Начало > Анализ > Ще поведе ли България европейската революция?
Ще поведе ли България европейската революция?

Валентин Фъртунов

Всички обективни предпоставки са налице

Накъдето и да се обърнеш в Европа, всичко ври и кипи. Това, което пропагандната машина на управляващата финансово-банкерска камарила нарича „криза“, не е просто поредната криза на свободния пазар и капитализма, а последната. Светът на „постоянният растеж“ и „минимум 6% годишно“ се сгромолясва и нищо не може да го спаси. Нито холивудските баданарки, нито деноношното дуднене на превърналите се в Гьобелсова преса световни и национални официозни медии. Краят на света на кредита и лихвата главоломно приближава с края на доларовата епоха и американските самолетоносачи, ракети, безпилотници и специални части разпалващи пожари навсякъде, където могат, само ще отложи катастрофата с месеци или години, но няма да я предотврати.
Поради това, не е изненадващо, че България – най-бедната и изстрадала страна в Европа след 23-годишен грабеж от свои и чужди, достигнал размерите и качеството на национален геноцид – най-вероятно ще се окаже слабото звено, което първо ще изгърми.
Не го казвам аз, казва го агенция Франс прес: „Наблюдава се революционна ситуация. Хората отказват да бъдат управлявани от шепа монополисти и олигарси“. Същото твърди ултрадесният политолог Евгени Дайнов, заявява го бившият червен президент Георги Първанов и човекът от бизнеса, строителният предприемач Петър Буклов пред „Блиц“: „В страната има революционна ситуация, както в 1990 година“.
Аз лично го очаквам с ужас вече двайсет години, наблюдавайки безпардонната манипулация и кръвосмучене на които народът ни е подложен от, и с помощта на шепа, лишени от всичко човешко, тарикати. Тази зима стана вледеняващо ясно, че часът е ударил.
Революционната ситуация е налице. Както казва Уикипедията, управляващите не могат, а подтиснатите не искат да живеят по старому; рязко са изострени всички обичайни нужди и бедствия на угнетените класи; значително се повишава активността на масите и тяхната готовност за самостоятелно революционно действие.
Доста бледичко описание на вулканът който клокочи в момента в България, не намирате ли? Не ви давам повече примери, защото, който е окат вижда, който не е глух чува. Изглежда не вижда и не чува само партокрацията, която в България по същество е и олигархията. Отворете вестник, включете телевизор и на мига ще се убедите, че са кьорави – искат пак със старите мутри да правят парламент, да вдигат тока от юли, да дават 700 милиона за 30-годишни изтребители, да продължавам ли?
Бай Ганьо, Дочоолу, Гочоолу и Данко Хърсъзина си пият шотландската ракия, замезват средиземноморски деликатеси и мъдруват – ще му мине на българина. Минава на махмурлията, а българинът вече няма пари да си купи шльокавица, тъй че няма какво да му мине. И въпреки не, а именно заради придобитото му през безкрайните робски векове търпение, когато гръмне става страшно. Гладът и унижението в еднаква степен са умозрително недостижими, през тях трябва да минеш, да ти залепне корема на гръбнака, да ти се пръскат от ярост вратните жили докато те безчестят, чак тогава ще разбереш.
Затова България ще се взриви от народния гняв съвсем скоро. И никак няма да съм изненадан, ако оттук се подпали и пламне цяла Европа. Балканите ненапразно са схващани винаги като барутното буре на континента. Малко им трябва на гърци, сърби и румънци. Италия, Испания и Португалия и сега пушат със страшна сила. Франция не спира да се тресе.
Китайците имат едно странно на пръв поглед проклятие: „Пожелавам ти да живееш в интересни времена!“ Поврага им на мъдростта, но май натам отива работата…

РЕКЛАМА
 1. Чета
  18 май, 2013 в 12:31 | #1

  “ Както казва Уикипедията, управляващите не могат…“- Това не е от Уикипедията, а най-вероятно от марксистко-ленинско опредаление за революционната обстановка. Написано правдоподобно.Трябва повече…

 2. Атанас
  19 май, 2013 в 18:28 | #2

  Идват 3 -планетарни катастрофи по едно и също време и в коментар №5 тук – http://darikfinance.bg/novini/89823#comments съм написал за какво става въпрос.

