Начало > Убий българина! > ПЛЮВАТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ
ПЛЮВАТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ
22 август, 2010

Валентин ФЪРТУНОВ


Особено ярък в ругателствата си срещу нас е германеца Юрген Рот, набеден, че е разследващ журналист…

Юрген Рот е „стар социалдемократ”, както се изразява любимата му трибуна за плювки срещу България – т.нар. българска редакция на федералната германска служба Дойче веле. И може би това обяснява всичко. „Старият едикакъв си” Юрген Рот от много години се препитава доста успешно с това да събира непроверени клюки и безкраен низ от „анонимни” източници за да бълва едно след друго ругателските си творения. Изразявайки се в неговия стил – няма съмнение, че тези книжлета са по същество германска държавна поръчка за озаптявяне на определени непослушковци в България, защото очевидно германските посланици нямат каубойските качества на задокеанските амбасадори. След услужливо преведената на български и пакетирана като книга – антибългарска бълвоч «Новите български демони», наскоро в Германия излезе следващото му творение «Гангстерска икономика».

За да добият идея читателите ни що за птица е Юрген Рот ще ви цитирам отделни пасажи, както от последната му книга, така и от предишни.
Юрген Рот припомня случая около АЕЦ Белене и участието на германския енергиен концерн RWE, който в крайна сметка се оттегли от проекта.
„Веднага след това енергийният министър на руската федерация пристигна в София, за да обяви, че Русия е готова да изгради електроцентралата. Дъщерната компания на Газпром – Атомстройекспорт бе обявила намеренията си за участие в проекта. Природозащитничката Албена Симеонова казва, че руският концерн имал стабилни интереси в България и че плащал огромни подкупи на членове на правителството, за да се сдобие с правото на участие в различни проекти. Симеонова разказва за това как представители на Атомстройекспорт влезли с автомати в общината на Свищов, за да „преговарят“ с градските власти.”
Мили Боже, представяте ли си уважаеми читатели, как представители на Атомстройекспорт, изключително сериозен играч в световния ядреноенергиен бизнес, които строят централи по цял свят, нахлузват върху костюмите си за по 2000 долара по един калашник и нагазват с обувките си от крокодилска кожа прахоляка на Свищов! Аз не можах съвсем да си го представя, още по-малко успях да си представя как тая хиперпикантна информация е останала скрита за цяла България!?
За сметка на това полюбопитствах каква е тая източничка на многоуважаемият плювател Рот и ето какво изрових, което естествено поставя нещата по местата им. Цитирам ви писмо на ръководството на Зелената партия, подписано от Ал.Каракачанов, част от което обяснява следната ситуация:
„1. Албена Симеонова (под това име тя е позната) от м. април 1994 г. е заместник председател на Зелената партия. От февруари 1992 г. до 26.01.1996 г. е изпълнителен директор на Фондацията на Зелената партия и отговаряше за външните връзки на партията. В нашите среди тя е известна от 1991 г. като председател на организацията на ЗП в Ботевград. Тя е жител на града и понастоящем.

През всичкото това време в частни разговори, както и на обществени места тя постоянно е изтъквала, че е болна от изключително рядко и тежко заболяване на белия дроб. Заболяване, което се лекува единствено чрез операция, за която е необходима сумата от около 100 000 (сто хиляди) щатски долара!..
Не бях се замислял сериозно над истинността на твърденията на Албена Симеонова, докато в края на 1996 г. не бях уведомен от специалисти в същата болница (д-р Елена Дурева и д-р Асен Златев), че според тях Албена Симеонова е симулант и въобще не страда от никакво хронично белодробно заболяване. Същата се е явила при д-р Златев, като се опитала да го убеди, че е болна от горепосоченото заболяване, но не е представила за това никакви документи, а е отклонила предложението да й се направят изследвания. Едновременно с това е заявила на д-р Златев, че е „събрала много долари“…”
Ще си спестя коментарите, но ако явните източници на г-н Рот са като тази повече от спорна госпожа, какви ли са „анонимните”!!!
Ето ви следващ бисер от свотовноисторическите открития на потресаващата разследваща журналистика на Юрген Рот:
„През декември 2007 година германското посолство съобщава на правителството в Берлин: „След влизането на България в ЕС престъпността драстично се увеличи.“ Сред обясненията за силните позиции на мафията са събитията около 1989-та година, когато от страната са изнесени между пет и девет милиарда долара. България е била на ръба на банкрута и докато населението е гладувало, номенклатурата е използвала момента, за да забогатее.”
Как не им омръзна!
Как на всички не им дойде до гуша това вмирисано на „червени бабички” и евтини манипулативни лъжи клише с изнесените милиарди, за които се оказа, че няма нито едно доказателство, въпреки, че банковите сметки би трябвало, поне така се твърдеше, да са там, на запад – колко е просто да се провери и да се посочат виновниците. Само, че ако няма виновници и ако всичко е още една съшита с бели конци брадата лъжа, за да ни хвърлят прах в очите същите тези западняци, докато чрез българският си политически слугинаж демонтираха цялата ни икономика; решително и с един замах изтриха от лицето на земята селското ни стопанство, животновъдство, градинарство; смляха на скрап и претопиха цялата ни индустрия и от китна държава ни превърнаха в заден двор и клоака на Европа! Защо не разследваш това Рот! Защо не зададеш въпроса, защо се появява гангстерска икономика? На мястото на какво? И кой го унищожи това дето го няма?!
По-нататък:
„Наскоро за първи път чух името на групировката ТИМ. В началото изобщо не знаех за какво става дума. Бях получил само оскъдна информация от Швейцария, че някои полицейски служби свързват групировката ТИМ с организираната престъпност, но не с примитивната престъпност на борците, а с онази на високите равнища, с голямата икономическа престъпност… На базата на документите, с които разполагам, и от разговорите си с журналисти и прокурори в България, аз вече съм убеден, че ТИМ е възникнала с участието на някогашното военно разузнаване в България. Според моите източници руската мафия има сериозни интереси във Варна, където действа една организация, възникнала от едновремешното съветско военно разузнаване“, твърди Рот. „Фрапорт АД дължи получаването на концесията за летищата Варна и Бургас на ТИМ. Дори националният превозвач Луфтханза не се спира пред коопериране в областта на техническото обслужване с 80 % в съвместно предприятие с фирма на ТИМ.”
И се гневи „старият едикакъв си” Рот, че германски компании си сътрудничат с българския сенчест бизнес и трупа плювки една след друга…
Далеч съм от мисълта да се превръщам в адвокат на ТИМ. Всъщност, идея си нямам какво представляват, и дали прословутото ГРУ(за което очевидно Рот говори)има нещо общо с тимаджиите. Но тук не мога да не кажа, че ако фирма Титан-Бургас, която чисти и с. Твърдица в което живея, и която доколкото съм чувал е собственост на ТИМ, се явява сенчест бизнес, според германския плювател, то дай боже повече такъв сенчест бизнес! Толкова добро комунално обслужване(извозване на боклука) и то в едно смотано селце, не бих могъл и да си представя, ако не го наблюдавам всеки ден, вече години!
Да ви кажа честно, уважаеми читатели, не ми се занимава повече с тоя нещастник, а мисля, че ви дадох достатъчно храна за размисъл. Тъпото е, че не е единствен и очевидно ще трябва и за вбъдеще да се занимаваме с подобни писюри. Защото не може, не бива да им се оставя празно място в ефира, където да излъчват зловонието си.

РЕКЛАМА
Коментарите са затворени