Начало > Убий българина! > ПИСМОТО НА ГЕОРГИ МАРКОВ
ПИСМОТО НА ГЕОРГИ МАРКОВ

VF_blog9

В изданието на тв-програмата ми „10-та по Рихтер“ от 21 юли 2013 г. основната и единствена тема бе едно невероятно, но абсолютно автентично писмо на писателя Георги Марков до приятеля му Димитър Бочев. В предаването участва и Иван Ценов, който е главният „виновник“ за изваждането от нафталина на този безценен текст, който поставя в радикално нова светлина личността и съдбата на Георги Марков. Предаването можете да видите на сайта на СКАТ ТВ онлайн (ще бъде качено по някое време в понеделник 22-ри) или повторението му по СКАТ във вторник, 23-ти от 22:30 ч. Няколко души ми звъняха и писаха да публикувам текста на писмото, което и правя. Има го и в страницата на Иван Ценов.

Между другото, добре е да се гледа и самото предаване, защото Иван каза много силни неща в коментара си по телефона, а в зрителския форум имаше изключително впечатляващи изказвания и важни подробности около съдбата на Марков.

Четете и споделяйте с приятели, защото това вероятно е повратен момент за една от най-важните страници в новата ни история – истинската съдба на един велик човек като Георги Марков.

Във всички случаи ще има продължение на темата в някое от следващите издания на „10-та по Рихтер“. Чадърската история с дългата ръка на ДС гърми отвсякъде. Поредната помия върху България и както великолепно се изрази Ценов: „Убийството на Георги Марков е първото проявление на Новия световен ред!“ (цитирам по памет)

Ето го и самото писмо:

е 01 ГМ

 

Писмото на Георги Марков до Димитър Бочев

 

02.1977 г.

Лондон

 

Драги Митко,

 

Извинявай, че малко забавих отговора си на последното ти писмо, но просто нямах време да седна да ти пиша, пък и вече намразих всякакъв вид писмовна дейност, след като трябва да прекарвам вероятно две трети от времето ми, дадено от природата – върху пишеща машина. Благодаря ти много за желанието ти да бъдем заедно, което много би ме радвало, но не се обадих на Захариев, нито имам намерение да му се обаждам. Причината е, че докато не ме изгонят от Би Би Си, по-добре да стоя тук, защото смяната, както знаеш добре, ще бъде най-проста илюстрация на нашата поговорка („Пременил се Илия – пак в тия”). Второ, струва ми се, че между мене и всички тия радиоорганизации съществува точно същия вид разминаване, което съществуваше между мене и българските партийни организации.
е 05 ГМ
От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия” вестник ТАЙМС, или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията. Там, но както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразиш с линията на вестника или радиото. Принципите са абсолютно същите. Разликата е само във формите – едните са по-груби и недодялани, а другите по-гладки. Всичко това, което ти говоря, ти вече си го познал. И всичко това аз имам твърдото намерение да напиша в един или няколко романа. Защото нито хората от Радио София, нито хората, които стоят зад тукашните радиостанции, ги е грижа за България и българите. Просто хората си изкарват хляба, както биха могли да го изкарат с отглеждането на таралежи, например. Единственото, което вълнува и едните, и другите, е сигурността, която работната площадка им дава, т. е. повишенията, пенсиите, разните други удобства, плюс суетата да се наричаш радиожурналист, което при всички случаи звучи по-добре отколкото „таралежовъд“. Така че всяко решение, което те взимат, всяко мнение, което те изразяват, няма нищо общо с истината, правдата, борбата за доброто и съвършенството на човека, любовта, красотата. Не! Никаква друга кауза, освен своята проста и ясна кауза – да си циментираш положението и да не си създаваш неприятности.
е 06 ГМ
Все повече ме смайва впечатлението, че истинската болест на нашето време не е нито комунизмът, нито капитализмът, нито тероризмът, нито каквито и да са революционни и контрареволюционни евангелия, а главно (може би дори единствено) това мръсничко, подличко, егоистично добре маскирано, добре гарнирано чувство да си осигуриш твоето живуркане, като се присламчиш към някой октопод, който има нужда от тебе да му чистиш пипалата.

Все по-силно съм убеден, че светът съвсем не се дели на добри и лоши хора, на леви или десни, на вярващи или невярващи, а главното деление, което има значение за нас, е на хора, които могат, и на хора, които не могат. С други думи – на творци и на паразити. Има различни видове творчества, както има и различни видове паразити. Селянинът, който сее на нивата, е творец, жената, която ражда и отглежда деца, е творец точно толкова, колкото Айнщайн, Бетовен и Достоевски са творци. Този, който прави обувки, е творец, клоунът на сцената е творец, бръснарят на ъгъла е творец и т. н.. Но оттук започва най-голямата драма на хората. Творците и особено талантливите от тях никога не се съюзяват. Първият белег на един талант или на един гений е неговото несъгласие с другите. Много пъти съм казвал, талантът е независимост. И затова всички истински творци поради вътрешната си сигурност, поради устройството си винаги са в пълно разногласие по всички големи въпроси. В замяна на това паразитите или ако щеш посредствениците се обединяват, подреждат се в стройни редици и създават могъщата армия на администрацията и бюрокрацията. Тъй като те нямат творческата сигурност и смелост, тъй като по даденост са страхливи и несигурни, те намират подкрепа в своето общество, в своята администрация, която трагично им дава власт над творците. Администраторите най-много ненавиждат през живота си творците и творчеството, защото всяко нещо, създадено на този свят, им казва, че те не могат да създават, че те са просто паразити. Никой не е изливал повече злоба и завист спрямо творческата част на света от тия осакатени нещастници, които са си присвоили правото да управляват другите. Те се боят от творците, защото творецът не се подчинява лесно, той не е добър служител, той не е примерен чиновник, който казва сладникаво усмихнат „да, сър!” И затова на тебе ти е ясно например защо всяка дребна редакторска маймунка, колкото и бездарна да е, която почука на вашата врата (или на тукашната), има огромни предимства пред такива като мене. Защото те не се интересуват какво всъщност предават за България, не се интересуват да вникнат дълбоко в нуждите на ония, които слушат оттатък, да отговорят най-пълно на техните очаквания… а просто да си изслужат времето за пенсия и след това да имат приятни старини в някое крайморско топло заливче.