 3. Атанас
  19 май, 2013 в 18:46 | #3

  Има нещо много по страшно от 700млн. за самолети като сума пари – ВЕИ далаверата за около 16 000 000 000млрд.лв. – http://darikfinance.bg/novini/80521#comments

  При планирани 300MW фотоволтаици до 2020год. сега има около 1040MW и екс-министър Трайков каза при Карбовски ,че до неговата оставка е имало 200MW и само за 3,5 месеца до новия закон(01.07.2012год.) са станали 900MW фотоволтаици.

  ТЕЦ „Марица-изток – АЕS“ – 670 MW; ТЕЦ „Марица-изток – ENEL“ – 908 MW и задължението на данъкоплатците да изкупуват тока за 15год.(13 млрд.лв.) е направо изгодна сделка спрямо ВЕИ далаверата за 16млрд.лв.

  Отделно продажбата на 33% държ.дял в ЕРП-тата също е голяма измама и милиарди загуби за например 10год.
  ЧЕЗ за 2012год. отчете около 500млн.лв. и 33% за държавата се смята лесно.

  Другите измами на ГЕРБ са закони които дават на банките права да променят лихвата и да са като държавата при взимания и т.н. измамите с “вратички“ в закона са много.

  Г-н Фъртунов хората не са наясно за какво става въпрос т.е. как се ограбват и в повечето случаи става “законно“ с “вратички“ в закона включително 10% комисионни също са “законни“.

  “Национализацията“ в 21-век не е като 1944год. – просто прогресивно облагане и семейно(данък лукс) и забрана на ошфорките ,и т.н.

  “Априлското въстание“ в 21-век е петиции,референдуми и т.н. конституционни права но възниква проблем защото мнозинството няма познания за да вземе информирано решение поради което пиша с цел познания.

 4. Ъ?
  20 май, 2013 в 09:46 | #4

  Какви са тия революционно-марксистки глупости?

 5. 22 май, 2013 в 20:29 | #5

  Защо десните смятат че е редно да имаме по-високи цени на тока – както било в Европа. Ама нали имаме най-нисък корпоративен данък, значи е нормално и цените да са ниски.

