Начало > Убий българина! > „НЕВИННОСТ”
„НЕВИННОСТ”

VF_blog9

Мина година време от зашеметяващия за българската общественост атентат на летището в бургаския квартал Сарафово. Седяхме, дивихме се, разисквахме, после започнахме да се стряскаме, осъзнавайки че става дума за кръв и за смърт, и че всичко това се е случило до нас. Осъзнахме, че онова което не минава седмица да не видим по екраните на телевизорите е почукало и на нашата врата. Оказа се, че бомбата може да гръмне и тук, че и български автобус може да бъде взривен, че разкъсани крайници и тела могат да отнемат и нашата невинност. Всъщност, трябваше ни много малко време, за да осъзнаем, че при тая разградена държава е цяло чудо, че подобна касапница не се е случила по-рано. Трябваше ни много малко време, за да осъзнаем, че сме изправени голи и беззащитни срещу смъртоностно поразяване.

Разбира се, времето се търкаляше, дни, седмица, месеци, а времето както е известно и лекува, и трие спомените или най-малкото ги размътва до поносима за съжителстване с тях степен. Отново сме „невинни” в безгрижието си, доколкото въобще човек може да бъде безгрижен в България.

Казват ни, да си гледаме работата и да не се тревожим, когато попитаме за резултати от следствието. Обясняват ни, че това са международни работи, които ние, простосмъртните, не ги чактисваме. Ето така ставаме отново невинни.

Докога ли? До следващата бомба?

Кой ни го причини? Кому сме толкова противни, че да ни приготви бомба за да усмърти невинността ни?

Дрънкаме на маса, неграмотничим по форумите, пишем по медиите, но всичко това са „конспиративни теории”, както се изразяват сведущите. А официален отговор няма. Ще рече – отговор от институциите, от сведущите, за който никой няма да каже, че е конспиративна теория. Да, ама институциите мълчат. Нашенските институции са много специални. Те и да знаят нещо и да не знаят нищо, за разлика от задокеанските си мълчат. Не бързат на петата минута да кажат примерно, марсианците го направиха. Като едни други, задсредиземноморски институции.

И така, търкаляха се, търкаляха се дните, 365 се навъртяха вече, а отговори няма. Не много, един дори няма. Дали защото много специалното ни разузнаване, дето боравеше с чадъри за смайване на целия свят, вече не борави с чадъри? Или защото щатните доносници на N-то РПУ са се запили жестоко в кварталната бирария?

Казва ли ти някой!

Па и да ти казва вярваш ли му?

А и смееш ли да попиташ…

Така, че ще си вдигнем мемориал на жертвите, официален израелски представител няма да дойде за помена, щото профсъюзите в еврейската държава не давали на държавните чиновници да пътуват в чужбина и пак ще заседнем лице в лице с конспиративните теории, ще ги подмятаме насам-натам, може и да се позамеряме с тях…

Нали сме си невинни, почти като младенци и поне до следващата бомба, която геополитическите атове ще ни търкулнат като му дойде времето, какво да се набутваме помежду им.

Най-много да ни сритат…

РЕКЛАМА
 1. Анонимен
  12 юли, 2013 в 10:26 | #1

  Набедяването на Хисбула и полетите до Катар ,са ясна позиция, че правителството подкрепяше ислямистите,чудно защо никой не реагира тогава, въпрос навреме беше да се появи инфото за отрязаните глави .и до сега пълно мълчание от тия изроди

 2. Атанас
  14 юли, 2013 в 19:06 | #2

  Г-н Фъртунов пиша тук защото просто не мога да се свържа в ефира.

  Демокрацията е правила и ред в смисъл щом са гласували 51% значи изборите са легитимни и нови избори става с 500 001 подписа за референдум и т.н. това са правилата и могат да се променят от гражданите – например ако се съберат 1 000 000 подписа директно нови избори ,и даже няма нужда от подписи – просто всяко кметство машини с два бутона (да) и (не).
  Референдуми но не за всичко защото Белене е специфична тема.

  Свободата също е много общо понятие и криво разбрано в смисъл свободен си да правиш работи ако тези работи не вредят на другите или застрашават живота им.

  Може да говориш но има и закон за клевета или може да пиеш но не и да буйстваш или да караш кола и т.н.

  В този ред на мисли стигам до световните финанси и долара като световна валута не може да застрашава другите и да не се отклонявам в подробности.

  Аз говоря за основни принципи ,а че се правят “вратички“ в закона е съвсем друга тема и преди 100год. един хамериканец го е казал – ако искаш бизнес си направи закони и “те“ направиха – деривати и ошфорки ,и хеджиране ,и т.н. финансови “вратички“.

  Образованието е хубаво нещо но в основата е морала(Божиите заповеди) обяснени от Господ Исус Христос.

  Образованието е хубаво нещо но без морал се вижда до къде води.