Когато пристигнах тук, на Запад, бях много изненадан да открия, че почти всички хора, които срещнах, и тукашни, и емигранти всъщност се бореха и мечтаеха да получат в живота нещо, което аз бях захвърлил в България – пари, гарантирано положение, слава. Почти всички и англичани, и германци смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ и да си живееш като привилегирована гадина. Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии.

За мой и твой ужас, това е действителността. Това е все същият конфликт между партията и отделните творци. Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите – източните. Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки и парфюмът на демагогията (за да прикрие миризмата на лайната) – много по-силен.

 

Знам, че въпросът ти е естественоА ЗАКЪДЕ СМЕ НИЕ? КАКВО ДА ПРАВИМ НИЕ?

 

Най глупавото би било да се лъжем, че нещата не са такива, каквито са. Най-непростимото би било да се гръмнем. Отговорът е много прост – ние трябва да продължаваме да бъдем точно това, което сме били – луди. Защото това е формата на живот, която най-добре ни приляга, защото ние сме родени за нея и защото е най-висша привилегия на природата – ДА НЕ БЪДЕШ КАТО ТЯХ. И струва ми се, че цялата красота на живота, че ако щеш целият му смисъл (нали красотата е смисъл), като че е заложен в лудостта на лудите. Всичко наистина голямо и красиво, което и природата и хората са създали досега, е изблик на тази лудост, която според мен е самата същност на МОЖЕНЕТО.

Пиши, ако чувстваш, че можеш да пишеш, рисувай, ако мислиш, че можеш да рисуваш, кови, ори, пей, прави нещо, което усещаш, че можеш да правиш, и не се извинявай, че някой не ти е дал микрофона си, че не искат да те печатат. Когато творбите ти станат безспорни, конформистката същност на ония, другите, ще заработи в твоя полза, те ще те приемат като СВОЙ, ще те пуснат по радиото, по телевизията, навсякъде, паметник ще ти издигнат, за да докажат, че онова, което ти си направил, е ТЯХНО. Те винаги са си присвоявали всичко голямо от историята, всичко, което лудите са създали.
е 13 ГМ
И затова можеш да си обясниш такива странни картинки, че музикално глухи охкат и ахкат по Бетовен, литературно слепи хора хвалят до небесата Достоевски и цели шайки от нищожества честват коленопреклонно Ботев (и дори наум не им минава да се опитат поне мъничко да бъдат като него).

Ето това е конфликтът! Най-големият, най-дълбокият, единствен сериозен конфликт.

И в този конфликт такива като мене нямат микрофоните, нямат вестниците, издателствата, киното. Всички те са от другата страна, където комунистически, капиталистически, националистически и господ знае какви още микрофони стоят редом и се борят, за да наложат под един или друг цвят властта на нищото.

Трагично, ние не можем без един компромис – този, който ти дава залъка. Но само при условие, че този компромис ще ти помогне да продължаваш да бъдеш това, което си.

 

Драги Митко,

Ето ти горе-долу картинката на нещата, така както аз я виждам. Тя не е безнадеждна. Тя е реална, което значи, че вътре, дълбоко в себе си съдържа надежда.

След като ти изпонаписах всичко, което чувствах, позволи ми сега да спра, да пожелая на тебе и на Клавдия здраве и любов и предполагам, че скоро пак ще си пишем.

 

Най-сърдечно твой

Жоро

 

 

РЕКЛАМА
 1. Di
  22 юли, 2013 в 12:48 | #1

  Поздравления!

 2. Истината
  22 юли, 2013 в 14:13 | #2

  Като се замисля творците в повечето случаи са пределно наясно как стоят нещата в нашия жалък свят. И някак си сновната им цел е да просветлят паразитите, но защо? Защо трябва да се отварят очите на широката сива маса от тъпанари, които при сгоден случай биха сгазили всеки по-осъзнат и надарен от тях? Нима егоимзът, заложен ни от природата във формата на вездесъщия инстинкт за самосъхранение е диващина, от която нещо ни кара да се отървем и ни тика към жертвоготовност в името на дивата сган? Идва ми една аналогия на ум – творците са като чупещите се в скалата нокти, а паразитите са тлъстото туловище на дебилността, която се опитва да се издигне нагоре – далеч от тинята, висейки на няколко пръста.
  Много силно писмо, много истина, много отчаяние, но и надежда.

 3. Белморски
  23 юли, 2013 в 08:18 | #3

  Да,Георги Марков наистина е бил велик…

 4. Тантан
  23 юли, 2013 в 22:02 | #4

  “ Първият белег на един талант или на един гений е неговото несъгласие с другите. “ – да чичо Джоугашвили сигурно е бил най-големия гений! Несъгласен с другия „гений“ Троцки – хайде куршума! Несъгласен с много-о-о около него и по-далеч – хайде кой разстрелян, кой на каторга – та не само той ами и близките му!
  „Пиши, ако чувстваш, че можеш да пишеш, рисувай, ако мислиш, че можеш да рисуваш, кови, ори, пей, прави нещо, което усещаш, че можеш да правиш, и не се извинявай, че някой не ти е дал микрофона си, че не искат да те печатат. Когато творбите ти станат безспорни, конформистката същност на ония, другите, ще заработи в твоя полза, те ще те приемат като СВОЙ, ще те пуснат по радиото, по телевизията, навсякъде, паметник ще ти издигнат, за да докажат, че онова, което ти си направил, е ТЯХНО.“ – драги Георги Марков, „братята“ турци са го казали много точно, ясно и кратко – „Интереса – клати феса!“, та затова и четем това твое писание тук и сега и го показва ченгесарската ДС телевизия СКАТ, щото комунистите искат да те ползуват в момента! Те искат да ползуват писаното от теб за да защитят тезата си – „Е вижте, нали Ви казваме – всички са маскари, ето вижте и Георги Марков Ви го казва!“ – затова са тези напъни затова и Червената КГБ -иска телевизия пълна с бивши агенти ти е посветила цяло предаване, та чак и Иванчо Ценов е потърсила, чудя се как е пропуснала Георги Ифандиев и Георги Жеков да покани!?

