Начало > Геополитика > Сорос, циганите и 1.26 млрд. лв за крадене
Сорос, циганите и 1.26 млрд. лв за крадене

Валентин ФЪРТУНОВ

Как се прави номерът със асо пика в ръкава


Циганският проблем, не само в България, но и в цяла Европа, не е проблем на самите цигани, нито на автохтонното население, а проблем на политическата система. В миналия брой писах, че циганите и капитализмът са несъвместими и колкото и парадоксално да звучи подобно твърдение, то е вярно. Маргинализирането на държавата и пълното й подчиняване на корпоративния интерес или мафиотизацията, какъвто е случаят с България, лишава обществото от каквито и да било възможности за трайно и дългосрочно урегулиране на казуса.  А всичко което се прави на глобална основа е смехотворно, при това в този смях отекват зловещи нотки.

Нека обобщим ситуацията към днешна дата, ползвайки като изключително удобен пример България в условията на Европа.

След 20 години преход от централизирана икономика към свободен пазар, България е почти напълно разграбена държава с олигархично управление, с ликвидирана индустрия и селско стопанство и раздрънкана икономика, едностранчиво функционираща, преобладаващо в сферата на услугите и туризма. Общественото структуриране е почти изцяло унищожено в сравнение с изходната точка – 1989 г. – с маргинално функциониращо здравеопазване и образование; с напълно ликвидирана средна класа и ясно оформена олигархична система от около 5% свръхбогати и заобикалящия ги слугинаж-клептокрация и всички останали, лишени от всякаква възможност за постигане на достоен стандарт на живот, като цялата тая бананова колиба се крепеше на ежегодния чист приход на над 2 милиарда евро от над 1 милион български гастарбайтери, пръснати из фермите и клозетите на цяла Европа.

Развитието и усложняването на финалната криза на капитализма в световен мащаб е на път да разтури и това жалко равновесие.

Това статукво бе постигнато не без „помощта” и „ценните указания” на елитните сенчести мондиалистки клубове, част от които е и соросовата дружинка от „отворени общества”.

Къде са циганите в цялата тая картинка?

Пребивавали винаги в най-ниските етажи на социалната йерархия, двайсетгодишният срив ги запрати окончателно в икономическата, социална и културна преизподня. От друга страна, за разлика от цивилизованите си български съграждани, плоденето при циганите не намаля и при тоталния български демографски срив и масираното изселване на българските мюсюлмани към Турция, циганите изведнъж се оказаха със впечатляващ структурно-определящ процент – към момента вероятно надхвърлят 15% и съотношението с всяка изминала година ще продължава да се променя в тяхна полза. И изведнъж, България се оказа най-циганската държава в Европа per capita. Нацвъканите из повечето големи градове цигански гета започнаха да генерират непозната по размерите си битова престъпност, проституция, трафик на хора и каквото още ви дойде на ума.

Това е едната страна на медала. Да видим сега другата.

Още в зората на прехода, добре подготвени западни мисионери, представени главно от соросовата мрежа фондации на института Отворено общество се пръкнаха тук и на свой ред се заеха трескаво да създават и поощряват създаването на местни фондации, сдружения и всякакъв род неправителствени организации, които обаче дори след повърхностен преглед смущаващо се оказаха насочени не към подпомагане на българското общество в прехода му към демокрация и свободен пазар, а към малцинствата и то най-вече гейовските и циганските. Нароиха се чудовищен брой за територията и населението на страната такива организации, които безпроблемно овладяха медийното пространство и наложиха малцинствен диктат дори над правителствата на България. Циганите се превърнаха в роми и под съпровода на истеричните крясъци на въпросната армада от фондацийки в защита на правата им, без да се помайват излязоха от закона. Накратко казано, със средствата на така наречената „политическа коректност” в България се създаде ситуация при която 85% от населението криво-ляво живее според изискванията на съществуващото законодателство – спазва юридическите кодекси, плаща си данъците, плаща си сметките и ако оцелее след това – оцелее. Никой не го е грижа за тези 85%.