  Както не може да се отвори мозъка и да се сложат буквите,числата и таблиците за смятане и на момента човек да почне да чете,смята така и за повечето неща трябва да се учим – от какво е демокрация до основните принципи в юредическата и икономическата наука и точните науки.

  Последният който се обади го каза хубаво – граждански права но и задължения без извращения като еднополови бракове и осиновяване на деца.
  Никой не може от вън да налага на суверена подобни извращения и ако много знаят си има референдум – в межд.право всяка държава е суверенна и “те“ се опитват да подменят основите на межд.право и Лисабонският договор е отделна тема.

  Аз вярвам в Господ Исус Христос и за по-кратко е прието да се казва изповядвам “Символа на вярата“ на Православието.

 3. пепелян
  15 юли, 2013 в 08:24 | #3

  @Атанас
  Понеже си доста „навътре“ с нещата около Християнството, би ли могъл да обясниш етимологията на „Православие“? Също така, „духовен пастир“ ми звучи много интересно… 🙂

  Лично аз, някой като ми заговори, че е единствено правият и непогрешимият, и че трябва само на него да му се вярва, започвам веднага да се съмнявам в „чистите“ му помисли и намерения … Най-малкото, Кой му дава правото да твърди подобни неща и да ги натрапва на другите, с какво е по-различен от тях…?

 4. пепелян
  15 юли, 2013 в 08:45 | #4

  Между другото, най-големите и пъклени заблуди са тези, които съдържат 99.99 % истина…

 5. Атанас
  16 юли, 2013 в 20:14 | #5

  @пепелян
  През последните десетилетия науката откри и доказа неща и 1-2-3 закон на термодинамиката които отдавна са написани в Библията.
  Тука не е мястото да обяснявам но за Православието ще ти кажа ,че то единствено се придържа към точният текст в Новия Завет и има малки недостатъци в катехизиса т.е. в обучението и наставлението.
  С удоволствие бих ти обяснил лично ако се интересуваш

 6. Атанас
  16 юли, 2013 в 20:17 | #6

  Аз не съм непогрешим но се моля на Господ да ми дава разум и премъдрост да не греша и да разбирам заобикалящият свят.

 7. Атанас
  16 юли, 2013 в 20:35 | #7

  Хубава статия на Rex Weyler, съосновател на Greenpeace International – http://greentech-bg.net/?p=2147

 8. пепелян
  17 юли, 2013 в 10:49 | #8

  @Атанас
  Благодаря ти за отговорите! Надявам се коментарите ми да не са прозвучали като някакви упреци към теб. Просто ми се въртят разни въпроси из главата, но понякога, без да се усетя, се „подават“ и навън…

  Все така дерзай! Но мисля, че ако си направиш един сайт, в който да си разгърнеш идеите и вижданията за света, популяризирайки го, ще бъдеш разбран от много повече хора…

  Пък колкото до грешките и прегрешенията, мисля че не е толкова фатално, ако човек ги допуска понякога, и осъзнавайки ги след това. Но заблудите, върлуващи сред хората, наистина биха могли да се окажат много опасни и фатални…, особено ако тези хора са като „коне с капаци“, невиждащи нищо друго, освен това, което им е набивано в главите…

 9. Атанас
  17 юли, 2013 в 19:58 | #9

  @пепелян

  Заблудите са много до заболявания – психопатии доказани с ядрено-магнитен резонанс към 5 до 7 минута – http://www.youtube.com/watch?v=TWrqR_-04Uw но при политици и банкери е опасно защото обричат милиони на смърт – Уикипедия – психопат – човек който няма съвест.

 10. Атанас
  17 юли, 2013 в 20:02 | #10

  Какви хора може да кажат това даже изкарано от контекста – http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/07/12/kak-da-bydat-unishtojeni-izlishnite-hora-eto-niakoi-idei.978313

  “ Хенри Кисинджър, една от най-висшите сили в т.нар. организация Bilderberg Group, която определя плановете за “развитието“ на световната политика за години напред:
  1) “Депопулацията трябва да е първа грижа за външното министерство по отношение на Третия свят, защото американската икономика ще се нуждае от много и увеличаващи се количества от суровини, намиращи се в чужбина, особено от по-малко развитите страни.“
  2) “Властта е най-върховният афродизиак“
  3) “Старците са безполезни лапачи“
  4) “Световната популация трябва да се намали с 50%“

  “Старците са безполезни лапачи“ ми прилича на изказването на Буда ,че в РБ-я има лош материал.

 11. Ник
  24 юли, 2013 в 18:58 | #11

  Кой има полза,г-н Фъртунов,кой има полза?Не е Хисбулла във всеки случай!Отделно,че няма и военно крило!Нали помните вица на оня,дето сестра му била курва?Нямал сестра,ама…

 1. 0 trackbacks