Начало > Геополитика > От Швеция замириса на фашизъм…
От Швеция замириса на фашизъм…

Валентин ФЪРТУНОВ


Шведите се взеха много насериозно, да се надяваме, че ЕС ще ги санкционира строго заради скандалът с Беларус

Да не забравяме, че от 1935 до 1977 г в Швеция са стерилизирали насилствено „социално лошо адаптираните”, защото разваляли имиджа на обществото!?
Когато през 1997 година скандалът се разрази с пълна сила, 1700 жертви на кастрацията получиха обезщетения в размер на около 33 милиона евро.

Естествено надменните наследници на викингите се опитаха да заметат историята под мечите кожи. Но шведката Барбо Ларсен и до днес си задава въпроса дали Швеция счита, че се е разплатила с жертвите?
„Аз се надявах, че някой от правителството ще ми напише лично послание, ще поиска прошка, че Швеция ще демонстрира по-голямо състрадание” – разказва Барбо Ларсен, една от жените, подложена на насилствена стерилизация.

Покъртителна е нейната история. В детството си е получавала спазми и гърчове и заради това й е поставена диагноза – епилепсия. Когато впоследствие забременяла, лекуващият й лекар категорично й наредил да направи аборт и после да се стерилизира. Така и се случило. От този момент Барбо заживява със срама, че е второразреден човек. През целия си живот тя се е опитва да докаже, че не е идиотка, а освен това въпросните „пристъпи на епилепсия” така и не се повторили. До седемдесетте години, когато един по-внимателен и компетентен лекар не направил необходимите изследвания, след което обявил, че тя всъщност никога не е страдала от епилепсия. Но вече било безвъзвратно късно!

В резултат на тази нацистка политика на Швеция във втората половина на двайсти век до 1977 г. в скандинавската страна са били подложени на стерилизация 63000 души, от които 27000 – насилствено, без съгласието им или под оказване на давление, например под заплаха от лишаване от пенсия.
Това трябва да се знае! Абсолютен фашизъм, абсолютно потъпкване на гражданските и личните права – с това е изпълнена най-новата история на държавата, пазеща чист нордическия тип на гражданите си (как звучи само!!!).

Сега, като го знаете това, предполагам няма да ви е трудно да разберете, защо не осъди поне морално гражданите си, които прегазиха цялото международно право, извършвайки на практика акт на агресия срещу една суверенна държава, която при това, дори не е член на ЕС и е в пълното си право да изпепели самолетчето им с една ракета „земя-въздух”… Отделен е въпросът защо не го е направила, и е добре, че не го е направила, защото сега всички западни медии щяха да вият на умряло!
Но да ви припомня случката:

На 4 юли малък самолет, пилотиран от двама шведи, излетя от Литва и навлезе без разрешение в беларуското въздушно пространство. По време на полета край град Иванец и столицата Минск от въздуха бяха хвърлени около 800 плюшени мечета с надписи в защита на свободата на словото и призиви към властите в Беларус да зачитат гражданските права и свободи.
После самолетът се върна в Литва, а след това излетя за Швеция. Отговорност за акцията пое шведската пиар агенция „Студио Тотал“.

Този случай е много показателен за новият световен ред, който се налага от Запада. В ХХІ век, с взривообразното развитие на информационните потоци, за демокрация се говори до изприщване на езика, но това е демокрацията за златния Запад, за световната метрополия. За всички нас, останалите, другите, правилата са съвсем различни – ние сме в неоколониалния пояс и за нас тяхната метрополска демокрацията е дефицитна.

Ако аз или вие се качим на самолетчета и отидем и дори не се забием в световния търговски център, а само пуснем малки, сури, плюшени магаренца над Манхатън със знаменития соцплакат „Вие защо си биете негрите!”, начаса ще се озовем в Гунтанамо, ще ни давят, ще ни светят денонощно в очите, а по света всички ще знаят, че сме най-върлите терористи и т.н.

Сега, допускам дори, че Евросъюзът ще прави, ще струва и накрая ще изкара беларусите виновни, а пък тези шведски фашаги – герои!
Това е новият им световен ред – двоен стандарт, никакво – право международно или не, никакъв суверенитет, щом става дума за добитъка в неоколониите.
Единственото действащо право е правото на по-дебелата тояга, т. е. по-високите военни технологии.

