Начало > Манипулации > ОФИЦИАЛНО ЗАКЛЮЧИХА ИСТИНАТА ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ
ОФИЦИАЛНО ЗАКЛЮЧИХА ИСТИНАТА ЗА ГЕОРГИ МАРКОВ

VF_blog9Има ли обаче прокуратурата власт над историята?

Агенция Франс Прес: Разследването в България за убийството през 1978 г. в Лондон на дисидента Георги Марков, афера, известна още като „българския чадър“, ще приключи без резултат поради давност. Това е казала пред АФП говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова. „На 11 септември съдебната процедура трябва да бъде закрита поради давност. Никакво конкретно действие – заповед за арест, задържане, обвинение – по отношение на дадено лице, позволяващо да се продължи 35-годишният срок на давност, не е предприето“, е обяснила тя.

Би трябвало тук на употребим клишето „Кратко и ясно“. Аз обаче няма да го употребя. Да, за кратко, кратко е, срамно кратко. А колкото до „ясно“, хайде да не си бием майтап с паметта на един голям писател.., а и да се абстрахираме от „голям“ и „писател“, достатъчно е, че става дума за прекъснатата нишка на един човешки живот.

И така, вместо „кратко и ясно“, нека кажем съвсем простичко – официално заключиха истината за Георги Марков, официално узакониха една от най-големите лъжи в най-новата история на България.
В уикипедията покрай многото пропаганден брътвеж, четем следното:

В репортажите си той критикува комунистическия режим в Народна република България. Смята се, че това е причината българското правителство да реши да го премахне, за което иска помощ от КГБ. Георги Марков умира отровен, след като е прострелян на 7 септември 1978 г. на улица в Лондон със сачма, пълна с рицин, най-вероятно от агент на българската Държавна сигурност.

Ето ви я цялата история за смъртта на един българин. Ето върху какво се градят километричните легенди и политически манипулации хвърлили кърваво петно върху репутацията на България. СМЯТА СЕ.., НАЙ-ВЕРОЯТНО… Или, както напоследък един квартален афоризъм наводни медиите „А дано, ама, надали…“

е 01 ГМСамо че има едно писмо, което напоследък коментираме с г-н Иван Ценов до един Д.Б. и една книга, която излиза в съавторство с англичанин и се казва „Достопочтеното шимпанзе“, които говорят съвсем обратното. Георги Марков не е убит от „българския“ чадър, още по-малко от български правителствен агент, а от съвсем други сили. Тук вече и аз ще си позволя да използвам достопочтената фраза „най-вероятно“ – та най-вероятно от МИ-5, предположително с мълчаливото съгласие на руснаците. Защо ли, ами прочетете „Достопочтеното шимпанзе“ и ще разберете, как големият ни писател обръща палачинката и прави на маймуняк британския премиер-министър. Или пък въпросното писмо, ето ви откъс: „…Обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии.“(Георги Марков)

Добър ден. Да коментирам ли?

РЕКЛАМА
 1. чочо
  13 септември, 2013 в 15:26 | #1

  здрасти

 2. чочо
  13 септември, 2013 в 15:36 | #2

  Вальо стига вече с тия конспирации.Миналата седмица в предаването си спомена че Ценов се консултирал с някой който му казал че няма такава отрова дето да убие човек в такава малка доза.Да ама не.Ти не си учил токсикология и не си запознат с отровите.Рицина е една от трите най смъртоносни отрови които човека познава.
  Вземи че отвори уикито па прочети каква е смъртната доза на рицина при инжектиране.
  Вземи и прочети за експериментите с овце и прасета и ще разбереш що за действие има рицина.
  Ценов да се образова малко химически и тогава да бръщолеви глупости.
  Аман от специалисти по всичко.

 3. Йордан
  13 септември, 2013 в 16:20 | #3

  Чочо, не си разбрал нещо! Казусът е КОЙ, а не КАКВО е отнело живота на Г. Марков. А относно конспирациите – други ги създават- господата Ценов и Фъртунов ги разбулват.

