Чл. 7

VF_blog9

 

В евросъюза побиюват, няма майтап…

Последните дни довършиха всякаква национална гордост, доколкото въобще успяваме да я опазим в това време разделно. Първо една парламентарна банда от германско ни оплю отвсякъде, размаха ни едни големи немски пръсти като баварска наденица и стигна до върлото унижение да ни заплаши с активиране на чл. 7 от Лисабонския договор – конституцията на евросъюза. Въпросният член ако се задейства, означава, че ще ни забранят да гласуваме, сиреч, хем сме набутани в ЕС, хем от тоя момент нататък сме безгласна буква и могат да ни сторят всякакви злини или добрини (според мераците им на европейците) и ние не можем да гъкнем. Означава още, че каквито и решения да се взимат, ние не можем да налагаме вето, нито да разискваме, нито да се противим… Ако продължим тая логика, лепнат ли ни го тоя чл. 7 не можем и да поискаме да напуснем ЕС. Не че някой от продажниците в парламента и правителството е хукнал да го прави, ама все пак…

След тия страхотии с баварската наденица, ни емнаха направо в европарламента – опнаха ги наш`е евродепутатини да се изправят пред кварталния другарски съд, да се обясняват, да се слюнчат и плюнчат, защо значи, вие българите така правите, а!?

„Гледам и не мога да повярвам на ушите си“ – долу-горе в таквоз положение на пълен и закономерен ступор изпаднах, докато гледах и слушах тая кандарма на която България беше подложена безпардонно и безцеремонно.  Ступор такъв, че бръщолевенията на евродепутатините, които и там естествено се вчепкаха за гушите и всеки почна да вади кошовете с мръсното бельо на показ, не можаха и да ме помръднат, камо ли да ме извадят от ступора.

Някак си, нямам ищях да натяквам сега в стил „Аз нали ви казвах, какво ще стане!“. За нищо нямам ищях след такива словесни (засега!) европейски шамари. Унижението е чудовищно. Не знам за друго, но на тема чест и достойнство стигнахме дъното.

Единственото, което ме крепи е една дребнава мисличка от която още повече ме е срам – поне не ни взеха паричките, както сториха на киприотите. Представяте ли си! А може и да не са го сторили, щото ние вече и парички нямаме – някакви си трисетина милиарда спестявания – хич не си и струва труда.

Къде ни се покри 1300-годишната история, къде се дяна „балканска Швейцария“, де ги „прусаците на Балканите“, лъвовете в зоологическата градина ли се скриха?

Вече и почти официално сме протекторат, колония, територия.И какво му се случи на „Господ е българин“?

Е, доживяхме го!

Превърнахме се окончателно в протекторат, колония, територия!

Да ни е честито…

РЕКЛАМА
 1. Атанас
  7 юли, 2013 в 18:32 | #1

  Г-н Фъртунов хората са неуки и трябва да се учат и научат ,че има правила и ред как се правят предсрочни избори и всичко останало.

  Много се радвам ,че се събудиха интелигентните и протестират но трябва да се научим на ред и правила и да дадем пример на света ,че нови избори стават с 500 001 подписа за референдум.

  Което логически налага всяко кметство с машина и две копчета (да) и (не) и всеки с личната карта да отива и да дава отговор на прост въпрос – искате ли нови избори.
  Един път направена тази система ще служи с десетилетия т.е. инвестицията не е напразна.

  Хубав анализ защото диктатори много – http://pik.bg/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5!-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80!-news58805.html

 2. Атанас
  7 юли, 2013 в 18:35 | #2

  “Национализацията“ в 21-век не е като 1944год. – просто прогресивно облагане и семейно с данък лукс и забрана на ошфорките и сивото банкиране за 67трлн.$

  “Априлското въстание“ в 21-век е петиции,референдуми и т.н. конституционни права но възниква проблем защото мнозинството няма познания за да вземе информирано решение поради което пиша с цел познания – за силно гражданско общество.

