Начало > Геополитика > ТРИТЕ ПОЛОВИНКИ НА ЕДНО ГЕОПОЛИТИЧЕСКО НАМЕРЕНИЕ
ТРИТЕ ПОЛОВИНКИ НА ЕДНО ГЕОПОЛИТИЧЕСКО НАМЕРЕНИЕ

Валентин ФЪРТУНОВ

Големите тайно се договориха за Сирия

Новината, която не е новина:
САЩ се безпокоят, че все по-отчаяният сирийски президент Башар Асад може да прибегне до употребата на химически оръжия или да загуби контрола си над тях, заяви в Брюксел американският държавен секретар Хилари Клинтън.
След среща на външните министри на държавите от НАТО, на която алиансът се съгласи да изпрати на Турция зенитни комплекси „Пейтриът“, Клинтън заяви, че Вашингтон е дал на Сирия ясно да разбере, че употребата на химически оръжия ще е „червена линия“ за САЩ.
„Безпокоим се, че все по-отчаяният режим на Асад може да използва химически оръжия или контролът му над тях да бъде отнет от някоя от многото групи, които сега действат в Сирия“, каза Клинтън на пресконференция.

Интересното е, не това, че американците от безпардонност започнаха да стават скучни в търсенето на поводи за военна намеса в една или друга страна, а фактът, че манипулативните медии, разпространяващи американската позиция, в устрема си за правоверност директно режат половината от тази позиция и я оставят някъде дълбоко забита в ситния текст. Да поясня – тъй като е известно и доказано, че Сирия има химическо оръжие (за разлика от иракските атомни бомби!), американските стратези не си направиха труда да измислят нещо по-оригинално и заявиха, че употребата му ще е повод за военна намеса на САЩ в Сирия. Но както казах по-горе, това е половината от американската позиция. Другата половина е, че ако правителството в Дамаск загуби контрола над химическите си оръжия…
САЩ ще нападнат Сирия!

Ами то е едно и също, ще кажете вие. Да, така е. И като изчистим излишните подробности от двете половини ще останат не две алтернативи, а само една… тоест, няма да има алтернативи, и казано по-друг начин –
Във всички случаи
САЩ ще нападнат Сирия!

Още по-интересното е, че едновременно с американското изявление, че
САЩ ще нападнат Сирия
прозвуча и едно друго изявление, този път от другия геополитически полюс – Русия – чийто президент Владимир Путин по време на посещението си в Турция заяви:
„Не сме закостенели защитници на сегашния сирийски режим. Казвал съм много пъти – не сме адвокати на сирийския режим. Тревожат ни други неща, например какво ще стане в бъдеще в тази страна“, каза Путин на съвместната пресконференция с Ердоган.

В контекста или извън него, тази позиция звучи еднакво и тя е коренно розлична от всичко което Русия вършеше и говореше в последните две години.
Това, което все още не знаем е каква е китайската половинка в този геополитически пъзел. Ако питате мен, не ще да е много по-различна от руската или … американската. Просто няма никакво съмнение, че
Големите тайно са се договорили, че
САЩ ще нападнат Сирия

За финал няма как да пропусна да цитирам литературния цитат на Путин отпреди десетина дена:
„Ако в началото на пиесата на стената виси пушка, в края на пиесата тя задължително ще гръмне.”

Коментарът е публикуван във в.“Десант“

РЕКЛАМА
 1. Атанас
  9 декември, 2012 в 19:49 | #1

  За Сирия е така както нападнаха 2003год. Ирак и се извиняваха 2007год. ,че разузнаването се е объркало.
  Относно предаването от 09.12.12год. тъй като немога да се свържа ще кажа много важни неща – първо това което каза и професорката – около 85% от световните емисии на СО2 идват от държави които отказват да подшишат и преподпишат протокола от Киото,А България която едва ли има 0,1% емисии на СО2 в световен мащаб ще се глобява и ще и налагат да затваря ТЕЦ и т.н. несправедливости.
  През 1988год. в брой 12 на списание “Наука и техника“ е написано за карбонатно-силикатният цикъл от трима учени Дж.Уолкър и П.Хейс от Мичиганския университет и Дж.Кастинг от НАСА – за кръговрата на водата и СО2.
  В Уикипедия – http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82 са обяснени основните неща но трябва да се отбележи ,че водните изпарения имащи до 65% принос за парниковият ефект – кондензират и дъжда измива СО2 от атмосферата тоест по-опасни са метана и азотните окиси.
  Метана задържа 20-пъти повече топлина от СО2 и върху това трябва да се наблегне защото е източник и на енергия и идва от горски пожари,газ гризу ,фекалии , органични отпадъци – една крава за 24 часа отделя 4-5 куб.метан.
  Много по-опасни са азотните оксиди т.е. озоновата дупка.
  И най-старшното е изчезването на планктона даващ около 70% от кислорода на Земята http://www.ifrvarna.com/?p=1368 и скоро гледах снимки на НАСА от космоса как намалява.Фитопланктона изчезва от повишаващата се киселинност на океаните идваща от азотно-фосфорни съединения/изкуствените торове/ http://www.dw.de/dw/article/0,,4736438,00.html и има алтернатива за торене което е улавяне и на метана/парников газ/ http://www.sam-shum.com/biogaz.php и да се знае, че бобовите растения обогатяват почвата на азот за пшеницата -редуване – една година пшеница другата бобови.
  За улавянето на метана е ясно и просто ,и за СО2 и NO2 също с водорасли около ТЕЦ – http://greentech-bg.net/?p=1748#more-1748 ставащи за фураж и биогориво и монсанто не са шарани – http://greentech-bg.net/?p=7438 и НРБ още 1964год. са правени опити – http://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/356-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE.html

  С една дума става въпрос за геноцид и некомпитентност с икономически интереси.