 6. ivan
  2 юни, 2013 в 13:46 | #6

  ======================== АКО ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТA НИ ДА ИМАТ БЪДЕЩЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ОСЪЩЕСТВИМ ЦЯЛАТА ДОЛУПОСОЧЕНА – “ ПРИМЕРНА НОВА КОНСТИТУЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ “ , АКО НЕ ИСКАМЕ…… ПРИГОТВЕТЕ СИ ШАЛВАРИТЕ !!! ––––––––––––––––––––––––––––––––– ПPИMEPHA HOBA KOHCTИTУЦИЯ HA БЪЛГАРИЯ ––––––––––––––––––––––––––––––––––- ПЛАН ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ЗАПАДНО БАНКЕРСКО РОБСТВO
  ––––––––––––––––––––––––––––––––– 1. – ЕЛИМИНИРАНЕ НА СТАРАТА 23 ГОДИШНА ОКУПАЦИЯ ЧРЕЗ ИЗБОРИ ИЛИ ПРЕВРАТ…
  2. – НАЗНАЧАВАНЕ НА ДОКАЗАЛИ СЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ , КОИТО НЕ СА ОБВЪРЗАНИ С НИКОЯ ДЪРЖАВА , КОРПОРАЦИЯ И ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНА ПАРТИЯ…
  3 – МОМЕНТАЛНA HOTA ДO ПОСЛАННИЦИТЕ НА САЩ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ , ЧЕ AKO CE HAMECЯT OTHOBO ВЪВ ДЪРЖАВHATA ПOЛИTИKA ЩE БЪДAT OБЯBEHИ 3A ПЕРСОНА НОН ГРАТА. НА ОСТАНАЛИТЕ ПОСЛАННИЦИ ЯСНО ДА СЕ ПОКАЖЕ , ЧЕ НАМЕСАТА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРА…
  4 – НЕЗАБАВНA HOTA ДO ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО ДА ВЪЗСТАНОВЯT BCИЧKИ ДЪРЖАВHИ И BOEHHИ 3AГУБИ HA CTOИHOCT 5O OOO OOO OOO MИЛИAPДA ЛEBA ПPИЧИHEHИ OT И3ПЪЛHEHИETO HA УБИИCTBEHИTE 3AПOBEДИTE HA ПЪPBИTE – , ( ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО). B CPOK OT 2 – MECEЦA ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И НАТО , KATO EДHOBPEMEHHO C УЛTИMATУMA KЪM ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО , ПОДАВАНЕ НА МОЛБА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИИСКИЯ СЪЮЗ. ВРЪЩАНЕ НА ВОЕННИТЕ НИ ЧАСТИ ОТ АФГАНИСТАН И ДРУГИТЕ НАТОВСКИ ДЕСТИНАЦИИ И В СРОК ОТ ДBA МЕСЕЦ ИЗТЕГЛЯНЕ НА ВОЕННИТЕ ЧACTИ НА САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ..
  5 – ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА СЕКТОРИТЕ СВЪРЗАНИ С НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ( ЕНЕРГЕТИКА , ВОДОСНАБДЯВАНЕ , ПЕТРОЛНА ПРОМИШЛЕНОСТ , MИHHA ПРОМИШЛЕНОСТ , ЗЕМЕДЕЛИЕ , МАШИНОСТРОЕНЕ, ВОЕННО ПРОИЗВОДСТВО И ФАРМАЦИЯ ). МОМЕНТАЛEН KOHTPOЛ НАД ВСИЧКИ ЧУЖДИ БАНКИ В ДЪРЖАВATA И B CPOK OT 1 – MECEЦ BЪBEЖДAHE HA ПЪЛHA 3AБPAHA ДА ОПЕРИРАТ В БЪЛГАРИЯ. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРCKИ БАНКИ… ПЪЛЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НАД БНБ И BЪBEЖДAHE HA ’’ИCЛЯMCKOTO’’ ПPABИЛO B БAHKИPAHETO 3AБPAHЯBAЩO ЛИXBATA , HO ДOПУCKAЩO ПЪPBOHAЧAЛHA EДHOKPATHA TAKCA B PA3MEP HA 0,5 % OT OБЩATA ПPEДOCTABEHA CУMA. ОБЯВЯВАНЕ НА ЦЕЛИЯ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ КЪМ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ , БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ , ГЛОБАЛНИ КОРПОРАЦИИ И НАДНАЦИОНАЛНИ ФИНАНСОВИ ОБРАЗОВАНИЯ – ( МВФ,СВ ) , ЗА ( ОМРАЗЕН )… ТОВА ОЗНАЧАВА , ЧЕ ТОЗИ ДЪЛГ НЕ Е НАТРУПАН В СЛУЖБА НА НАРОДА И ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ А СЕ Е ПОЯВИЛ ЧРЕЗ КОРУПЦИЯ В ПОЛЗА НА ПОЛИТИЦИТЕ И ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ БЕНЕФИЦИЕНТИ… ТОВА Е ВАЗМОЖНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА САЩ , КОИТО СЛЕД НАХЛУВАНЕТО СИ В ИРАК , ОБЯВИХА ЦЕЛИЯТ МУ ДЪЛГ В РАЗМЕР НА 250 000 000 000 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА ( ОМРАЗЕН ) , КАТО СЕ АРГОМЕНТИРАХА ЧРЕЗ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ , НО РЕАЛНО НЕ ИСКАХА ДА ПЛАЩАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПОДОПЕЧНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ. ПРЕЗ 2008 ЕКBАДОР НАПРАВИ СЪЩОТО КАТО ПОСОЧИ САЩ ЗА ПРИМЕР…. ПЛАВНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ВАЛУТНИЯ БОРД И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ;ЗЛАТНИЯТ ЛЕВ; КАТО РАЗПЛАЩАТЕЛНА ЕДИНИЦА. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО И ФИНAНСИ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ – ( И ТЕХНИТЕ СЕМЕИСТВА ) , УПРАВЛЯВАЛИ ОТ 1989 ГОДИНА НАСАМ , ЗАБOГАТЕЛИ OT УПРЪВЛЕНИЕТO НА БЪЛГАРИЯ ЗА СМEТКА НА НЕИНИТE ИНТЕРEСИ И ТЕЗИ НА НАРОДА.. ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ДА ПРИТЕЖАВАТ БАНКОВИ СМЕТКИ , АКЦИИ , ФИРМИ , АВОАРИ И НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В ЧУЖБИНА… OБЯBЯBAHE HA BCИЧKИ 3ДEЛKИ CЪC 3EMЯ 3A HИЩOЖHИ И HE3AБABHA НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЦЯЛATA 3EMЯ ;И3KУПEHA; OT ЧУЖДEHЦИ И TEXHИTE БЪЛГАРCKИ ПPEДCTABИTEЛИ. СТРОГ КОНТРОЛ НАД ОСТАНАЛИТЕ СЕКТОРИ КОИТО МОГАТ ДА ВЛИЯЯТ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА , СОЦИАЛНАТА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ HA БЪЛГАРИЯ …
  6 – HOB OБPA3OBATEЛEH 3AKOH ГAPAHTИPAЩ HEПЛATEHOTO , HO 3AДЪЛЖИTEЛHO CPEДHO OБPA3OBAHИE. ВКЛЮЧВАЩ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧАСОВЕ ПО ВЕРОУЧЕНИЕ И ВОЕННА ПОДГОТОВКА ! ДЪРЖАВHO CУБCИДИPAHE HA BCEKИ ПPИET BЪB БЪЛГАРCKИ УHИBEPCИTET. EЛИMИHИPAHE HA KOПИPAHETO HA ЗАПАДНATA OБPA3OBATEЛEH CИCTEMA ЦEЛЯЩA EДИHCTBEHHO TOTAЛHA ДEБИЛИ3AЦИЯ HA УЧAЩИTE CE C ЦEЛ ПO ЛECEH БЪДEЩ KOHTPO HAД TЯX. ПOBИШABAHE HA KAЧECTBOTO И KOHTPOЛA HA OБPA3OBATEЛHATA CИCTEMA. 7 – HOB 3AKOH 3A 3ДPABEOПA3BAHETO ГAPAHTИPAЩ БE3ПЛATHИ ЛEKAPCTBA 3A ПEHCИOHEPИ , COЦИAЛHO CЛAБИ , ДEЦA , УЧEHИЦИ И BИШИCTИ. 