Петнайсетте процента цигани, напротив – не спазват кодексите, не плащат данъци, не плащат сметки и което е потресаващото, държавата с цялата си огромна репресивна машина от полиция, служби, жандармерия не прави дори опит да ги принуди да спазват обществения договор.

Как се случи тоя номер? Ами произведе го същата тази „политическа коректност” за която вече стана дума. Страхът от неприятности с функционалната мрежа изградена от Сорос не просто превърна циганите в роми първо в политическия, а впоследствие и в обществения език, но и доведе до абсурд отношението на медии, администрация, корпорации и законоприлагащите органи към тях. Ако полицията напердаши някой българин, всичко ще мине и ще замине и няма дори да се чуе. Случи ли се това обаче на циганин, се вдига такава врява от мрежата, че нещата тутакси надхвърлят националния контрол и се преместват в Европа. Така, ден след ден, година след година, соросовите пари изградиха от нищото сатут на недосегаемост на циганите. Не ги цивилизоваха, не ги направиха богати, не им осигуриха работа, не ги образоваха, но ги направиха недосегаеми.

С едно изключение от тази схема. Част от усилията отидоха за конструиране на един цигански квази-елит, чрез система от стипендии, семинари и прочее, една по същество циганска клептокрация, заседнала завинаги на яслата на Сорос и подобни. Защо се направи това? Ами, много просто. За да може в един момент да си имат под ръка соросоидите поограмотени, поизтупани, умеещи да си служат с нож и вилица „представители” на циганското малцинство, които ще бъдат показвани пред света, като „успехите” на соросовите програми за подпомагане на циганите от една страна; и да се усили натискът над националните правителства в посока удобна за соросоидите и чрез официално представителство на самите цигани.

Така се стигна и до пан-европейското „Десетилетие на ромското включване” (каквото и да значи тази евроканцеларска глупост) 2005 -2015 г. в която инициатива се включиха

България, Македония, Румъния, Словакия, Сърбия, Черна гора, Унгария, Хърватия и Чехия. Създаденият за целта Комитет е набелязал четири приоритетни области за дейностите, включени в Десетилетието – образование, трудова заетост, здравеопазване и жилищно устройване. Естествено пак става дума за пари, като за България сумата е около 1.26 млрд лева, от които 40% следва да се осигуряват от държавния бюджет.

В момента приключваме 2011 г. и ще започне 2012-та. Тоест навлизаме в седмата година от въпросното Десетилетие – не само, че сме го преполовили, но и отиваме към края му, с други думи би следвало да са изхарчени 600 -700 милиона лева за целите му. Вие да сте забелязали циганите, да не говорим за другите държави, да говорим отново само за България, та да сте забелязали циганите да са по-образовани, по заети трудово, по-устроени жилищно? Аз не съм, а виждам по лицата ви презрително изражение – защо ли въобще задавам този глупав въпрос. Ами тогава какво стана с многото стотици милиони? Пак глупав въпрос, така е. Ами откраднаха ги, това стана. Очевадно, не са ги откраднали циганите, твърдите вие и аз се съгласявам тутакси. Не, не са циганите, щеше да им проличи, ясно е кой ги открадна, постоянните заподозрени.

И с това темата, като че ли се изчерпва…

Момент, някой изнервено пита: Чакайте, защо тогава Шорош и бандата му си прави труда да харчи суха пара тука и да си губи времето?

Ооо, вие чакайте! Че кой ви е казал, че Сорос и компания са си губили времето? Нищо подобно! Само, че това не е лъжица за нашите възголеми уста. Това е геополитическа стратегия с далечен прицел. Докато го нямаше Сорос всичко беше мирно и тихо – блато, ама тихо. Сега, след като проведе тая филигранна дресура на медии, администрация, политици чрез „политическата коректност”, след като циганите станаха роми, мислите ли, че вече може да се върне старата тишина? Не мислите, нали. Ще се съгласите ли, че като своеобразен политически представител (с циганския квази-елит в джоба му) на 15-20% човешка маса в България (аналогично е и в другите изброени страни-членки или кандидати за ЕС) чичко Сорос и компания може по всяко време да ни цака с асо пика, което държи в ръкава си? И не само нас. Може да цака, примерно, Саркози! Което вече е Франция. А защо не и и целия Евросъюз с десет – дванайсет милиона цигани. Това вече би трябвало да ви прозвучи като много сериозна причина! Ако не ви е прозвучало така – sorry, аз бях дотук.