 2. Ник
  15 декември, 2012 в 19:50 | #2

  Просто и не за първи път.Виц:“Заекът наебал лъвицата и лъвът бил в бяс,Нормално, все пак! Искал да го разкъса,но това е много хард и днес му казват да го схруска,/по-готино звучи/,но нямал как,демокрация е все пак.Консултанти идват му на помощ:“Той има дълги уши и не може да носи шапка,издай указ,нали си цар, в Гората утре всички да носят шапки!Естествено набарали заяка без шапка и отнесъл бой!Но било му малко, на лъва,става въпрос,и си търсел още отмъщение.Тогава Тиквата,извинете вълкът, казал-издай нова заповед,да носят цигари!Явно имал впредвид негови,без бандерол,но заекът подслушал и когато го попитали за цигари,предвидливо им отговорил:с филтър или без?На безпомощният поглед на Б.Б.,-С.Д. отговорил,какво го гледаш,не виждаш ли че няма шапка! А, и некомпИтентност се пише с е,но това не е важното!А,пък грното е само за размисъл!

 3. Атанас
  16 декември, 2012 в 14:01 | #3

  Г-н Фъртунов ето адрес за “Кеше“ – http://www.keshefoundation.org/en/applications/energy/power-generators
  Наистина е интересна идеята на Кеше за самовъртящ се ротор за производство на ток взаимстван от принципа на въртене на Земята но едва ли е евтино и не съм компетентен по ядрена физика.
  По “National Geographic“ гледах как един професор направи експеримент с течни метали в сфера от въртенето на които се получи магнитно поле предпазващо ни от слънчевите бури ,и как на Земята са се сменяла полюсите.
  Предвижването с магнитно поле е интересно – http://www.greentech.bg/?p=28286
  По-реално е тук – http://www.youtube.com/watch?v=koEe4dEjez4&feature=endscreen&NR=1
  Безплатна енергия са слънцето ,вятъра ,речни и морски течения-вълни но фотоволтаиците и ветрогенераторите са скъпи и производството,управлението и съхранението на енергията от ВЕИ е друга тема и дълга.
  Най-малкият проблем е как се пише “некомИтентност“ а за “вратичките“ в законите и международното право е друга тема и защо американски граждани немогат да отговарят за престъпления срещу човечеството в Хага.
  Искам да помогна и накратко – изповядвам “Символа на вярата“ на Православието ,и проблема е морален ,и от неукост ,неверие водещи до 3 – катастрофи по едно и също време:
  1)екологична – и според генералният секретар на ООН Бан Ки-мун – http://science.actualno.com/news_382588.html
  2)финасова – и Жак Атали е от Билдерберг – http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/
  3)енергийна/петролна/ –
  http://darikfinance.bg/novini/84303#comments и филма е от 2006год. – http://www.dokumentalni.com/?p=185
  Катастрофите са взаимосвързани и трябват пари за трансформацията ,и 50-трилиона е минимума много повече са – http://www.greentech.bg/?p=21201 ,и къде се провалиха икономистите? – http://greentech-bg.net/?p=2147

 4. Атанас
  24 декември, 2012 в 08:32 | #4

  Тъй като не мога да се свържа по телефона в ефир пиша тук – принципно живота си е мой и не слагането на колана не застрашава живота на другите но при катастрофа и инвалидност натоварвам здравната и пенсионната система.
  В същият ред на мисли пушенето и пиенето си е лична работа но статистиката е – 30% повече посещения при лекаря т.е. 30% повече заболявания.От тук почват по-сериозните проблеми са заболяванията водещи до инвалидност което натоварва здравната и пенсионната система.Преди 2-3год. съм писал до всички държ.органи и “4-власт“ ,че трябва 30% от данъците и акцизите върху цигари и алкохол да отиват в здравеопазването.Не ми се говори за малоумните идеи спешната помощ да отиде към здравната каса и т.н. идеи на “тежката артилерия“.
  Няма пари е факт но защо няма е друга тема – кой и как ги присвои – http://darikfinance.bg/novini/86803#comments съм изброил 5-те начина на ограбване на хората в световен мащаб.
  За България статистиката е – 9.000.000.000млрд.лв. откраднати/източени/ чрез ДДС и 20млрд. чрез приватизацията.
  Има много измами и кражби – от 22млрд. кутии цигари акцизите сега са върху 11млрд. кутии при ГЕРБ.
  Основното е ,че във България се краде с “вратички“ в законите т.е. “законно“ според действащото законодателство защото юредическата наука не е всеобхватна.

 5. 23 април, 2013 в 23:07 | #5

  Нам и не снилось №14. „Оружие Третьей мировой“ (17.04.2013)
  ––––––––––––––––––––––––––––-

  Чудесна документална лента – само за ценители!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=9sx7Q85zZ88

  Незадолго до кончины лидер Венесуэлы Уго Чавес сделал сенсационное заявление: разрушительное землетрясение на Гаити в январе 2010 года – результат испытания американцами секретного тектонического оружия…

  http://videomore.ru/nam-i-ne-snilos

  http://www.ren-tv.com/

 6. динка николова
  5 юни, 2013 в 17:50 | #6

  Ако светът беше видял как армията на Асад бомбардира С БРАШНО!!! въстаниците, тогава щеше и да знае защо г-жа Клинтън получи удар!!!!!

 1. 0 trackbacks