3AKPИBAHE HA ;H3OK; И ПPEXBЪPЛЯHE HA HEИHИTE OTГOBOPHOCTИ KЪM ДЪРЖАВАТА. ПPEMAXBAHE HA ( ДДC ) 3A ЛEKAPCTBA ПPOИ3BEЖДAHИ И PA3ПPOCTPAHЯBAHИ B БЪЛГАРИЯ. БE3ПЛATHO ЛEЧEHИE HA ДEЦA , УЧEHИЦИ И BИШИCTИ БE3 3HAЧEHИE OT БOЛECTTA. CЪ3ДABAHE HA ДЪРЖАВEH ФOHД 3A ЛEЧEHИE HA БЪЛГАРCKИ ГPAЖДAHИ CTPAДAЩИ OT PEДKИ 3AБOЛЯBAHИЯ. ДЪРЖАВHA ГAPAHЦИЯ HA 2/3 OT ЦEHATA 3A ЛEЧEHИE HA ПEHCИOHEPИ И COЦИAЛHO CЛAБИ. MHOГOKPATHO ПOBИШABAHE HA 3AПЛAЩAHETO B 3ДPABEOПA3BAHETO. 8 – HOBA КОНСТИТУЦИЯ ЗАЩИТАВАЩА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВA И НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС. НОВ НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС ИЗРИЧНО РЕГЛАМЕНТИРАЩ НАКАЗАНИЕТО ЗА ОЩЕТЯВАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ЗА СМЕТКА НА ЧУЖДИ ТАКИВА. ПРИ НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА , МИНИМАЛНАТА ПРИСЪДА ЩЕ Е 20 ГОДИНИ ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА ПЛЮС ОТНЕМАНЕ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО И ФИНАНСИ НА ОБВИНЯЕМИЯ И НЕГОВОТО СЕМЕИСТВО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.. ПРОЧИСТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И СЪДЕБНА ВЛАСТ ОТ ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ-( KAЛИHK ) , СЪДИИ И ПРОКУРОРИ… НЕЗАБАВНО ПОДВЕЖДАНЕ ПОД НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ НА ТЕЗИ ОТ ТЯХ , КОИТО СА ДОПРИНЕСЛИ ЧРЕЗ ДЕИСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕИСТВИЕ ЗА СЕГАШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЪРЖАВАТА… 9 – НОВ ИЗБОРЕН ЗАКОН РЕГЛАМЕНТИРАЩ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ЗА ВСИЧКИ ИМАЩИ ПРАВО НА ТОВА , ОГРАНИЧАВАЩ ПРАВОТО НА ГЛАСУВАНЕ НА ЛИЦА НЕ ЗАВЪРШИЛИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ , ЛИЦА НЕ ВЛАДЕЕЩИ РАЗГОВОРНО И ПИСМЕНО БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК , ЛИЦА ОПРЕДЕЛЯЩИ СЕ РАЗЛИЧНО ОТ БЪЛГАРИ И ЛИЦА НЕ ПРИЗНАВАЩИ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА… – OTKA3BAЩ PEГИCTPAЦИЯTA HA ПAPTИИ И3ГPAДEHИ HA ETHИЧECKA OCHOBA И ОГРАНИЧАВАЩ ГЛАСУВАНЕTO HA ЛИЦА C ДBOИHO ГPAЖДAHCTBO … 10 – НОВ МЕДИЕН ЗАКОН РЕГЛАМЕНТИРАЩ КАКВИ И КОЛКО ПРЕДАВАНИЯ МОГАТ ДА СЕ ИЗЛЪЧВАТ – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 40% ОТ ИЗЛЪЧВАНИТЕ ФИЛМИ ПО ТВ-КАНАЛИТЕ ДА СА БЪЛГАРСКИ И СТРОГ КОНТРОЛ НАД ЧУЖДИТЕ ПРОДУКЦИИ ИЗЛЪЧВАНИ ПО МЕДИИТЕ СЪЧЕТАНО С ПОСТОЯННО ИЗЛЪЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛ – ПАТРИОТИЧНИ ПРОГРАМИ ПОКАЗВАЩИ СЕМЕЙНИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ НА БЪЛГАРИНА; ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА НА АНТИ-БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ И МЕДИИ ( БТВ , НОВА-ТВ , ТВ-7 , ТВ-ЕВРОПА И НА ДЕГРАДИРАЩИТЕ МУЗИКАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ – ТВ-ПЛАНЕТА И ФЕН-ТВ И ДР. )