А, не, момент ето ви още нещо, цитирано по-долу, обърнете внимание на финалното изречение, в смисъл помислете за какви резултати точно говори Сорос, защото резултати от останалите му изречения, естествено няма. Явно някакви резултати, които само той вижда, а може би и ние с вас след този разговор:

Джордж Сорос

Из обръщение по случай международния ден на циганите 8 април 2011:

„Ромите имат същите стремежи, както мнозинството от населението: дом с адекватни услуги, добро образование за децата си и работа, която да им позволи да се грижат за семействата си. Заради това, че са изправени пред ужасна дискриминация и лишения у дома, те продължават да емигрират в цяла Европа. Въпреки това има начин да променим тази ситуация. Това ще стане чрез образование от най-ранна възраст до университет. Вече виждаме резултатите.”

Неправителствени организации, занимаващи се с циганите:

(тук са изредени петдесетина, за България общо са над 300!)

Асоциация „Интегро“, Български адвокати за правата на човека, Български хелзинкски комитет, Бюро за самопомощ Столипиново, Дружество за изследване на малцинствата „Студии Романи“, Етническа хармония, Женска независима ромска организация Кармен – Разград, Женско ромско сдружение „Добра Майка“ – с. Вардун, Инди-Рома-97, Институт за изследване на интеграцията, Институт за политически и правни изследвания, Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия, Младежко дружество „Изгрев – Столипиново“, Младежко ромско сдружение „Нов път – 98″ – Търговище, Национален ромски център „Свети Георги“, Ромска младежка организация – Сливен, Ромски обществен съвет „Купате“, Ромски самарянски съюз – Ямбол, Сдружение „Амалипе-Приятелство“

Сдружение „Бъдеще за ромите“ – гр. Дупница, Сдружение „Нево Дром“ – Кюстеднил, Сдружение „Организация Дром“, Сдружение „Развитие и подкрепа на ромските жени и деца“ – Лом, Сдружение „Романи Бах“ – Самоков, Сдружение на ромските жени и деца „Надежда“, Сдружение с нестопанска цел „Свят без граници“, Фондация „Андрал“, Фондация „Дайвърсити“, Фондация „Джендър проект в България“, Фондация „Дъга“ – Стара Загора, Фондация „Етнокултурен диалог“, Фондация „Етнопалитра – Трубадури“, Фондация „Здравето на ромите“ – Сливен, Фондация „Здравни проблеми на малцинствата“, Фондация „Интеграция и развитие на малцинствата“, Фондация „Либерална интеграция“, Фондация „Междуетническа инициатива за човешки права“, Фондация „Равен достъп“, Фондация „Рома – Лом“, Фондация „Романи Бах“, Фондация „Ромска солидарност“ – Петрич, Фондация „Ромско бюро – Монтана“, Фондация „Саворе“ – Самоков, Фондация „Център на неправителствените организации“ – Кърджали, Фондация „Шам“, Фондация АВЕР, Фондация за мултиетническо сътрудничество “Напредък” – Пазарджик“, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ – Велико Търново

Общо ромските неправителствени организации са над 300!

Публикувано в седмичника „Десант“

РЕКЛАМА
 1. Стайко Цонев
 2. Капитана
  2 октомври, 2011 в 21:58 | #2

  Поздравления за статията Г-н Фъртунов.
  Много точен анализ на случващото се в България. Последствията от така наречения „преход“ са равносилни на национална катастрофа, но моето впечатление е че, хората не осъзнават в действителност това което им се случва или не искат да го осъзнаят макар и да преживяват всичко това………………и най – тъжното е че, българската интелигенция е навряна в ъгъла и от всякъде ни залива простотия арогантност и злоба.
  Успех на Вас и на предаването Ви.