 5. Анонимен
  25 юли, 2013 в 09:45 | #5

  Велик! Поклон!

 6. Истината2
  26 юли, 2013 в 21:40 | #6

  @Истината
  Ами има творци и творци, според мен. Едните се мъчат да просветлят паразитите, което си е обречена кауза. Другите са израснали в един по-различен от този на г-н Марков свят, рано са осъзнали картинката и вместо в бохеми-месии са се превърнали в тези, които управляват паразитите… Четейки всичко това, почвам да се съмнявам, че комунстите го убиха, обратното просто е по-лесно, удобно и трудно доказуемо.

 7. Сорос
  1 август, 2013 в 13:23 | #7

  @Тантан

  Че СКАТ е ченгесарска телевизия, ченгесарска е, но Марков е много точен с това писмо.

 8. Анонимен
  1 август, 2013 в 13:46 | #8

  Като чета това писмо в ушите ми звучи“драга ми Венето, Димитре и Иванке,
  Като риша това писмо…..“
  Писмото естрахотно….казва изсраданата и новооткрита истина на всеки емигрант, без малка част нищожества, за които той също говори. ПОТРЕСАВАЩО!

 9. Николай Кисьов, Пловдив
  6 август, 2013 в 15:43 | #9

  Това просто, ясно и до голота точно откровение на Г. Марков е послание към неговото и следващите поколения, особено към поколението на децата и внуците ни, които трабва да намерят начин да се опазят от това, от което ние не можахме… Все едно че чета подобното на това откровение на друг английски писател:
  „Разумните се приспособяват към света. Неразумните се опитват да приспособят света към себе си…! И затова всеки прогрес е немислим без неразумните хора !!!“ .
  Двете философии идващи от познанието за света си приличат, нали?
  Познайте чия е горната сентенция така идеално и кратко илюстрираща мислите на Г. Марков

