Начало > ТВ Предавания > 26 декември 2010: „ЦАЙТГАЙСТ – Тайните на Библията“
26 декември 2010: „ЦАЙТГАЙСТ – Тайните на Библията“
Тема: „ЦАЙТГАЙСТ – Тайните на Библията“


>>> Линк за сваляне на предаването
Потребителите на Opera трябва да изберат линка с десния бутон на мишката и от контекстното меню да изберат Save Linked Content As…

РЕКЛАМА
Categories: ТВ Предавания
Tags:
 1. 20 февруари, 2011 в 22:26 | #1

  Виж “Тракийкото писмо декодирано“ – I,II,III, IV и сбоника с документи “Тракийските хроники“!!!

 2. Стефан
  9 септември, 2012 в 11:27 | #2

  Здравейте г-н Фъртунов. Не знам дали ще прочетете коментара ми, но все пак ще го напиша. Поводът за него е филмът Цайтгайст, филм пълен с откровени лъжи, измислици, нелепости и атаки срещу християнството. Във филмът се казва, че едва ли не историята за живота на Иисус Христос е същата като на много други идоли, като просто е променено името на съответният идол с това на Христос. Това е абсолютно невярно, историите изобщо не се припокриват. В оригиналните истории на Хор, на Кришна, на Митра, на Атис и т.н. не се срещат нито раждане на 25 декември, нито раждане от девица, нито 12 ученика, нито разпъване на кръст, нито пък възкръсване. Например смъртта на Кришна не настъпва след разпъване на кръст, а след като е уцелен със стрела в крака докато медитира в гората. Също така, той не е роден от девица, а е осмият син на принцеса Деваки, а хиндуистите празнуват раждането му през месец август.
  Историите на другите идоли също нямат нищо общо с лъжите от филма. Интересното още е, че филма говори, че е срещу религиите, а пък атакува само християнството. Да видяхте атака срещу юдаизма, исляма или пък будизма. Също така този филм прокламира налагането на един нов световен ред наречен „проект Венера“. Първо преполагам знаете, кой се отъждествява с Венера. Второ, вижте как се изобразява Атлантида и погледнете след това „проект Венера“ и ще видите, че са еднакви. Трето този НСР прокламиран от Цайтгайст има доста прилики с желания от Алис Бейли НСР. Алис Бейли е един от стожерите на нео-езическaта New Age и основателка на Lucis Trust (Lucifer Trust до 1923г.). Тя има също така план от 10 точки за налагането на НСР, които стриктно се изпълняват в днешно време:

  1. Да се премахне Бог от образователната система.
  2. Да се намали влиянието на родителите над децата.
  3. Да се разруши традиционното християнско семейство.
  4. Абортите трябва да станат легални и лесно достъпни.
  5. Разводите трябва да станат легални и лесно достъпни и хората трябва да бъдат освободени от концепцията брак за цял живот.
  6. Направете хомосексуализма алтернативен начин на живот.
  7. Принизете изкуството.
  8. Използвайте медиите, за да променяте съзнанието.
  9. Създайте междурелигиозно движение – насърчавайте, че другите религии са част от християнството и то не е единственият път към рая. Така християнството ще бъде оставено на заден план, а другите религии ще изпъкнат.
  10. Принудете правителството да приеме такива закони и да принуди Църквата да ги приеме.

  Не би било лошо някой път да направите предаване, което да разобличи лъжите на New Age и Цайтгайст.

 3. 24 ноември, 2014 в 11:38 | #3

  Асоциирането на лъжите и манипулациите с информация водеща съзнанието до по широки перспективи в безкрайния хоризонт на вариации в познатата ни вселена е малко не сериозно. Убеждението е по-голям враг на истината от лъжата! Ако живеете в заблуждението, че това което може би е бил Христос или който и да било месия от този род ще разберете от библията си е зрял инфантилизъм. Нямам против да сме деца в напреднала възраст, но да не задълбочаваме детските недостатъци, а да развиваме детското любопитство!

 1. 0 trackbacks