 3. katerina
  4 октомври, 2011 в 12:10 | #3

  BRAVO!!! MNOGO TO4NO!!!GOLATA ISTINA ZA BG!!

 4. Геополитик-любител
  13 октомври, 2011 в 22:20 | #4

  Г-н Фъртунов,

  във връзка с циганите (като демографско оръжие срещу европейските нации, в частност България), информационните войни и … световната информационна блокада, наложена срещу България по време на събитията в Катуница, разгледайте темата. Ако решите да напишете статия по темата, можете да ползвате свободно изложените, донякъде по един малко хаотичен начин, факти и разсъждения по въпроса.

  Световно информационно затъмнение за България
  http://www.br-zo.com/forum/viewtopic.php?t=3261&sid=7d03c5b939b52a41f4a3e1e007bea130

 5. 15 октомври, 2011 в 08:55 | #5

  Чудесна статия и анализ; Гражданското общество трябва да работи непрекъснато в посока да разобличава всякакви опити на чужди централи за ерозиране обществото и обезличаване на българската нация. Нужно е не само информираност и разобличаване на враговете на България, но и водене на съдебни дела спрямо тях за увреждане сигурността на страната, насаждане на омраза, ксенофобия, българофобия, ерозиране на нацията, загуба на суверенитет, финансови загуби и провеждане на явен геноцид спрямо българите, което е и престъпление срещу човечеството! Целите на българофоби, глобалисти, ционисти, колаборационисти (сътрудници антибългарските сили), сатанисти (талмудисти), масони и мизантропи са едни и същи: превръщането на нациите в безформена аморфна маса от полу-идиоти, които лестно се манипулират, мачкат и управляват! Тези тъмни сили целят налагането на световна диктатура под жезъла на Антихриста!……

 6. 15 октомври, 2011 в 08:58 | #6

  Ще сложа в блога си линкове към вашия и ще кача там статията да се чете от повече хора! Трябва да създадем абсолютна нетърпимост към подобни уродливи и престъпни явления не само в България, но и в цяла Европа, която е наш общ дом!

 7. Боян Лалов
  17 октомври, 2011 в 16:01 | #7

  Статията на Валентин Фъртунов е аналитична, обективна и точна. Срещу България и българския народ от 20 години се осъществява заговор, погроом, в който са ангажирани държавното ръководство, олигархията и псевдоинтелигенцията, чиито националнихилизъм е продукт на предишната /съветска/ империя. Сега другата /натовската/ империя иска да ни унищожи. Много империи вече са мъртви, а България е жива. Най важното сега е да се обединят всички истински аристократи на духа, да спре боричкането между патриотичните формации и да се създаде истински Национален фронт за спасение на България, а не само на журналистите от СКАТ. След семейната партия „Атака“, която излъга стотици хиляди българи, трябва вече да сме си взели поука! Нека Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Стефан Солаков, Валентин Касабов, Велизар Енчев да помислят върху това! Проф. дпн Боян ЛАЛОВ

 8. Eмилия-Боряна Славкова
  18 октомври, 2011 в 14:14 | #8

  Абсолютно подкрепям професора, писал коментар преди мен. Нека СКАТ-овци, като формация с най-много материални възможности за сега, много добре помислят върху неговите думи. България се нуждае от патриотичен фронт на ВСИЧКИ възможни здрави български сили, за да не се зарине в историята. Необходим е равноправен съюз с приемане на обща рационална и работеща програма за реконструиране на българското общество на нови основи. В условията на изключително сложното национално и световно развитие трябва да бъдат концентрирани ВСИЧКИ български градивни интелектуални сили и пренебрегнати всички дребни егоцентрични съображения, защото става въпрос за съществуването на националната държава България.