Но шведите…, шведите започнаха много да досаждат. Че са развита технологически нация, развита са. Че са богати, богати са. Но че са водещи алкохолици в Европа, водещи са. Че са начело по самоубийствата – начело са. Така че всяка монета си има две страни…

РЕКЛАМА
 1. Мизия, Тракия, Македония
  12 август, 2012 в 23:12 | #1

  Тенденциозно поднесена новина. Аз лично съм разочарован.

 2. Ник
  15 август, 2012 в 21:25 | #2

  Г-н Фъртунов,да Ви поправя-не мирише,направо вони!Жалко,но ВОНИ!Не обвинявам шведите за това,защото вече вони целият свят и където не вони,се водят войни,ако ме разбирате правилно!

 3. Димитър
  9 септември, 2012 в 16:54 | #3

  Ако трябва да се преведе поведението на шведите, то според мен означава
  „ Айде поживо-поздраво и внимавайте- да не се наложи друг път пак да ви се извиняваме!….“

 4. Стефан
  10 септември, 2012 в 18:10 | #4

  Здравейте г-н Фъртунов. Поводът за коментара ми е филмът Цайтгайст, филм пълен с откровени лъжи, измислици, нелепости и атаки срещу християнството. Във филмът се казва, че едва ли не историята за живота на Иисус Христос е същата като на много други идоли, като просто е променено името на съответният идол с това на Христос. Това е абсолютно невярно, историите изобщо не се припокриват. Също така Библията е абсолютно против астрологията и почитането на слънцето и звездите. Още Цайтгаст се срещат някои определени психологически трикове с цел да се внуши идеята, че Христос е слънцето. Например използват лексикалната прилика God’s Son като я заменят с God’s Sun, които са коренно различни и е приложимо само в английския език. В оригиналните истории на Хор, на Кришна, на Митра, на Атис и т.н. не се срещат нито раждане на 25 декември, нито раждане от девица, нито 12 ученика, нито разпъване на кръст, нито пък възкръсване. Например смъртта на Кришна не настъпва след разпъване на кръст, а след като е уцелен със стрела в крака докато медитира в гората. Също така, той не е роден от девица, а е осмият син на принцеса Деваки, а хиндуистите празнуват раждането му през месец август. В един от апокрифите се казва, че Кришна е обесен, но това отново не е разпятие.
  Историите на другите идоли също нямат нищо общо с лъжите от филма. Интересното още е, че филма говори, че е срещу религиите, а пък атакува само християнството. Да видяхте атака срещу юдаизма, исляма или пък будизма. Също така този филм прокламира налагането на един нов световен ред наречен „проект Венера“. Първо преполагам знаете, кой се отъждествява с Венера. Второ, вижте как се изобразява Атлантида и погледнете след това „проект Венера“ и ще видите, че са еднакви. Трето този НСР прокламиран от Цайтгайст има доста прилики с желания от Алис Бейли НСР. Алис Бейли е един от стожерите на нео-езическaта New Age и основателка на Lucis Trust (Lucifer Trust до 1923г.). Тя има също така план от 10 точки за налагането на НСР, които стриктно се изпълняват в днешно време:

  1. Да се премахне Бог от образователната система.
  2. Да се намали влиянието на родителите над децата.
  3. Да се разруши традиционното християнско семейство.
  4. Абортите трябва да станат легални и лесно достъпни.
  5. Разводите трябва да станат легални и лесно достъпни и хората трябва да бъдат освободени от концепцията брак за цял живот.
  6. Направете хомосексуализма алтернативен начин на живот.
  7. Принизете изкуството.
  8. Използвайте медиите, за да променяте съзнанието.
  9. Създайте междурелигиозно движение – насърчавайте, че другите религии са част от християнството и то не е единственият път към рая. Така християнството ще бъде оставено на заден план, а другите религии ще изпъкнат.
  10. Принудете правителството да приеме такива закони и да принуди Църквата да ги приеме.

  Не би било лошо някой път да споменете във някое от Вашите предавания, за лъжите в първата част от Цайтгаст, защото може някои от Вашите зрители да са останали с грешни представи след предаването Ви „Цайтгайст – Тайните на Библията“.

 5. ники
  29 януари, 2013 в 17:29 | #5

  Самолетът е трябвало да бъде свален. Шведите са боклуци и педераси. Евросъюзът дано се разпадне навреме.

 1. 0 trackbacks