Начало > Манипулации > 30 000 долара за промиване на български мозъци
30 000 долара за промиване на български мозъци

Валентин ФЪРТУНОВ

Американското посолство налива пари в България за манипулация на нацията, пропаганда на ГМО-тата, и използването ни за американски троянски кон в ЕС

Американският дипломатически корпус по света съвсем откровено и безпардонно продължава да служи на едрите корпоративни интереси на САЩ стана ясно от поредната уики публикация. От публикувана от „Уикилийкс“ грама от 2009 г. става ясно, че посланикът на САЩ в София иска 30,240 долара, за да се финансират биотехнологични програми през финансовата 2009 г.
Идеята е тези програми да образоват потребителите, фермерите, учените и тези, които създават политики в ползата от биотехнологични програми в рамките на ЕС, заради кампаниите на еколози и растящото недоверие към ГМО

Преди да влезе в ЕС България е била водеща в биотехнологичните изследвания и производство, промотирайки активно трансгенични растения, които по настоящем не са позволени за комерсиално отглеждане в ЕС, пояснява посланикът в грамата.

1) НАМЕСА В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НИ
Големият закон за биотехнологиите, приет през 2005 г. почти спря биотехнологичните изследвания и отглеждане. Този закон беше силно рестриктивен и не беше в съответствие със стандартите на Световната търговска организация (СТО) и европейското законодателство в сферата на биотехнологиите, се посочва в грамата.
Посланикът предлага програма, която да включва три семинара в София и други селскосптопански градове в централна и северна България; разпространение на образователни материали на местно ниво и излъчвания в националните телевизионни канали.
Една от целите на мисията е България да приеме по-либерално, съответстващо на СТО законодателство, което да затвърди бъдещето на жизнена местна биотехнологична индустрия и да образова населението, което в момента не разбира ползите от биотехнологията.

2) ТРОЯНСКИ КОН В ЕС
Засилвайки опитите в България сега, САЩ ще имат силен европейски съюзник с общи интереси и общи вярвания, с който да се борят срещу анти-ГМО позицията през годините, се посочва в грамата.

3) СТАВА ДУМА ЗА „МОНСАНТО”, ЕСТЕСТВЕНО
В нея е отбелязано също, че посолството в София има добре дефинирана стратегия, подкрепена от бихотехнологичната индустрия на САЩ и важни местни доверители.
Независимо от многобройните опити на определени анти-биотехнологични организации да повлияят на общественото мнение чрез сензационни публикации в медиите, към днешна дата потребителите ограничено отхвърлят биоинженерните храни, посочва посланикът и допълва, че чрез публичен широкодостъпен и разбираем план, показващ ползите от селскостопанските биотехнологии ще могат да се формират по-позитивни настроения.

4) ТОТАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ
Пояснява се, че целта на публичната дипломация на посолството е да предизвика дебат и разговори за биотехнологиите, да създаде положително обществено мнение и да даде възможност научната информация за селскостопанската биотехнология да бъде широкодостъпна за медиите и потребителите.

5) СЪЗДАВАНЕ НА ПЕТА КОЛОНА
Идеята е част от образователната програма да се прицели към водещи личности, определящи мнението в сфери като медии, образование, околна среда, хранителна индустрия, за да научат те повече за научните, изследователските и регулационните процеси, участващи в селскостопанската биотехнология, както и ползите за България.

Спечелването на подкрепата на водещите лидери в общественото мнение ще ни помогне за разбирането на обществото и доверието в храните, получени от ГМО продуктите, отбелязва посланикът на САЩ.

Накратко казано, дипломатическото ведомство на САЩ се нуждае от по-голям финансов ресурс за да се разправи с твърдоглавите българи, които не желаят да дъвчат храни-мутанти, за които няма широки и представителни изследвания, как точно ще повлият на човешкия геном и дали няма да доведат до гибелта на човечеството. Тотална манипулация на националното съзнание, просто по учебник!
И още нещо, поредното доказателство, че България се използва като откровен американски сателит да минира политиката на ЕС.
И разбира се, отново и отново става дума не за друго а за интересите на чудовищния корпоративен монстер „Монсанто” на когото служат вече десетилетия безотказно правителствата на САЩ и естествено и цялата им администрация, в това число, дипломатическата.