 10. ivan
  14 август, 2013 в 22:49 | #10

  ДО “ СКАТ-НСФБ “ ???? ВРЕМЕ Е ДА СВАЛИТЕ МАСКИТЕ !!! ============================================== ПЪРВО ИСКАМ ДА УТОЧНЯ , ЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“ Е ЕДИНСТВЕННАТА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ , КОЯТО ПОЧТИ 20 ГОДИНИ БРАНИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ОТ ЗАПЛАХИТЕ ПОРОДЕНИ ОТ 24-ГОДИШНАТА БАНКЕРО-ЦИОНИСТКА ДЕМОКРАДИЯ… НО ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАСАМ ЗАБЕЛЯЗВАМ , ЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“ ДАВА ДУМАТА НА ХОРА КОИТО ЗАЩИТАВАТ УЛТРА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ВЪЗГЛЕДИ , ДОВЕЛИ БЪЛГАРИЯ ДО РАЗРУХА И БАНКРУТ И ПОЧТИ ЕЛИМИНИРАЛИ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС ! ТАКИВА “ИЗЯВЕНИ“ СПЕЦИАЛИСТИ СА ДОРИ И НА ЩАТ В ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“… МНОГО ХОРА ЩЕ СЕ УДИВЯТ КАТО ПОСОЧА ЧЕ ЛИЦЕТО ГРИГОР ЛИЛОВ , ВОДЕЩ ПРЕДАВАНЕТО “ЗА ИКОНОМИКАТА“ ВСЕКИ ЧЕТВЪРТАК Е ЧАСТ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО ЛОБИ ЦЕЛЯЩО УДЪРЖАНЕТО НА ЗАГРАБЕНОТО ОТ БЪЛГАРИЯ И ЗАПАЗВАНЕТО НА ЦИОНИСТКАТА БАНКЕРСКА ВЛАСТ КОНТРОЛИРАЩА БЪЛГАРИЯ ! СЕГА СЪМ СИГУРЕН , ЧЕ МНОГО ХОРА СИ КАЗВАТ АМА КАК ТА НАЛИ ТОИ НАПАДАШЕ ВСЕКИДНЕВНО БОКО БОРИСОВ , А СЕГА ПРАВИ СЪЩОТО И С НОВОТО ПРО-ТУРСКО ПРАВИТЕЛСТВО… ТОВА Е ВЯРНО , НО НЕГОВАТА ЗАДКУЛИСНА РАБОТА СЕ НАРИЧА “НАСОЧВАЩ КАМШИК“ ИЛИ ПО ПРОСТО KA3AHO ХОРА КАТО НЕГО ПОСТОЯННО ПРИТИСКАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ИМ ПОKАЗВАТ , ЧЕ АКО ИЗЛЯЗАТ ОТ ПОСОЧЕНИЯ ИМ ПЪТ ГОСПОДАРИТЕ ИМ НА ЗАПАД ИМАТ С КАКВО ДА ГИ ВЪРНАТ В ПЪТЯ… НО СЪЩО ТАКА ТАКИВА ХОРА КАТО ЛИЛОВ НИКОГА НЕ ПОСОЧВАТ КОИ СЕДИ ЗАД ВСИЧКИТЕ НИ НЕСГОДИ А ИЗМЕНЯТ ИСТИНАТА ЧРЕЗ СВОИ БУТАФОРНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ КОИТО САДЪРЖАТ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА КРИМИНАЛНИТЕ ДЕЯНИЯ НА СЪОТВЕТНИЯ РАЗСЛЕДВАН ИНДИВИД , НО НЕ ПОСОЧВАТ КОИ СЕДИ ЗАД НЕГО А ИЗВЪРТАТ НЕЩАТА В ПОЛЗА НА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА КОНКРЕТНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ.. ПРИМЕР: БОКО БОРИСОВ – ЛИЛОВ ПОСОЧИ ПРЕГРЕШЕНИЯТА НА БОКО , НО НЕ КАЗА ЧЕ ЗАД НЕГО СЕДИ “ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО“ НА ЕВРЕИНА ЦИОНИСТ ДЖОРДЖ СОРОС И ЦИОНИСТКИТЕ БАНКЕРЧЕТА ОТ САЩ А “ДОКАЗА“ ЧЕ РУСКИ КАПИТАЛИ СА ФИНАНСИРАЛИ БОКО ЧРЕЗ НЕГОВАТА ЖЕНИЧКА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. ТОВА ЗАКЛЮЧЕНИЕ Е АБСОЛЮТНО ИЗГОДНО ЗА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО – САЩ , КОИТО ДИРЕКТНО ПОКАЗВАТ НА БОКО ЧЕ АКО СЕ ОТКЛОНИ ОТ ПЪТЯ ИМ МОГАТ ДА ГО СМАЧКАТ И СЪЩЕВРЕМЕННО ХВЪРЛЯТ ВИНАТА ЗА ЦАРУВАНЕТО НА БОКО НА ДРУГ , В ТОЗИ СЛУЧАИ НА РУСИЯ … ДРУГ ПИРУЕТ НА ЛИЛОВ Е НЕГОВИТЕ СМЕШНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА ! ТАМ ТОИ ПОКАЗВА НАГЛЕДНО ХАРЧОВИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НО НИКОГА НЕ КАЗВА КОИ НАПРАВЛЯВА ТЕЗИ ХАРЧОВЕ И КОИ ПРЕДИЗВИКА СВЕТОВНАТА И БЪЛГАРСКАТА КРИЗА. ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЗНАЯТ ЩЕ КАЖА ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ОТ 1989 ДО ДНЕС СЕ НАПРАВЛЯВА ОТ САЩ , КОИТО СА ПОЗВОЛИЛИ НА ШАИКА ПЕДЕРАСТИ И КУРВИ ДА ЗАВЛАДЕЯТ МНОГОБРОИНИ СЕКТОРИ ОТ ИКОНОМИКАТА В БЪЛГАРИЯ В ЗАМЯНА НА ПЪЛНОТО ИМ ПОДЧИНЕНИЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА 24 ГОДИШНАТА ПРОГРАМА – ПЛАНЪТ “РАН-ЪТ“ , ЦЕЛЯЩ ЕЛИМИНИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС И РАЗЧЛЕНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ НА НЯКОЛКО ПОДОПЕЧНИ НА САЩ ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЯВАНИ С ТУРЦИ , ЕВРЕИ И ДО КОЛКОТО СА ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ… ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОПАГАНДА СЕ НАРИЧА “ НАСОЧВАЩ КАМШИК “… ЛИЦЕТО ГРИГОР ЛИЛОВ Е ОСНОВЕН НО НЕ И ЕДИНСТВЕН ЛОСТ ЗА ВЛИЯНИЕ НА ЗАПАДНАТА ЦИОНИСТКА ЧУМА В “СКАТ“ ! РЕДОВНИ ГОСТИ В НЯКОИ ПРЕДАВАНИЯ НА “СКАТ“ СА НЕПРИКРИТИТЕ УЛТРА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЕНЕРГИИНИ “ЕКСПЕРТИ“ – СТЕФАН ГАМИЗОВ И ДИМИТЪР ИВАНОВ.. НА ПЪРВИЯТ РАБОТАТА МУ Е ОСНОВНО ДА САБОТИРА “АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК“ , И ДА ПЛЮЕ ЕЖЕДНЕВНО ПО РУСИЯ ОБВИНЯВАИКИ Я ЗА НЯКАКВА СИ ЕНЕРГИИНА ЗАВИСИМОСТ КАТО ПРОПУСКА ПЪЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ ОТ САЩ И ПОЧТИ ЗАГРОБВАЩАТА ЕНЕРГИНА ТАКАВА ИЗРАЗЕНА В “ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ“ , МАРИЦА ИЗТОК ЕДНО И МАРИЦА ИЗТОК ТРИ. ВСИЧКИТЕ ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ ЗАЕДНО СЪС ЩАТСКИТЕ МАРИЦИ СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ ЗАПАДНИ КАПИТАЛИ КАТО В 90 % ИМАТ ВИНА ЗА ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ СЪС 300 % … КЪМ ТОВА СЕ ПРИБАВЯТ И 5 – TE ПОСТОЯННИ ВОЕННИ БАЗИ НА САЩ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ! ….. ЕТО ТОВА Е ЗАВИСИМОСТ А НЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ КОИТО ЩЕ Е БЪЛГАРСКИ И ОТ КОИТО ЩЕ ИЗЛИЗА ТОК НА ЦЕНА ПОД 60 СТОТИНКИ КВ. ЧАС А НЕ КАКТО Е ОТ ЗЕЛЕНИТЕ КОЖОДЕРИ – 6 -7 ЛЕВА КВ. ЧАС. СЪЩО ТАКА ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА АЕЦ-КОЗЛОДУИ ГЛАВНА ВИНА ИМА ЩАТСКОТО И ЕВРОПЕИСКО ЛОБИ КОЕТО ЦЕЛЕШЕ ЕЛИМИНИРАНЕ НА ЕВТИНАТА КОНКУРЕНТНА ЕНЕРГИЯ И ИНСТАЛИРАНЕ НА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ЗЕЛЕНИ И ПРОЧИЕ ГЛУПОСТИ КОИТО ДА ОБРЕКАТ БЪЛГАРИЯ НА ВЕЧНА ЗАВИСИМОСТ ОТ ЗАПАДНАТА ЦИОНИСТКА ВЪРХУШКА… ВТОРИЯТ “ЕКСПЕРТ“ ДИМИТЪР ИВАНОВ Е НАИ-ОТЯВЛЕНИЯ АГИТАТОР ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ШИСТОВ ГАЗ ЦЕЛЯЩ УНИЩОЖЕНИЕ НА ЖИТНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ -ДОБРУДЖА И ЗАГРОБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА КУПУВА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ЛАИНА ОТ САЩ ЗА ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НАПРЕД , КОИТО ДА СПОМОГНАТ ЗА ПО БЪРЗАТА ДЕПОПУЛАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ… ДРУГ ИЗЯВЕН “РАЗСЛЕДВАЩ“ ПАЛЯЧО ИЗЕВЯВАЩ СЕ ПО “СКАТ“ Е ЛИЦЕТО АНТОН ТОДОРОВ , КОИТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ВТЪЛПИ НА БЪЛГАРИНА ЧЕ ВСЕ ОЩЕ БКП ДИРИЖИРАНА ОТ РУСИЯ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА… СЪЩИЯ ТОЗИ ТЪРСАЧ ПРОПУСКА ДА КАЖЕ ЧЕ СЛЕД 1989 ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ ДОИДОХА НА ВЛАСТ ХОРА , С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ , КОИТО БЯХА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВТОРИЯ ЕШАЛОН НА БКП. ТЕЗИ ПУМИЯРИ ИЗЛЯЗОХА НА СВЕТЛО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДИН ПУМИЯР С ИМЕТО МИХАИЛ ГОРБАЧОВ , КОИТО ПОД ДИКТОВКАТА НА ТОГАВАШНИЯ ШЕФ НА КГБ – ЯКОВЛЕВ , ОРГАНИЗИРА ПРЕВРАТИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ. 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА БЕ ПРОСТО ЗАВЪРШЕКА НА ГЛУПОСТА НА МИШКАТА ГОРБАЧОВ. СЛЕД ТАЗИ ДАТА В БЪЛГАРИЯ СЕ ВЪЗКАЧИХА ПУМИЯРИ КОИТО БЯХА ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ НА РЪКОВОДСТВОТО НА БКП… ГОДИНА ПО КЪСНО – 1990, БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА БЕ ПРЕДАДЕНА ОТ ГОРБАЧОВИТЕ ЛАКЕИ В РЪЦЕТЕ НА САЩ. ТОЧНО ОТ ТОГАВА Е И ОНЗИ ПЛАН – (РАН-ЪТ ), КОИТО БЕ СЪСТАВЕН И КОИТО ИМА КРАИНА 3A ЦЕЛ ДЕПОПУЛАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ С КРАИНА ЦЕЛ НАСТАНЯВАНЕ НА БЛУДНИЯ ИЗРАЕЛСКИ НАРОД И ПРОГОНЕНИТЕ ОСМАНЦИ НА МЯСТОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС… НО ТОВА НЯМА ДА ГО ЧУЕТЕ ОТ ЦАИСАТИЯ ПЕДЕРАСТ АНТОН ТОДОРОВ КОИТО ИМА ЕДНА ЗАДАЧА , ДА НАТРАПВА НА ЗРИТЕЛИТЕ ЧЕ БКП Е ЖИВА И ЗАД НЕЯ СТОИ РУСИЯ… ДРУГИ ОТКРОВЕНИ КАПИТАЛИСТИ СА ВОДЕЩИТЕ НА СУТРЕШНИЯ БЛОК НА “СКАТ“ И ПО СПЕЦИАЛНО ЛИЦАТА ВЕНЦИСЛАВ ТОЦЕВ И АЛЕКСАНДРИНА ДИМИТРОВА ! ПЪРВИЯТ НЕ ВЕДНЪЖ Е ИЗРАЗЯВАЛ ПРО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ СИ ВИЖДАНИЯ КАТО ТОВА – ЦИТАТ “ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА Е ЧАСТНО ЗА ДА СЕ УПРАВИМ „“ И НЕ ВЕДНЪЖ Е ПРЕКЪСВАЛ ХОРА КОИТО НЕ СИМПАТИЗИРАТ НА САЩ И ЗАПАДНАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПОЛИТИКА… ДРУГАТА ГЕРОИНЯ ОТ СУТРЕШНИЯ БЛОГ – АЛЕКСАНДРИНА ДИМИТРОВА КОПИРА ПОВЕДЕНИЕТО НА ТОЦЕВ , КАТО НЕ ЕДНОКРАТНО СЕ ИЗРАЗЯВА В ЕФИР, ЦИТАТ – “ ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРАТ ЗА ДА ТРАГНЕМ НАПРЕД “ …. ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ВОДЕЩИ И ГОСТИ СА ЕДНАТА СТРАНА КОЯТО ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЕ ЗАБИВА КАТО ТРЪН В ОЧИТЕ МИ , ДРУГАТА СТРАНА Е ТОВА ЧЕ ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ НЕ УДРЯ В ДЕСЕТКАТА ! ИЗКЛЮЧЕНИЕ ПРАВИ ЕДИНСТВЕНИЯ И НАИ-УВАЖАВАН ОТ МЕН ЖУРНАЛИСТ В “СКАТ“ ВАЛЕНТИН ФОРТУНОВ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРЕДАВАНИЯ РАЗМИВАТ ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ , КОИТО Я ДОВЕДЕ ДО ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ – ЗАПАДНИЯ БАНКЕРСКИ ЦИОНИЗЪМ , КАТО ПОСТАВЯТ НА ПЪРВО МЯСТО СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ПРОБЛЕМИ ПОСЛЕДСТВИЕТО ОТ ЗАПАДНАТА ПОЛИТИКА – ТУРЦИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ПРОКАРВАНА ОТ ТУРЦИЯ… НЕМОГА ДА РАЗБЕРА НАИСТИНА ЛИ В “СКАТ“ НЕВИЖДАТ ИЗНАЧАЛНИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ , КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ НЕОТКЛОНЕН ПЪТ , КОИТО НИ ДОКАРА ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ ? НЕ РАЗБИРАТ ЛИ В ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ПОД ТОТАЛЕН КОНТРОЛ ОТ САЩ , ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ИЗРАЕЛ И ЧЕ ТЕЗИ ТРИ ДЪРЖАВИ СА ПРИЧИНАТА ЗА ТОТАЛНАТА ТУРЦИЗАЦИЯ , ЦИГАНИЗАЦИЯ И ДЕБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ! В “СКАТ“ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ ТУРЦИЯ И ТЯХНАТА ПОЛИТИКА Е ПРОСТО ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ ЗАПАДНАТА ЦИОНИСТКА ПОЛИТИКА НАПРАВЛЯВАЩА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ ПОЧТИ ЧЕТВЪРТ ВЕК ! НЕ РАБРАХА ЛИ ЧЕ АКО “БЪЛГАРСКИТЕ“ ПОЛИТИЦИ БЪДАТ ИНСТРУКТИРАНИ ДА ИГНОРИРАТ ДПС И ЦИГАНСКИЯ ЕТНОС ПОСЛЕДНИТЕ НЯМА ДА ИМАТ НИТО ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ ВЪВ ВЛАСТА !!! ТОВА ПОВЕДЕНИЕ НА “СКАТ“ МИ ПРИЛИЧА НА ПОВЕДЕНИЕТО НА АНТОН ТОДОРОВ… ТОИ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ – ЗАПАДНОТО БАНКЕРСКО РОБСТВО , ЗАМЕНЯИКИ ГО С ИЗМИСЛЕН ПРОБЛЕМ – БКП… ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“ ИЗГЛЕЖДА ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ ЗАПАДНОТО БАНКЕРСКО РОБСТВО В КОЕТО СМЕ ИЗПАДНАЛИ И НАБЛЯГА НА ПОСЛЕДСТВИЕТО ОТ ТОВА РОБСТВО – ТУРЦИЗАЦИЯТА И ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“ НЕ КАЗВА НА ЗРИТЕЛИТЕ ЧЕ В МОМЕНТА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ИМА ЗБЛЪСАК НА ИНТЕРЕСИ ОТ НЯКОЛКО ЦЕНТРОВЕ: ТУРСКИ , ИЗРАЕЛСКИ И БАНКЕРО-ЦИОНИСТКИ ПРЕДСТАВЛЯВАН ОТ САЩ. КАТО В ПОВЕЧЕТО НАПРАВЛЕНИЯ ИНТЕРЕСИТЕ ИМ СЕ ПРЕСИЧАТ И ТЕ ИМАТ ЕДНА ОБЩА ЦЕЛ ДА РАЗДЕЛЯТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА НА ДВЕ РАВНИ ЧАСТИ , КОИТО ВИНАГИ ДА СА В ПРОТИВОРЕЧИЕ И КОИТО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОД КОНТРОЛ. ЛЯВОТО , ТОВА Е БСП. А ДЯСНОТО ГЕРБ И МИШКИТЕ ОКОЛО ТЯХ. ТОВА Е ЦЕЛТА ВСИЧКО ДРУГО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕ СТРАНА И ДА СЕ НАГОДИ СПРЯМО ИЗМИСЛЕНИТЕ ПАРТИИКИ КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ДЯСНАТА И ОСОБЕННО СЪС ЛЯВАТА ПОЛИТИКА… ТЕЛЕВИЗИЯ ‘СКАТ’ ВОДИ ТВЪРДА АНТИ-РУСКА ПОЛИТИКА OПРАВДАВАЩА Я СЪС “НЕЗАВИСИМОСТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ“… С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ВАЛЕНТИН ФОРТУНОВ – “10 СТЕПЕН ПО РИХТЕР“, КОИТО ЗА ЖАЛОСТ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ЖУРНАЛИСТ В “СКАТ“ ВИЖДАЩ РЕАЛНИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ – ЗАПАДНИЯ БАНКЕРСКИ ЦИОНИЗЪМ , ОСТАНАЛИТЕ ВОДЕЩИ ОТ “СКАТ“ И “НФСБ“ НЕ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЧЕ ПРИГЛАСЯЩИ НА ТОТАЛНОТО РУСОФОБСТВО ЗАЛЯЛО СТРАНАТА НИ МОЖЕ ДА ИЗГУБЯТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СИ КОИТО НА 80 % СА РУСОФИЛИ И ДО ЕДИН МРАЗЯТ ЗАПАДА И САЩ ЗА ТОВА КОЕТО СТОРИХА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС !!! ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ’ И ‘НФСБ’ НЕ МОГАТ ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ KATO ДОИДЕ ВРЕМЕ ЗА БИТКА ЦЕЛЯЩА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗАПАДНО БАНКЕРСКО РОБСТВО НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СЕ ОСВОБОДИМ БЕЗ ПОМОЩА НА РУСИЯ !!! В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО АРМИЯ НИТО ОРЪЖИЕ НИТО ИКОНОМИКА НИТО ДУХ ТА ДОРИ И СПЛОТЕН НАРОД КОИТО ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ЗАПАДА И ТУРЦИЯ В ЕВЕНТУАЛНА ВОИНА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ… САМИ СМЕ ОБРЕЧЕНИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕМ. ТА ДОРИ И БАБА ВАНГА НАВРЕМЕТО КАЗА : РУСИЯ КЕ ДВА ПЪТИ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ … НЕКА ДА Е ЯСНО , ЧЕ КОИТО ПЛЮЕ РУСИЯ ДИРЕКТНО ОБСЛУЖВА САЩ И ЗАПАДА. А КОИТО ОБСЛУЖВА ЗАПАДА И САЩ ЗА МЕН Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЗАСЛУЖАВАЩ САМО КУРШУМ… АКО ТЕЛЕВИЗИЯ “СКАТ“ ПОДКРЕПЯ И НАСЪРЧАВА ПРО-ЗАПАДНИТЕ ИЗЯВИ НА ИЗБРОЕНИТЕ ВОДЕЩИ И ГОСТИ , ТО АЗ КОИТО ЛИЧНО СЪМ АГИТИРАЛ НАД 30 ДУШИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА “НФСБ“ СЕ ЗАКЛЕВАМ , ЧЕ НЕ САМО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС НО И ЩЕ АГИТИРАМ АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ДА НАПРАВИ СЪЩОТО НА ИЗБОРИТЕ ! ! ! ВРЕМЕ Е ДА СВАЛИТЕ МАСКИТЕ И ДА ОТГОВОРИТЕ НА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС ЗАД КАКВО ЗАСТАВАТЕ ???? ЗАД СЕГАШНATA ПРО-ЗАПАДНA ПОЛИТИКА ИЛИ ЗАД БЪЛГАРИЯ ! ВРЕМЕ Е ДА ОТГОВОРИТЕ !!!

