Начало > Убий българина! > Подозрително суркане на пантофи
Подозрително суркане на пантофи

Валентин Фъртунов

Соросоидите изпълзяха връз протестния припек

Тия дни из България се понесе едно архиподозрително шумолявене. Сякаш скелетите от гардероба с немощни стъпки се изтътрузиха и плъпнаха всъде, естествено, напълзяха най-вече медиите. Голяма суетня, голяма превъзбуда, зер – десетки седмици протести, а те, хрантутниците на Сорос, никакви ги няма.

То не бяха харти 2013, то не бяха декларации на 14 НПО-та, то не беше чудо. Включи се и измисленият наскоро Изборен борд, където начело на дружината, естествено пак е любимият предизборно-изборен професор на всите досегашни правителства от Времето на Големия Грабеж, Негово височайше присъствие г-н Михаил Константинов.

И се почна.

Едните соросоиди квичат:

Подпишете Харта 2013 за разграждане на плутократичния модел и възстановяване демокрацията

над 60 юристи, журналисти, университетски преподаватели, граждански активисти, творци и екозащтиници вече се подписаха – и все соросоиди и соросчета, според едни сметки 90% от подписалите, според други – само 70% са пряко или скрито, люде прехранващи се на Соросовата трапезка.

Другите соросчета грухтят:

Заявяваме, че няма да участваме в консултации, докато не бъдат изпълнени следните искания:

И валят искания като за коледни подаръци – едно връз друго и все в шарени, писани кутии като за ранна детска възраст и всите със соросови демократски панделчици в цветовете на дъгата… И отдолу пак подписани отбор юнаци, досущ като боковия отбор дето се превозваше с отряд-28 – все другари и все близки на Отвореното общество – Институт за развитие на публичната среда, Център за либерални стратегии, Български хелзинкски комитет, Международен център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия…

Брей, сакън, пръстенцата ми се изпотиха, дорде ги изпиша, зор. И все институти, и все центрове и комитети, и всите условия поставят, ултиматуми на несъстоялото се квази правителство.

И тогази, професорът се провикна гороломно, кат някой генерал на Шипка:

Германската избирателна система!

„Чистата мажоритарна изборна система е изключително опасна, тъй като при нея се изкривява вотът“ – дудне от всите телевизии Константинов и ни гледа назидателно.

„Така поне половината народни представители ще са избрани пряко и ще имат пряка връзка с хората“ – повторно дудне професорът и вече ни гледа определено лошо.

Въх! Ами сега!

Кое е вярното – мажоритарното изкривява вота, или мажоритарното дава пряка връзка с хората!? Ако всичкото мажоритарно – се изкривява вота, ако половината – не се изкривява!? Ха сега, де! Математическо мислене или математическа шизофрения? Или пък Лопе де Вега… Нали го помните вица, и да не го помните, няма време сега, друг път ще се разправяме…

А онзи, там горе, от портрета си, се е вторачил и с небивало спокойствие и леденостуден змийски поглед гледа, к`ви ги вършат неговите. Че и се засенчил с ръка, да не му блести протестния припек, че зер ще ги изтърве от поглед шашкъните си и ще вземат да я свършат кат бате Бойко. Язък, че му гласува такова доверие, орезили го дебеловратия, властта изпусна, не е шега!

Ех, народе, народе, немил и недраг никому, що не вземеш оная дебелата, метлата, от габъровите вършини, дето едно време метеше с нея овчите фъшкии в егреците, че…

Публикувано във в.Десант

РЕКЛАМА
 1. жоро
  27 юни, 2013 в 11:48 | #1

  чета на дневник последната статия, която цитира Гардиън.. да не се окаже и този външен журналист от соросите? Интересно ми е какво мислите, Валентин? Предвид чия медия е дневник си правя изводите…

  вече като видя „неправителствен център за изучаване“ и ми призлява…

  Това пише в секцията на лондонския „Гардиън“ за коментари от външни автори Джон О’Бренън, преподавател по европейска политика в ирландски университет и директор на неправителствения център за изучаване на Европа Widereurope.ie

 2. Ник
  27 юни, 2013 в 18:44 | #2

  Браво Вальо! Не е много,но браво!

 3. Ник
  27 юни, 2013 в 18:46 | #3

  Май не се получи достатъчно ясно!Не е много,това,което ти поднасям,като браво! Така че,още веднъж комплименти за добрия материал!

 4. Илия
  28 юни, 2013 в 10:29 | #4

  Точно така.Почти всички медии,“неправителствени“ организации ,Герб,президентството,медийната империя“Капитал“,са представители на
  ултрадесните фундаменталисти от соросовите фондации,ЦРУ и американското посолство.Извират отвсякъде.Ако наивните граждани ги върнат обратно на власт,тези наглеци ще доубият България.Това са палачите на българския народ!

 5. 30 юни, 2013 в 14:03 | #5

  Икономиката може да произведе всичко за всеки, но не произвежда парично потребление, за да се случи това. При реална икономика произведеният и продаден петрол за 1000 милиарда, трябва да произведе потребление за 1000 милиарда, но при капитализма това никога не става.