Коментарът е публикуван в седмичника „Десант“

РЕКЛАМА
 1. .
  9 септември, 2011 в 15:35 | #1

  В Германия например, където се изкупува меда на Европа и изобщо мед от цял свят, тази година мисля на Бразилия върнаха меда, защото намериха следи от ГМО, все пак пчелите не могат да знаят кое растение, какво е.
  Не само, че ще се замърси земята ни, но и в един прекрасен ден никой няма да иска продукцията ни.
  Миналат година посадих няколко слънчогледа, ей така, да видят децата, какво е, как расте. Излезе слънчоглед над два метра висок, огромен. От същия слънчоглед посадих и тази година, от семената на миналогодишния. Излезе пак едно стъбло, но с най-малко десетина глави. те окапаха доста бързо и не можаха да се развият.

  Що за слънчоглед беше, незнам!
  Трябва да се направи някаква кампания пак, знам доста хората протестираха, но не бива да се спира. Побеснях, когато разбрах, че в Сливен са направили състезание между децата в училищата, кои са предимствата на ГМО продуктите. Чия проста глава да отрежеш, незнам,

 2. АТАНАС
  9 септември, 2011 в 17:53 | #2

  Прекрасна статия г-н Фъртунов и ГМО-то наистина засега не е доказано че е безвредно,а напротив ,и по-опасното е безконтролното опрашване от вятъра и т.н. ,и затова Мексико е заразена с ГМО-царевица от САЩ.То да беше само това – аспартама е също опасна химия http://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/750-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%8F.html и тук http://star05.net/viewpage.php?page_id=8 има хубава книга “Световната конспирация срещу здравето“

 3. Петьо Рангелов
  12 ноември, 2011 в 19:44 | #3

  ГМО, отровени храни, вода, въздух и земя, тероризъм, алкохолизъм, садизъм, религиозен фанатизъм, наркомания, войни, терор, геноцид, мизерия и ухилени чифутски физиономии. Дали ще се събудя от този кошмар? Вече дълбоко се съмнявам, че светът се управлява от хора.

 4. крум фильовски
  15 ноември, 2011 в 17:53 | #4

  ЗЛОТО си има име и се казва МОНСАНТО !

  това е компанията която притежава патента на всички сортови семена в америка.без неино разрешение нямаш право да си отделяш екологични чисти семена за засяване.
  ако го направиш веднага ти пращат мутри от компанията.и се започват едни съдебни битки които вече! си ги загубил…
  има ,ако не пряка,то силна косвена връзка с аерозолните престъпления / Chemtrails /.
  същите тези хора сега предлагат семена устойчиви на кеселинни дъждове които съдържат:алуминий,барий,цинк,и титаний.звучи ли Ви познато ! ! ! …

  Монсанто са повече от „алчни монополисти“, даже се съмнявам, че парите толкова ги интересуват. Та тези хора разработват БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ! Навремето Монсанто са произвели токсичния хербицид „Agent Orange“ използван от американците във Виетнам. По данни на Виетнамското Министерство на външните работи „Agent Orange“ e причинил 400,000 смъртни или инвалидни случая, а 500,000 деца са се родили с дефекти (вижте тук, (http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange)).
  Какво добро можеш да очакваш от хора разработили подобен продукт, хора отговорни за масови убийства? Това ли са хората, на които да поверим създаването и отглеждането на храната ни? Та те са наш смъртен враг!За съжаление нещата отиват натам те да постигнат пълен контрол върху храната ни, като ни отнемат естествените и безвредни сортове, и ни задължат да садим и ядем техните отрови (по един или друг начин). Но може би това заслужаваме, защото въпреки примера на хората пострадали преди нас от ГМ културите–въпреки потресаващия пример–ние не се вслушваме и не взимаме поука…, защото не ни интересува… Нещата са страшни.