 9. Jelev
  19 октомври, 2011 в 14:56 | #9

  http://www.youtube.com/watch?v=XZw3iNKZpRQ&feature=mfu_in_order&list=UL BEAUTIFUL speech near the end about Soros and those gangsters trying to demonize you, Alex!
  If i was at the age 18 i would come to protest with my brothers in america (From Bulgaria ! With Love)

  stunter200 1 week ago 26

 10. 24 октомври, 2011 в 13:51 | #10

  Ехх.. От кога търся нещо свястно по темата за това какво се прави за малцинствата в България. Благодаря за поста и продължавайте в същия дух :)

 11. Георги Арнаудов
  29 октомври, 2011 в 18:15 | #11

  Г- Фъртунов,

  С възхита прочетох статията Ви. Да! Давам Ви пълно право. Но нещо ми липсва. Никъде не долових и полъх от предложение за някакво действие. Без него, позволявам си да споделя, просто си губите мнението с една констатация на факти, които са пред всички нас. Е, добре, виждате ги достатъчно ясно! Отлично, че ги показвате на по-слабо зрящите. Но, позволявам си да питам, … и какво от това!?

 12. 6 ноември, 2011 в 10:49 | #12

  Всичко това е известно, но е много добре формулирано и написано.

 13. Serpiko Pleven
  5 декември, 2011 в 22:29 | #13

  Планчето на Сорос както и планът Ран ъп няма да успеят защото българинът е достатъчно търпелив но до време Лично аз съм за радикални мерки

 14. манго
  20 април, 2012 в 08:10 | #14

  … Оново някой се упражнява върху темата за милиардите и ромските НПО… младо момче, ако има 300 ромски НПО от тях ефективно крадат 30… не е лесно неграмотен циганин да пише проект, освен някой друг да му го напише или да го включи като под изпълнител както е в повечето случаи… За сведение български НПО са над 10 хиляди и повечето пишат проекти за интеграцията на ромите… това е печеливша ниша… „Хелзински комитет“ „Проект права на човека“ „Международна инициатива за човешки права“ Фондация СЕГА… зад тях стоят българи с корпоративни интереси… Големите крадливи български НПО крадат и управляват проектите от чужбина… Мариана Милошева чрез „ПАКИВ и “ Фонд за ромските средства“, Димитрина Петрова от Лондон, а преди това от Будапеща.. „Картел по правата на човека“ и др..Много съм писал по този проблем.. затова повтарям малко от действителността… Сорос е прибрал милиардите от репарациите за избитите роми в концлагерите.. държат ги в Световната банка и се разпределят по желание на Сорос и компания.. продажници- търтеи винаги е имало и такива са в „Отровените общества в Югоизточна европа“ Така , че и новите уж добри проекти за ромите са изготвени от Сорос и Световната банка… измисляйки и заблуждавайки неромското население, че след 20-30 години циганите ще са мнозинство и трябва да ги подготвят да управляват.. по- просташки мотив да откраднеш милиарди не бях чувал, но това Сорос го наложи и това е вече факт.. Насочете си силите и вниманието срещу истинските крадци… Цветанов , Дончев и експертите около тях… За парлама се включват и роми, но тези на които маже да се разчита – крадливи и алчни… Румян Русинов и леля му Донка от Видин, Стела Костова от Сливен, тази г-жа от „Интегро“, Деян Колев от „Амалипе“ Антон Карагьозов от Столипиново… и др…така до изчерпването на парите и преливането им в джобовете на определени избрани хора.. Сред тях „за Бог да прости“ естествено че ще има цигани.. тъпи, прости, подкупни, облечени в костюми… радват се на трохи, но в размери на милиони.. Чудя се зящо никой не преследва тези престъпници.. след като за стотен път изнасям тези факти… Г-н Фъртунов има още много хляб да яде за да стигне до истината.. нека прочете в Блога на bulcho.bg от август-2008 г.

 15. Slava
  25 април, 2012 в 17:05 | #15

  Вече ми призлява от думи, коментари и размисли.

  Тъй-като някой трябва да каже започва второ действие , не го казва аз имам куража да
  започна-но не само на думи!
  Кой ще ме последва?

