Лъжат ни, изчакват малко време и пак се пробват да наложат беззаконието си. Нормално ли е това? Така ли би било,ако имаше наистина демокрация и ако тези към които отправяме исканията си наистина бяха наши избраници????

Приятели!

22-ри май – международният ден на биоразнообразието е денят, в които трябва да вдигнем толкова много шум, че всички да чуят как шепа депутати, поддали се и продали се на чуждестранни интереси, искат да заличат Златна Добруджа, Пирин, Витоша, Черноморието, да изсекат горите ни и да отровят водата и земята ни!

Но едно е да искат, друго е да им позволим да го направят!

Ще позволим ли на сащ да отровят водата и земята на България и да ограбят природните ни ресурси ???

Всички ЗАЕДНО да кажем СТОП на новите „български” еничари и техните беззакония! СТОП на разграбването и унищожаването на България!

Патриот е – душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек – що да прави?
продава си и душата.
Носете всичко, с което може да се вдига шум- свирки,барабани,тенджери,тигани! България не е кошче за отпадъци! От нас зависи какво и как ще се случи!

Заедно стигнахме до тук, заедно продължаваме напред

ЗА нашата мила БЪЛГАРИЯ!!!!

РЕКЛАМА
 1. Ник
  21 май, 2012 в 19:34 | #1

  Подкрепям е меко казано!!!

 2. Атанас
  22 май, 2012 в 12:27 | #2

  За шистовият газ е ясно и в САЩ газта е до 2,5 км. дълбочина и се добива в пустинни райони ,а в РБ-я ние нямаме такива райони и газта е на 4-6 км. което е прави от 4 до 6 пъти по-скъп шистовият газ. И тук http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5089 проф. Детелин Дачев в 28-минута говори за находище на газ в Черно море – Обзор.Отделно да се знае за “Бомбата Черно море“ http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1605 и това http://bnt.bg/bg/news/view/69477 Преди 2-3-седмици БАН http://www.greentech.bg/?p=26653 излезоха с друг патент за високо термична обработка на отпадъците и получаване на газ.
  И успоредно с това се гради енергетиката и икономиката върху това което има – въглища за 50год. течни http://energetika-bg.com/2010/08/17/tetchni-vaglishta-ve-fantaziya-ili-realna-ekologitchna-alternativa/ после следва енергия от слънце,вятър,речни и морски течения ,биомаса и фекалии за газ което дава 100% енергийна независимост ако се комбинират защото Sharp вече говори за 40% КПД при фотоволтаика и т.н. т.е.учените до 5год. ще удвоят,утроят КПД-то. Вариантите са много – http://e-vestnik.bg/5609 от вятър това го бива http://bnt.bg/bg/news/view/62845/ekocentrala_v_germanija от биомаса http://greentech-bg.net/?p=5789#more-5789 и http://www.sam-shum.com/biogaz.php

  Нещата са много “по-дълбоки“ и тук http://zahariada.blog.bg/politika/2012/05/19/okupirai-bilderberg-2012.956315 в коментар 1-2-3 съм обяснил основният проблем и защо убиха Кенеди и още 3-презид

 3. Георгиева
  24 май, 2012 в 00:50 | #3

  Коя е г-жа Стойкова?!

  Представям си какво насилие ще предизвикат над земните пластове чрез фракинг!

 4. Атанас
  1 юни, 2012 в 19:21 | #4

  “Това, което банкерите премълчават е, макар те самите да го знаят отдавна, че частните банки създават парите, които отпускат като кредит по същия начин, по който го правят държавните. Разликата е просто в това, че държавната банка връща лихвите на правителството и обществото, докато частната банка насочва лихвите в собствената си капиталова сметка, за да ги реинвестира с цел получаване на още лихви, прогресивно изтегляйки пари от продуктивната икономика.“ – http://worldissue.alle.bg/ – “Днес този таен преврат е толкова добре прикрит, че правителства и играчи са убедени, че единствените алтернативи за справяне с дълговата криза са вдигането на данъците, орязването на услугите или разпродаването на обществените активи. Забравихме, че има и друга възможност: премахни дълга като заемеш пари от собствената банка на правителството, която връща приходите си в публичната хазна. Премахването на лихвите показва, че така се редуцира средната стойност на обществените проекти с до 40%.“

 5. 1 февруари, 2013 в 12:31 | #5

  Екогласност Вълчедръм е категорично против проучване ,и добив на Невт,и Газ,но на Гербери не им пука,и няма,да им пука. Приканвам всички,които им е възможно,да протестират при всяка възможност. Изчакват време,и пак започват;затова винаги са нужни протести за всичко. Обаче това е,че всички,трябва в единен протест,да протестират,а така разкъсано,и нищо не става. Малко хора се събират,а в далечната провинция,хич.

 6. ДОБРА
  4 март, 2013 в 09:18 | #6

  Протестите за да бъдат повсеместни трябва да се обединим първо по общите неща, които не ни разделят ,постигаме ги и тогава поставяме местните.Например за цената качеството, безводието на което сме поставени почти всяка седмица, а не стига това а и допълнително кубици вода ни начисляват от общ водомер ,които не сме консумирали.
  Време е да се обединяваме, а не разединяваме, само защото кой да води бащина дружина.

 7. ДОБРА
  4 март, 2013 в 09:20 | #7

  Протестите за да бъдат повсеместни трябва да се обединим първо по общите неща, които не ни разделят ,постигаме ги и тогава поставяме за решение местните.Например за цената ,качеството, безводието на което сме подложени почти всяка седмица, а не стига това и допълнително кубици вода ни начисляват от общ водомер ,които не сме консумирали.
  Време е да се обединяваме, а не разединяваме, само защото кой да води бащина дружина.

 1. 0 trackbacks