 6. Атанас
  30 юни, 2013 в 18:36 | #6

  Относно оставка на Правителството – ЗАКОНА ,ПРАВИЛАТА са ясни – суверена е 6,5млн.граждани т.е. 20-30 000 протестиращи са само 0,5% от суверена – имащите право на глас. ЗАКОННОТО е 500 001 валидни подписа за референдум с простият въпрос – искате ли нови избори.Даже трябва да стане традиция на втората година вот на доверие с референдум.“Априлското въстание“ в 21-век е петиции,референдуми и т.н. конституционни права.Трябва да се научим на ред и правила а не като малките деца пред сергията с играчки повтарят искам.

  Хора под 16-18год. или с жълти книжки се освобождават от наказ.отговорност т.е. чл.69 от Конституцията какво е ??? Отделно закон – ако депутат не се явява на работа – не само без заплата но и без субсидия за партията/прогресивно/ и т.н. ще видите как ще влизат в Нар.събрание.Данъкоплатците са им работодатели и нека взимат субсидии но да носят някаква отговорност – орязването на заплати и субсидиите е най-малкото.Ясни правила с “кръгла маса“ и прозрачност.

  ЯСНИ ИСКАНИЯ в смисъл промени в законите и т.н. тук – http://darikfinance.bg/novini/89859#comments съм написал как се ограбват хората на световно ниво и в РБ-я

 7. Атанас
  30 юни, 2013 в 18:46 | #7

  Промени в законите означава забрана на ошфорките и Херман Ван Ромпой каза ,че бюджета на ЕС губи 1 000 000 000 000 евро годишно.

  Искаме промяна е много общо даже глупаво без ясни мерки.

  В този ред на мисли Явор Куюмджиев каза ,че промените в закона за енергетика “ще донесе свежи приходи в системата, които могат да достигнат до 1-1,5 милиарда лева годишно“

  ЛОГИЧНИЯТ ВЪПРОС е ЗАЩО до сега ГЕРБ и преди тях не са променили закона ???? и кой е приел този закон и не само този……………………..

  Аз не мога да знам всички “вратички“ в закона но за които знам съм ги изброил в дарик финанси – коментар №6

 8. Анонимен
  5 юли, 2013 в 07:15 | #8

  Кой казва, че протестиращите са само 20 000!
  Първо, те не са едни и същи всеки ден!

  Това първо!

  Второ, ако гледаме само телевизия, определено няма да знаем, колко са наистина.

  Примерно, колко са тук?
  http://www.youtube.com/watch?v=ZfqHQEykO-c

  После, колко са били партизаните преди девети септември 1944? Има в интернет информация.

  Моето число за тях е не повече от 10 000, като не всички са били комунисти.

  За това пък, тогава е било Коминтерн, сега е Сорос.

  Един и същи идеологичен боклук, който ползва всичко, което помага в настоящето.

  За мен, не трябва референдум!

  Избори! Ако трябва, после пак избори!

  Докато дойде идеята за собствено финансиране!

  Това, пари оттук, пари оттам, тоя бил инвеститор, оня бил още по-голям инвеститор, глупости!

  И всичко се започна, когато ни взеха данните, личните, откакто са собственост на държавата.

  Играта с банките и нашите с данните са много ясни. Но никой не иска да повярва, че е толкова просто. А и кой да застане начело на идеята!

 9. пепелян
  5 юли, 2013 в 14:49 | #9

  @Анонимен
  С риск да бъда упрекнат, че мястото ми не е тук, понеже сайтът е „отворен“ само към хора с високо интелектуални способности, смея да твърдя, че за последните 6-7 изречения ми е необходимо да използвам дори и гадателски способности, за да мога да схвана за какво точно иде реч, каквито, уви, не притежавам.

  Така, че моя призив е ако желаете хората масово да ви разбират и възприемат идеите, бъдете малко по-обстоятелствени и ясни при запознаването на аудиторията с тях…

 10. 5 юли, 2013 в 17:17 | #10

  Може и да сте прав „пепелян“, сигурно съм се отплеснал… 🙂
  Ако става дума за „мажоритарните“ дрънканици на професора Константинов, показвам, че в една и съща реч той е хем „за“ хем „против“ мажоритарната избирателна система…
  Ако иде реч за параграфа „А онзи, там горе, от портрета си…“, сигурно съм си мислел, че става ясно, че визирам лицето Джордж Сорос, чийто портрет е публикуван по-горе в текста, което физически е „там горе“…
  Нооо, както и да го въртим и да го сучем, няма нищо по-смешно от това автор да обяснява, какво бил искал да каже 🙂
  Поздрави!

 11. пепелян
  5 юли, 2013 в 22:24 | #11

  Г-н Фъртунов, може би се е получила някаква неразбория при писането на горния ми коментар, поради което да сте останали с впечатлението, че съм визирал конкретно статията Ви. Мнението ми под № 9 изцяло засяга коментар № 8…
  Поздрави!@Валентин Фъртунов

 12. 5 юли, 2013 в 23:13 | #12

  Е, значи все още пиша разбираемо 🙂
  Благодаря!
  Колкото до анонимния коментар 8, човекът го е писал на един дъх, омерзен от манипулациите и явно развълнуван, тъй че не му придиряйте. На него му е простено, той е читател.
  Виж, ако писателят трябва да обяснява 🙂 вече става резилът пълен… и ми напомня за оня виц: Чукча не читатель – чукча писатель!
  Бъдете здрав!

 13. в.богданов
  6 юли, 2013 в 19:51 | #13

  с съжаление трябва да се отбележи че българия и грузия са единствените страни от постсъветското пространство „отворили“ своите общества до степен равна на самоубииство.

 1. 13 септември, 2013 в 10:21 | #1