 4. ИСТИНСКИ ИСТИНИ
  17 септември, 2013 в 18:03 | #4

  http://en.wikipedia.org/wiki/September_11 дали масоните са фактор, и каква е тази дата, кой умира на нея

 5. Stefan
  31 октомври, 2013 в 21:18 | #5

  Ако не бях живял толкова дълго в САЩ бих допуснал, че ДС е убила Георги Марков по този екзотичен начин. След като зная стила на действие на западните служби съм сигурен (до колкото може човек да е сигурен в тези неща), че те са го очистили. Мъртъв Георги Марков им служи много по-добре, дори и да не беше писал въпросното признание. Припомням, че Садам Хюсеин беше на заплата на ЦРУ, когато беше в Египет, а и може би след това. Те му дадоха списъците на хората, които той уби като пое властта. ЦРУ му помогна да дойде на власт, като алтернатива на иракските комунисти. После американската посланничка му даде зелена светлина да „си оправят отношенията с Кувейт”. После му забиха ножа в гърба, лъгаха за бебетата, изхвърлени от кувиозите в Кувейт. Знаете основното. Само май не знаете , че ембаргото уби около 1 милион деца в Ирак, но за това едва ли ви пука. Осама бин Ладен (Тим Осман според ЦРУ) го използваха с/у Съветският Съюз за да разпалях религиозна война, която не свършва, после го изпозваха да оправдаят войната с/у „тероризма”, приписаха му 11ти септември и даже го „убиха” десеттина години след като умря. Опитаха се да убият папата и да го припишат на нас. Агджа едва ли е стрелял само за да го рани. Мъртвия полски папа щеше да им свърши много повече работа от живия. Агджа беше член на „сивите вълци”, част от операция Гладио (виж Sibel Edmonds), т.е. структура командвана от НАТО. Същата е историята с 11ти септември, с бомбите в Оклахома сити, USS Liberty. Най-големия пример за българите го виждате всеки ден. Така ли се постъпва с приятелски народ? Те знаеха какво ще стане като ни наложат латино-американския модел на капитализъм, но наложиха точно този модел, не модела на западна Европа. Не вярвате? Ето какво пише Ню Йорк таймс:
  http://www.nytimes.com/1990/10/09/business/bulgarian-strategy-is-made-in-us.html
  Жал ми е за нещастниците, които имат Георги Марков за икона. Един предател не може да е икона. Той не е избягал за да помогне на България, а за „Единственото, което вълнува и едните, и другите, е сигурността, която работната площадка им дава, т. е. повишенията, пенсиите, разните други удобства, плюс суетата да се наричаш радиожурналист”. Анти-комунизма си е вид комунизъм: „като ликвидираме лошите комунисти, ще останем само ние – добрите”. Изгаряща е болката да знаеш „кой ни докада до тук” и да не можеш да им теглиш ножа. Още по-лоша е болката от запада, на който се предадохме по всички линни, а те ни настаниха в кочината (сивата зона). Е, поне сме на един адрес: НАТО, ЕС.

 6. ………………………………………….
  31 януари, 2014 в 07:15 | #6

  И на мен ми писнаха лиготиите на нашите журналистчета, че Марков е бил убит!

  Да, вярно е, убит е и то от английските служби!

  По лицемерно и елементарно общество от английското не познавам!

  Виждали ли сте индиец с английско възпитание!

  Ей за това става дума! Пълна отврат!

 7. Константин
  10 февруари, 2014 в 09:33 | #7

  Привет, г-н Фъртунов,

  за пръв път прочитам за такава версия и ми стана интересно.
  Искам да ви кажа, че в моите очи на обикновен читател,
  вашата статия е поредното емоционално изявление по този примерен щекотлив въпрос.
  След нея нищо не пречи да се появят още десетина подобни с произволно различни акценти. И какво от това ?

  Мисълта ми е, че би било добре журналистиката по-принцип, и вашата в случая е добре да заложи повече на документалистиката и фактологията. Като изкаже теза, да я обезпечи солидно и разбираемо за обикновения читател.
  Като видя повече разум и по-малко емоционални изблици в определен публицистичен материал разбирам, че е адресиран към моята разумност. Иначе се настройвам критично, т.н. медийна среда е препълнена от подвеждаща злоупотреба с емоционалната възприемчивост на хората.

  С две думи – плитък е материала, дайте му повече дълбочина.

 8. Велин
  30 октомври, 2016 в 18:51 | #8

  Това е.
  Това е толкоз просто и логично!
  И съвсем първично.
  Пишеш неудобната истина – убиват те.
  Кой?
  Тези за които пишеш.
  Прецедент ли е?
  Не е, те много пъти го правеха.

 1. 0 trackbacks