  11 – ЗА ДА ЕЛИМИНИРАМЕ ЗАПАДНОТО ВЕТО НАЛОЖЕНО НИ СЛЕД ПРЕОРЕНТИРАНЕТО НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ КЪМ НОВИ ПАЗАРИ. НАЙ – ГЛАВНИТЕ ОТ ТЯХ ЩЕ СА : БРИКС , БРАЗИЛИЯ , РУСИЯ , ИНДИЯ , КИТАИ И РЕПУБЛИКА ЮЖНА АФРИКА . В ЕВРОПА ОТ ПРОМЯНАТА НЯМА ДА СЕ ПОВЛИЯЕ САМО ГЕРМАНИЯ И ЧАСТИЧНО ФРАНЦИЯ…
  12 – НАЙ ВЕРОЯТНО ЗАПАДЪТ ОГЛАВЯВАН ОТ САЩ , ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ИЗРАЕЛ С ПОМОЩТА НА ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА СИ ВЪРНЕ ВЛИЯНИЕТО В БЪЛГАРИЯ . КАТО ПРИ НЕУСПЕХ ПОСЛЕДНИЯТ КОЗ В РЪКАТА НА АНГЛО-САКСОНЦИТЕ ЩЕ Е НАСИЛСТВЕНАТА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ ПО ЛИБИЙСКИ СЦЕНАРИЙ КАТО ПРИЧИНАТА ЗА ; СПАСИТЕЛНАТА ; ОПЕРАЦИЯ ЩЕ СА ; РЕПРЕСИРАНИТЕ ; ТУРЦИ В РОДOПИТЕ И ЛУДОГОРИЕТО. НА, КОИТО ЗАДАЧАТА ИМ ЩЕ Е ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ БЪЛГАРИЯ ОТВЪТРЕ ПО КОСОВСКИ СЦЕНАРИИ ПРИЛOЖEH В ЛИБИЯ A B МОМЕНТА И B СИРИЯ… ТОЧНО ЗАРАДИ ТОЗИ СЦЕНАРИЙ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ОСИГУРИМ ИМУНИЗАЦИЯ ОТ „ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ“, ЧРЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ДО МИНИМУМ ОСЕМДЕСЕТ ХИЛЯДНА ЧИСЛЕНОСТ , KOЯTO ЩE E И3ЦЯЛO ПPOФECИOHAЛHA. ТОВА Е МИНИМАЛНАТА ЧИСЛЕНОСТ , КОЯТО МОЖЕ ДА ОТРАЗИ АТАКА ОТ ВСЯКА ЗАОБИКАЛЯЩА НИ СТРАНА. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВОЕННА СЛУЖБА В СРОК НЕ ПО МАЛЪК ОТ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА. ЗА ВСЕКИ ОТБИЛ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА , ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ‘’ЗАПАС’’ НА ВСЕКИ ТРИ ГОДИНИ В СРОК НЕ ПО МАЛЪК ОТ ТРИ СЕДМИЦИ… ЗАКУПУВАНЕ НА РУСКИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ С-300 И С-400 ТРИУМФ, РЕМОНТИРАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ОСЕМНАЙСЕТТЕ ИЗТРЕБИТЕЛЯ МИГ-29 И НЯКОЛКОТО ОСТАНАЛИ ИЛ-39 И СУ-25. МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ОСТАНАЛИТЕ НИ ОКОЛО 120 ТАНКА И ОКОЛО 10 ВЕРТОЛЕТА. ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ЗАКУПУВАНЕ НА РУСКИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ – БУК М2 , ТОР Е2 , Бм – 30 Смерч И ПАНЦИР-Ц . ЗАКУПУВАНЕ НА МОРСКИ БРЕГОВИ КОМПЛЕКС-БАСТИОН. И НА МИНИМУМ 5 КОНТЕИНЕРНИ УСТАНОВКИ КЛУБ-К. ТОВА ВЪОРЪЖЕНИЕ И KAДPOBO OKOMПЛEKTOBAHE ЩЕ CTPУBA HA БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВA OKOЛO 2 МИЛИАРДА ЛЕВA. TE3И MEPKИ ЩЕ CA A-CИMETPИЧHИЯ BOEHEH OTГOBOP HA БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВA , KOИTO CЪC MИHИMAЛHИ CPEДCTBA ЩЕ HИ OCИГУPИ MAKCИMAЛHA 3AЩИTA. TA3И ’’’ ИHBECTИЦИЯ ’’’ ЩЕ И3ГPAДИ НЕПРОБИВАЕМ ЩИТ ГАРАНТИРАЩ НЕНАМЕСА В ЦЯЛОСТTА НА БЪЛГАРИЯ МИНИМУМ ЗА 15 ГОДИНИ НАПРЕД. KЪM ГOPEПOCOЧEHИTE ’’ ПPEУCTPOИCTBA ’’ ЩЕ CE ПPИБABИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪЗДАВАНЕ НА МНОГОБРОИНИ ДИВЕРСИОННИ ГРУПИ ПО ОБРАЗЕЦ НА РУСКИТЕ СПЕЗНАЗ НА ГРУ И ФCБ – “ AЛФA” И „ВИНПЕЛ“ , ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВОЕННОТО И ЦИВИЛНО РАЗУЗНАВАНЕ. ПОДВЕЖДАНЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ НА ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ ДОПУСНАЛИ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ШАИКА ЗА ОБСТРЕЛ ОТ ВРАГОВЕТЕ ПОСОЧЕНИ НИ ОТ ЦИОНИСТКИЯТ ЗАПАД. ТЕЗИ ОРЪЖИЯ И ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ГАРАНТИРАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СВОБОДНАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА….
  13 – ОБЯВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ЗА ЕДИНСТВЕННО ЛЕГИТИМНА В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. ПРОЧИСТВАНЕ НА ЦЪРКВАТА ОТ ИНТЕРЕСЧИИ И БЕЗРОДНИЦИ ,ВЪВЕЖДАНЕ НА РЕЛИГИОЗНО-ПРАВОСЛАВНИ ЧАСОВЕ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА. СТРОИТЕЛСТВО НА НОВИ ЦЪРКВИ В РОДОПИТЕ И ЛУДОГОРИЕТО КОИТО ДА СПРАТ НАСИЛСТВЕННАТА ТУРЦИЗАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО ТАМ… СЪЗДАВАНЕ НА ЗАКОНОДАТЕЛЕН НОРМАТИВ СТРОГО РЕГУЛИРАЩ ИЗГРАЖДАНЕТО НА МОЛИТВЕНИ УЧРЕЖДЕНИЯ РАЗЛИЧНИ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ – ПРАВОСЛАВИЕТО… ЗАКОН КОИТО НА ПАРИТЕТEH ПРИНЦИП ЩЕ ПОЗВОЛЯВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НЕПРАВОСЛАВНИ МОЛИТВЕНИ УЧРЕЖДЕНИЯ. ТОЕСТ ЩЕ БЪДАТ ДАДЕНИ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВИ НЕПРАВОСЛАВНИ МОЛИТЕНИ “ДОМОВЕ“ САМО АКО НА ТЕРИТОРИЯТА НА СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВАТА ОТ КОЯТО СЕ ПРИЧИСЛЯВАТ ВЗИСКАТЕЛИТЕ ИМА БЪЛГАРСКИ ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВЕ ИЛИ СЕ ИЗГРАЖДАТ ТАКИВА РАВНИ ПО БРОИ НА ИЗГРАДЕНИТЕ И ТЕЗИ В СТРОЕЖ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. АКО ИМА НЕСЪОТВЕТСТВИЕ В КОЛИЧЕСТВОТО В ПОЛЗА НА ЧУЖДИТЕ МОЛИТВЕНИ ДОМОВЕ ТО МОМЕНТАЛНО ЩЕ БЪДЕ ПРЕРАЗГЛЕДАНО РАЗРЕШИТЕЛНОТО ИМ ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ… СЪЩО ЩЕ СЕ ВЗЕМE В ПРЕДВИД КАКЪВ Е ОБЩИЯ ПРОЦЕНТ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ИЗГРАДИ НОВ МОЛИТВЕН ДОМ В СЪОТВЕТНОТО НАСЕЛЕНО МЯСТО. АКО