 11. Мемиш Мустафов
  17 август, 2013 в 12:28 | #11

  @Белморски
  много велик

 12. 23 септември, 2013 в 13:58 | #12

  Писмото на Георги Марков е от велико по-велико. То ни е като пътеводна звезда, която ни показва нагледно колко отвратително е лицемерието и смрадта на двата свята на посредствеността, на западния и на източния. Истината е в това, за да си щастлив бъди луд и ненормален и живей в свой собствен и прекрасен свят и не се приобщавай към мизерниците.
  – Ах, колко хубаво и прекрасно пръднахте другарю директор – така възклицаваше в годините на соца мижитурката, но същото го прави и днес само че вместо другарю обръщението е господарю.

 13. ИСТИНСКИ ИСТИНИ
  25 февруари, 2014 в 03:01 | #13

  Цялата световна дандания се контролира от аристократите на светът. Буш, Клинтън, Хитлер.. са им лицето пред светът. Евреите не са виновни. Да евреите и сега и винаги – от Вавилон още са използвани за да бъдат най-близките слуги на Елита – на всички страни. Евреите са елитните лакеи, който могат да бъдат унищожени от народа на Елита, чрез национализъм, ако те сгрешат спрямо Елита. И ако са искали комунизъм, то те са имали шанса да го направят по време на Голямата депресия. И то в цял свят. НE това, е целта им. Целта им е проста,.. да съществуват. ПРОСТО ДА СЪЩЕСТВУВАТ. Те Елита, да съществуват. Романът на Оруел \\\“Фермата на животните\\\“ може да се разглежда за Американската революция или Френската революция. Или всякакви такива. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CkqTnZSMN4g Понякога е нужна изкупителна жертва – Садам, Чаушеско.. и фермата се дава на друг – уж.. Няма как трябва да изглежда че господарят се сменява, и което прасе не иска си отива к куршум. Бай Тошо се предаде, но и без това беше почитател на фашизма и капитализма, а и неговите наследници намазаха – поне парично.. Да дясното е философията на този Елит. Фашизма е крайната фаза на тяхната мисъл. Оцеляват не най-хубавите орхидеи, а тези които са най-лъжливи… Каквито са политиците ви такъв е народа, казват журналистите.. Народа ги избирал.. Значи на немският народ да викаме хитлерците.. Хората избрали Борисов, са чели само ВИНЕТУ… Каквито са докторите такива са и пациентите. Каквито са проститутките такива са и клиентите им.. Или проститутките от български произход, показват морала на всички български жени.. Има добри и лоши момчета.. Добрите момчета побеждават лошите момчета. А кои са от добрите.. Този който победи, е добрият. В него е пропагандата и силата. Всички конспиратори пропуска, че капитализма е невъзможен. Капитализма спестява добавена стойност, и даването на заеми само удължава неговият живот но за сметка на агонията човечеството. Всички жертви на 19 и 20 ти век са жертви на капитализма. Лениновата система се създава защото Лондон и Вашингтон са имали нужда от злато, ликвидността на банките се оказва потресаваща след сривът от 1907ма, и това води до създаване на Федерален резерв и край на Латинският паричен съюз. Златото на три империи е взето, на руската, на китайската, и османската. Разбира се отива златото на немците. Хитлер работи за американската финансова олигархия и капитал. Въвели нула данъци за богатите, с което се е получил бюджетен дефицит. Но решили да взимат заеми.. Нали САЩ така прави, или Гърция, и въпреки това олигархията която е виновна за това, ще намаже още повече.. И това ще се случи в България, но има още време, украинците са почнали неолибералните погроми над държавата по-рано.. Янукович не е цялата олигархия, както и Хитлер не е, но олигархията от хитлерово време е още на власт и с големите концерни.. Във Ваймарската република вместо да взимат данъци са печатали всеки ден заплатите на държавните служители. http://en.wikipedia.org/wiki/Panic_of_1907 http://en.wikipedia.org/wiki/Panic_of_1893 Кредитните карти ще са история, казва ХамПарЦумЯм.. Разбира се. Ще е с чип до челният лоб – за бедняците, и чип на ръката – за елитните граждани. Така ще може да се купува и продава, единствено. И без това ликвидността на банките е все недостигаща, и е неизбежно замяната на банкнотите изобщо. Всеки ще взима кредит по всяко време, ако не го върнеш – няма да можеш да продаваш и купуваш. Всички развити цивилизации във Вселената са минали през тази крайна фаза на капитализма. Капитализма е зло, много зло. Но с въвеждането на монетаризма на Фридман, се смята че това зло е поправено. Тоест, те смятат да дават принадената стойност на работниците, да я връщат на пазара, като кредит. Ако схващате, какво казвам, вече няма да се чудите за историята в политиката и икономиката. Преди монетаризма на Фридман е имало нужда от злато, за да няма инфлация, но и за ликвидността на банковата система. Тая нужда от ликвидност в банковата система е направила всички войни и революции. И кризи. Та така, а сега накъде, с тези дългове, и понижено потребление след кредитният бум? Ако през 1913 година металното покритие на левовите банкноти е над 40%, през 1920 година то спада до 1,56%. По това време германската марка и австрийската крона са в още по-тежко положение с покритие съответно 1,43% и 0,38%. В края на войната вземанията на БНБ в Германия възлизат на 1 милиард марки, но поради специфичните условия на военните аванси тя не може да разполага свободно с тях и те на практика са блокирани в германски банки и са ликвидирани от хиперинфлацията в Германия в началото на 20-те години. За периода на войните стойността на българския лев намалява около 14 пъти до 1919та. С минималните златни резерви на БНБ и обезценката на нейните вземания в чужбина, единственото покритие на лева остават вземания от българската държава, които на практика са неликвидни. През първите години след войната левът е силно нестабилен, като стойността му се променя значително, в зависимост от общата конюнктура и фискалната политика. Още 1200% инфлация има от 1935та