 5. Patriot
  15 май, 2012 в 05:11 | #5

  @Петьо Рангелов
  Zdravei Brat,
  Zabravi ne6to ot isklu4itelna vajnost; Razvrata koito se prilaga vqrxu jenite, na6ite duxovni poluvinki i vqrxu na6ite detsa-bade6teto na Balgaria i na sveta. Ujasno e no ne se staxuvaite. Ne sme sami. Mnogo xora zapo4vat da se sqbujdat. Chte se borim do posledna kapka krqv. Smqrt ili svoboda! Spomniate li si ia tazi vqsrojdenskata? Da im pokajem na skapanite Ianki, Tsionisti, Banksteri – Koi sa Bqlgarite…! 5 veka tur4olita ne uspiaxa da ni slomat, ta na tesi Satanisti li 6te se ostavim. Nikakvi GENETI4NO PROMENENI XRANI tova e GENOTSIT!!! Da si gi iadat te, ama-ne. „Gospodarite na sveta“ se xraniat s biologi4no 4isti xrani i proisvedeni s estestvenni torove i ne se lekuvat s konventsionalna meditsina – s otrovnite lekarstva, proizvedeni v laboratoriite Bakster i tezi na Rok Feler tozi koito raboti po namaliavaneto na 4ove4estvoto s 90% …! Tretpolagam 4e znaete 4e Genotsita e prioritetna programa na amerikanskoto pravitelstvo o6te ot 1957 godina. Bqdete postoianno na 6trek! Okoto vqrxu piramidata ni gleda no i nie ne go ispuskame ot pogled…!

 6. Patriot
  15 май, 2012 в 05:14 | #6

  OBITSAM VI !!!

 7. Анонимен
  24 март, 2013 в 18:48 | #7

  @Петьо Рангелов
  tocno taka e petio..ostava ni samo nadejdata tova ubiistvo na naroda ni e ujasno