 16. 30 декември, 2012 в 19:46 | #16

  Г-н Фъртунов,виждам,че повече от читателите споделят вашето мнение.Според мен гледате едностранчиво на проблема.И това вече го прави необективен,въпреки,че описвате много обективни факти.Какво имам в предвид ? Още преди 1989г. циганите /или ромите … нека да ги наричаме ,както те искат/ бяха отделени да живеят в гета.Там нямаше канализация, мирише на лошо,нямаше улично осветление,пълна липса на лична хигиена,както и пълна липса на най-необходимите
  неща – домашен телефон и т.н.Образованието при тях беше на много ниско ниво,въобще ако е имало някакво ниво… И това се правеше целенасочено и методично.Нямаше закон за това,но то се случваше.Всички го виждахме и премълчавахме,не се говореше за това,защото беше ТАБУ.Всеки нормален човек си задаваше въпроса : защо е такова отношението на обществото и дървавата към тези хора?Тогава някой,който работеше малко по-престижна работа се криеше,че е ром.
  Защото той не живее в гетото,неговите деца ходят нормално на училище,както всички други деца.Ние никога не сме имали добри държавници.Ако по него време държавата чрез нейните институции имаше добронамерено отношение към ромите,сега щеше да е съвсем друго.Кому беше от полза тези хора да живеят като животни? Не се ли сещаха,че рано или късно тези цигани ще тежат на бюджета на държавата? Оставени без образование,професии,къде беше превенцията на медиците?Деца деца да раждат?Много има да се говори за времето преди 1989.А за сега…Много хора имат интерес циганите да са в това състояние.Както и Вие отбелязахте всяка година влизат в България много пари.И какво от това?Има ли промяна?Не !!! Няма никога да има.Едни и същи хора, повечето от тях българи няма да
  позволят да се развали статуквото.А с тези пари щяха да се изучат много,много деца,независимо от тяхният етнос.Да,ама на кого му пука за утре ? Мисля,че циганите трябва да поемат тяхната отговорност,стига да им обясним,че освен права,имат и отговорности.И трябва да се спре ограбването на тези фондове.След години ще имаме и първите резултати.

 17. наблюдател
  23 ноември, 2013 в 19:39 | #17

  Много точно написано. Всичко опира до пари, които трябва да се окраднат по някаква линия.

 18. Mladenov
  13 декември, 2013 в 11:12 | #18

  Може ли някой да влезе у дома и да си прави каквото намери за добре без мое разрешение или разрешение на някой от домакинството ми? НЕВЪЗМОЖНО! В този дух,ще опонирам автора само в една посока.Кой позволи това да се случи? Циганските барони ли,който никога не са управлявали държавата? Жестока лъжа!Управляващите през тези 24 години имаха изгода да изградят един електорат,който се манипулира изключително лесно.В тях търсете вината!Но както всичко друго и това ще си остане ненаказано.Да сте чули някой ДУПЕТАТ да е понесъл наказание?

 19. Коко
  19 декември, 2013 в 22:48 | #19

  „у дома“ е в Индия …

 20. Заренков
  20 декември, 2013 в 00:30 | #20

  Типично писание от вида : Кой ми сра в гащите? Сорос ли , мамка му ? И Сорос ли пречи да се спазват законите в България ? От Луната ли са паднали циганите , Соросово производство ли са или са си наша продукция. Циганията в мащаб не я ли виждаме и усещаме най вече в политическата класа ? Най големите майстори крадци не са ли пак там ? Ние бълваме цигания непрестанно, ще потопим Света в нея, загиваме от нея , а не от циганите.

 21. Димитър Атанасов – Кабули
  23 юли, 2015 в 16:01 | #21

  На този Фъртунов май в главата му е пълна фъртуна. За жалост само два-три коментара са обективни. Другите са типично национал-комунистически: Ура, под балкона на нашия по-умен другар. Само че другаря всячески отбягва да анализира обективно и не едностранчиво въпроса защо му миришат гащите и кой е срал в тях.

 1. 6 февруари, 2013 в 15:53 | #1
 2. 6 февруари, 2013 в 15:54 | #2