до 1944та. После в началото на 50те се прави деноминация, но не голяма, и друга през началото на 1960те, не че комунистите са правили инфлация, тя е била от преди 1944та. Това е истината. А златото връзва ръцете на банкерити и води до дефлация и липса на ликвидност дори при 100% златно покритие, депозитите са обезпечени с кредитити. Ако една торба със злато я внесеш в банката, банката я дава на кредит, после същата торба със злато се връща в банката като депозит, и така когато настане недоверие в банковата система, двама ще искат тази торба със злато, но може и сто човека да са, или поне пет – както е сега в България – банките имат 20% ликвидност. И тогава какво правим?? Не обезпечените пари дават решение на този проблем, но и на проблема с гниенето на капитализма – поне докато дълговете станат космически. Първата световна, свалянето на царя на Русия, и османската империя, китайска революция 1911та, са поради липса на златно покритие в САЩ и британската империя. Тази инфлация в Европа тогава, е точно заради това. САЩ и Британия източват златото на цял свят. Американските банки точно поради липса на златно покритие правят федералния резерв. След кризата на борсите през 1907ма, Морган е помолен за помощ да даде злато, Руския цар също помага, но златото не е достатъчно. Дори след източеното злато от Русия, Европа, Османската империя, и от света, след нова криза на ликвидност – 1929та, настъпва пак липса на златно покритие. И преди да се намеси Рузвелт, хората от тамани хол и американските банки с федералният резерв, подготвят Хитлер… След войната, дори преди да приключи, светът е на колене, и доларът става злато и резерв за страните с капитализъм. На тези без капитализъм, те и без това са на командна финансова система. Капитализмът е намален чрез кейнсиянска икономика, щото той може да умре когато се спестява – депозитите имат нужда от златна ликвидносст – тоесст нараства нуждата от злато. Но банките страдат от това положение, но Милтън Фридман им помага чрез своят монетаризъм. Така америка вече може да създава пари чрез дълг, фиат пари, дългът е покритието. И останалият свят пък няма избор. Но при такава система на команден долар и валути, вече няма да е нужно да има страни с командна икономика, и се решава соца да се закрие. Команден? долар, реЙтинги, форекс, борси, марката и йената бяха на везните като конкурент, после беше нужна валута от страна с размери и икономика на САЩ, като изравнител на везната, това е еврото. Едното крепи другото. Джордж Буш, облекчава данъците като типичен десен, и бюджетът на САЩ е празен през август, след атентатите ФЕД – банковият резерв на САЩ който печати ликвидност за банките и срещу облигации на правителството обявява че ще изпълни всички искания и прави лихва 1%. Доказано е, че самолетът на кадрите е видео ефект, и никой не го е видял. Когато си отива Буш, отново затяга коланите и прави десни данъци, и това е причинило ниска ликвидност, в банките, и те увеличават лихвите, така кредитният бум е сломен, и растежът е спрян. Кенеди е убит заради това, че въвежда сребро, за да спаси светът и доларът, заради дефицита на злато. Златото не е достигало, ето защо е въвел сребро. Само това е истината. Създаването на ФЕД, става заради недостиг на злато. Банкова ликвидност и липса на ликвидност, е когато една торба със злато я внасяш в банката, банката я дава като кредит, примерно за къща, този който взима парите за къщата, той дава отново същата торба на банката, и вече има двама клиенти за тези депозирани пари, но може и да са сто, или поне 5 клиента, както е ликвидността в България – 20%, и при криза и недоверие в Банковата система те ще си искат златото.. ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА, СТАВАТ ВОЙНИТЕ И РЕВОЛЮЦИИТЕ, СМЪРТТА НА ЦАРСКОТО РУСКО СЕМЕЙСТВО Е ДОБРА ЗА ФЕД. А СЛЕД ТОВА НАПЪЛНО ПРЕМАХВАТ ЗЛАТНОТО ПОКРИТИЕ – КАТО ТО НЕ Е СТИГАЛО ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, И БРЕТЪНУУДС ДОГОВОРА Е БИЛ ДОГОВОР НА ФЕД КЪМ ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ДОГОВОРА, А ИТЕЗИ С ВАЛУТЕН БОРД КЪМ ДОЛАРА. ПЕЧАТАНЕТО НА ДОЛАРИ УЛЕСНЯВА БАНКОВАТА ЛИКВИДНОСТ; Кой не знае че Марксовият край на капитализма е отложен с марксизъм на кредит???????????? И ТАКА, непридържането към златният стандарт по Рикардо, или стокови пари, прави възможно неограниченото даване на кредити, което е въздух за гнилия капитализъм. Така плодовете на капитализма не изгниват а се купуват на кредит. Кредитните и дебитните карти, помагат на банките за повече кредити при запазване на ликвидността.. Няма нищо случайно. В БЪДЕЩЕ….. Разбира се. Ще е с чип до челният лоб – за бедняците, и чип на ръката – за елитните граждани. Така ще може да се купува и продава, единствено. И без това ликвидността на банките е все недостигаща, и е неизбежно замяната банкнотите изобщо. Всеки ще взима кредит по всяко време, ако не го върнеш – няма да можеш да продаваш и купуваш. Всички развити цивилизации са минали през тази крайна фаза на капитализма.

 14. MUN4O
  6 март, 2014 в 23:23 | #14

  @ivan
  Иване,Иване,доста неща не стават ясни от логореята ти,но е ясно-по-довре с евреите и САЩ,отколкото в лапите на евразийският сатрап и в неговата империя,виновник за откъсването ни от цивилизованият свят!!Развери това–ако можеш!!!!

 15. MUN4O
  6 март, 2014 в 23:24 | #15

  @ivan
  Иване,Иване,доста неща не стават ясни от логореята ти,но е ясно-по-добре с евреите и САЩ,отколкото в лапите на евразийският сатрап и в неговата империя,виновник за откъсването ни от цивилизованият свят!!Разбери това–ако можеш!!!!

 16. martin
  11 февруари, 2015 в 20:30 | #16

  Поздравления за публикуването на това писмо! Днес звучи повече от актуално, впредвид състоянието, до което се докара Западът. И с чувство за хумор, бих допуснал, че именно ТОЙ е убил Гаеорги Марков…..

 1. 26 юли, 2013 в 21:02 | #1