 8. informira6t se
  26 март, 2013 в 15:06 | #8

  Naistina mnogo sa neizvestnite pri izpolzvaneto na geneti4no „modifitzirani hrani“. Ili nqma dostata4no informaziq ili tq e manipulirana v polza na tiq „hrani“ i e produkt na laboratorii sponsorirani ot samite kompanii. Eti4niq vapros e mnogo dalbok kato tzqlo i po drugi vaprosi svarzani s 4astni universiteti i tehnite razrabotki primerno s ka4estvata na daden medizinski preparat. Prosto 4astnite kompanii sa predimno oerientirani kam pe4alba. Ostrovi, do nqkade, na spokoistvie sa moje bi samo golemite , do kolkoto mogat da ostanat nezavisimi, darjavi i Norvegiq. O6te v ranni godini gramna skandal v Angliq i tamo6nata biurokrati4na edinitza i q proffesor. Borba e imalo i po iuridi4eskiq termin dali tova e hrana i dali tq e ekvivalentna na od6topietite dosega razbiraniq za hranata kato zqlo v samata USA. Problem e vaznikval i s „natravqneto“ na ne GMO kulturi spored 1 kanadski u4en ot sasedni nasajdeniq pri preska4ane na semena na negova teritoriq. Samata reakziq na Firmata dostav4ik na semenata e pla6e6ta. Te izpra6tat otbor mazni advokat4eta i sadiq izpalniteli da konfiskuvat produkziqta na tozi kanadski fermer. Kato po vreme na razsledvaneto mu e oprajnqvan psihi4eski tormoz po razli4ni linii. Problem e vazniknal i v Indiq s pamuka i tamo6nite drebni zemedelzi, na koito 6tedro im e davana „subsidiq“ ot opredelena banka da seqt GMO-pamik. Tragi4noto e, 4e horata sa se samoubivali, a zemqta se e okrupqvala. V Bulgariq p4elite stavat mnogo agresivni i napravo otka4at pri sabiraneto na pra6etz ot takiva rasteniq. Mexico i tzarevitzata be6e spomenato po-gore. Tzarevitzata kato zqlo e mnogo interesna kultura vse edno do6la ot kosmosa, a v mexico se namira taka da se kaje „bankata na semenata“ na hilqdi sortove takava zree6ta pri nai-razli4ni klimati4ni usloviq.
  Naisitna polojenieto e mnogo tragi4no i nie vsi4ki, po4ti bez izkliu4enie, sme hapvali GMO plodove, zelen4utzi, semena ili meso ot hraneni s GMO – furaj jivotni. !!! V EU – mesoto moje da e ot hraneni s GMO-huraj jivotni!!! Polu4ava se t.n. horisontalno prehvarlqne na takiva geni do 4oveka. Etiketite na hranite sa6to ne sa zadaljeni da pokazvat palniq da go nare4en BOM(bill of material) na krainiq produkt, a samo tozi na parvo, do 2ro nivo nqkade- samo osnovnite sastavki. Primerno ako v edni biskviti imame nqkakav ovkusitel ot estestven izto4nik, da kajem, vkus na goski plodove, koito saotvetno sa priveni do forma na ekstrahiran ot tqh konzentrat i samo 1 vid plod e s GMO proizhod. Na etiketa stoi samo ne6to ot roda na: „extrakt ot gorski plodove“ v razdel4eto na sastavkite. V Bulgaria da ne govorim kolko gordo stoi „modifitziranata“ soja v salami, krem4eta, testeni i 6okoladovi izdelq, Psi-Kola i t.n.
  Paralelno s prozesa na prevzemane na pazara s ohajdane na fermerite te4e i prozes na 1vo sazdavane na patent na semenata, 2ro patentovane na opredeleni sortove i 3to izkupuvaneto na ostanalite ve4e patentovani takiva (v tova 4islo i kupuvane na po-malki firmi kultuvatori ili sazdateli na sortove) ot takiva golemi companii. A znaem sa6to, 4e i herbitzidnite semena i tezi ot GMO ili ne se vazpoizvejdat ili mnogo slabo mogatda dadatdobra 2ra rekolta. 6tose otnasq do companiite to po4ti ostanaha samo nqkolko golemi companii-maiki zaradi globalisaziqta, kato Monsanto ili v Evropa Bayer (!!!), koito se kriqt zad da6terni kompanii v zavisimost ot erarhi4nata si struktura i divisiite. Te sa nepodleja6ti na iuridi4esko presledvane za6toto prosto sa registriranimoje bi na 4asni ostrovi (hihi) . Haide opitaite Vie v Google da potarsite lista na companiite na edno mqsto, koito predlagat „modifizirani“ semena i dali te sa otdeleni ot ostanalite s hybridni naprimer.
  Da ne govorim, 4e sa nai-samnitelni sa tezi Organic, BIO, Natural produkti, koito de facto mogat da sa GMO-semena podobreni do 8mo nivo, pri koito ne im trqbvat herbitzidi, a nasekomite ili kato tzqlo vsi4ki vredite ne gikonsumirat. ZAMISLITE SE dokade sme q dokarali VE4E!!!
  Spored edna ot teoriite za raka toi bil ot gabi4en proizhod, v podkrepa na tova sa izvedeni primeri s periodi4no namalqva6ti se zoni i v posledstvie pak zasegnati sled vreme organi. Prostata logica i izsledvaniqta sa dokazali, 4e rasteniq porasnali po estestven na4in i ne forsirani da rastat i zreqt po barzo (zaradi pe4albata razbira se) si obrazuvat estestveni opredeleni koli4estva fungitzidi za da se borqt s gabi4nite infekzii.
  Opredelo sam se pla6il kato vida 14metrov kato liana domat skrit zad „visoko tehnologi4na“ orangeria i rastq6t ot 25-30 kilogramov nailonov plik palen sas neizvesten za men jeliran zelen substrat. Smql sam se na „bogatite“ na Omega 3 iaitza v magazina.
  Na finala nema da vlizam v misli ot roda, tazi tehnologiq trebva6e da bori glada v Afrika i t.n. Po-skoro iskam da vi pomolq da ne se karate i delite i v4e da NE si hvarlqte boklutzite ot prozoretza v dvora na saseda v bukvalen i prenosten smisal, a da se obedinim po vaprosite za organisaziqta na ob6testvoto, kontrola i kontrola na kontrola. Ili taq pasmina 6te ni zatriva 1 po edin ili 6te im poso4im vratata na vsi4ki, koito barkat u tqh si s na6iq dom. Ne iskam da se 4ustvam kato indianetz, na koito mu e podareno zarazeno s edra 6arka odealo, iskam kremvir6ite da sa s meso ne samo na kartinkata na reklamata, a kiseloto mlqko iskam da se razvalq za 4 dena, birata za sedmitza i t.n. Nqmame li smelost se varnem 2 kra4ki nazad o4akva ni pagubno bade6te.

 9. informira6t se
  26 март, 2013 в 15:23 | #9

  @informira6t se
  Pro6tavaite za stilla, latinitzata i lipsata na punktuazionna i smislova redakziq. Ne sam ot pi6e6tite vav forumi ili blogove.Vremeto mi e malko. Opitvam se oba4e da sledq produkziqta na avtora. Admiratzii i samo komplimenti za g-n Fortunov i negovata rabota tuk i v predavaneto. Dano skoro se nau4im da tzenim horata kato nego, koito ne obarnaha grab na sanarodnitzite si, a se opitvat po nai-dobriq na4in da im poso4at pravilnata posoka.

 1. 0 trackbacks