  Тук – http://darikfinance.bg/novini/89859#comments съм написал как се ограбват хората на световно ниво и в РБ-я

 3. Атанас
  7 юли, 2013 в 18:37 | #3

  В коментар №16 тук – http://darikfinance.bg/novini/89333#comments стратегии за България и за всички държави.

 4. Атанас
  7 юли, 2013 в 18:43 | #4

  При всички положения трябва да има глобален паричен механизъм за обмен на нац.валути и петрола да е вързан към нещо както сега към долара и счетоводни стандарти на МВФ ,и Свет.Търг.Организация ,и ,че има “вратички“ е ясно като стопиращата квота 16,5% на САЩ в Св.банка.

  Трябва да има ред и правила и международното право сега е добре но САЩ искат да са над него с някои техни закони.

  Тук – http://darikfinance.bg/novini/96065#comments почти всичко с нет-адреси.

 5. пепелян
  12 юли, 2013 в 12:48 | #5

  Атанас, с тебе изглежда, че сме се „засичали“ понякога и в сайта на Дани.
  Имам някои забележчици относно нещата, които си ни поднесъл и този път, но ще се въздържа от тях, за да не „разводнявам“ и аз темата на много уважавания от мен г-н Фъртунов.

  Ще се спра за малко само на констатацията ти за „неуките“ хора.

  Ами нека най-напред да се опитаме да дадем някакво определение за това що за „птица“ е „образованият и интелигентен“ човек.

  Ако искаме да променим коренно света, трябва да променим самите себе си и начина ни на мислене и възприемането му. И във връзка с това мога да си позволя да вметна, че протестите, за които споменаваш, няма да доведат до никакви съществени и качествени изменения – просто хората ще бъдат „изпързалвани“ от една плоскост та на друга такава…

  Атанас, а ти правиш ли нещо във връзка с промяната на мисленето на хората? Мислиш ли, че повтарянето многократно на едни и същи неща, подобно като на някоя мантра, ще доведе до осъзнаването на хората?

  А как основно се формира (не)мисленето на хората? Ами ето, тук е посочено как (интересно е да се обърне внимание и на годината на първото отпечатване на статията):

  http://www.probujdane.com/statii/edu_smisul.htm

 6. Анонимен
  12 юли, 2013 в 23:29 | #6

  За този член ли говорим:
  Член 5

  Дневният ред и резултатите от заседанията на Съвета, включително протоколите от заседанията, на които Съветът обсъжда проекти на законодателни актове, се изпращат директно на националните парламенти едновременно с изпращането им на правителствата на държавите-членки.

  Аз понеже съм лаик,може ли да ми кажете ако не е този член за кой става въпрос,че други не намерих а този няма нищо общо.

 7. 13 юли, 2013 в 07:16 | #7

  @Анонимен
  Прав сте, лапсус – член 7 е. Благодаря за забележката! 🙂

 8. Атанас
  14 юли, 2013 в 10:03 | #8

  @пепелян
  Аз съм християнин и за по-кратко е прието да се казва изповядвам “Символа на вярата“ на Православието.
  Много още има но е мястото тук.

 9. Атанас
  14 юли, 2013 в 10:13 | #9

  Много има още но не е мястото тук да изпадам в подробности.

  Колкото до това какво правя за да информирам другите ??? – пиша и слагам нет адреси ,който иска да чете и информира защото няма как да се отвори мозъка и да се сложат буквите,числата и таблиците за смятане и на момента човек да почне да чете ,смята т.е. иска учене ,четене за да се разбере как функционира Земята с физични,химични и т.н. закони – ИСКА ЧЕТЕНЕ и мислене за всичко и как измамно функционира банковата система .
  Образованието е хубаво нещо но в основата е морала(Божиите заповеди) защото престъпленията с бели якички са опасни с правенето на “вратичките“ в юредическата наука и финансите.

 1. 1 август, 2014 в 13:16 | #1