ТОЗИ ПРОЦЕНТ Е ПОД 10% РЕШЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТРИЦАТЕЛНО… НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ НА НЕПРАВОСЛАВНИ МОЛИТВЕНИ УЧРЕЖДЕНИЯ ЩЕ ПОЛУЧАТ ТЕЗИ ГРУПИ КОИТО НАБРОЯВАТ В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ ЧИСЛЕНОСТ НАД 100 000 ХИЛЕДИ ДУШИ… OCHOBHИTE ПОД РЕЛИГИИТЕ ЩЕ СА: МЮСOЛМАНСТВОТО , РУСКАТА И АРМЕНСКАТА ЦЪРКВА. ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ СЕКТИ , ФОНДАЦИИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕННИ ОРГАНИЗАЦИИ ФИНАНСИРАНИ ОТ ЗАПАДНИТЕ И МЮСОЛМАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ…
  14 – МНОГОКРАТНО ЗАСИЛВАНЕ НА ПОМОЩА НА ДЪРЖАВАТА КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА И ДЕЦА. ПРОМЕНИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ПРОГРАМА В ПОЛЗА НА НАЦИОНАЛ – ПАТРИОТИЗМА. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ КАТО СЪЩЕВРЕМЕННО С ТОВА СТРОГ КОНТРОЛ НАД РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И РАЖДАЕМОСТ ЧPE3 3AKOH OГPAHИЧABAЩ ПOMOЩTИTE 3A MAЛOЛETHИ И HEПЪЛHOЛETHИ MAИKИ И MAИKИ KOИTO HE CA 3ABЪPШИЛИ CPEДHO ОБРАЗОВАHИE. 3ATBOP 3A POДИTEЛИ И3OCTABИЛИ ДЕЦАTA CИ И 3A POДИTEЛИ ПO3BOЛИЛИ HA MAЛOЛETHИTE И HEПЪЛHOЛETHИTE CИ ДЕЦА ДA ИMAT CBOИ TAKИBA. СТРОГИ МЕРКИ ЗА ВКАРВАНЕТО HA РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ B ОБЩЕСТВОТО. ПОСТАВЯНЕ НА УЛТИМАТУМ НА ТУРСКО ГОВОРЯЩОТО И ЦИГAHCKOTO НАСЕЛЕНИЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКВА НАЦИОНАЛНОСТ Е И ДАЛИ ПРИЗНАВА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ И ДЪРЖАВА. АКО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ КОИТО НЕ СЕ СМЯТАТ ЗА БЪЛГАРИ И НЕ ПРИЗНАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ СЪЩИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ В СРОК ОТ ЕДИН МЕСЕЦ ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ В СТРАНАТА ПРИПОЗНАТА КАТО МАИКА ЗА ТЯХ …
  15 – НЕЗАБАВНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ ПУСТЕЕЩИ ЗЕМИ И СЪЗДАВАНЕ НА ДЪРЖАВНО – НАРОДНИ КООПЕРАЦИИ ЗА ОБРАБОТКА НА ЗЕМИТЕ.
  ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ РАБОТНИ МЕСТА И РАЗЦВЕТ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА. КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ СПРЕ ТУРЦИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ОСИГУРИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДЕМ НА ОГРОМНИ РАИОНИ В БЪЛГАРИЯ….
  16 – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ И ПОПЪЛВАНЕТО ИМ С БЕЗРАБОТНИ ГРАЖДАНИ…
  17 – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДСТВА В БЪЛГАРИЯ УНИЩОЖЕНИ ОТ ЗАПАДНАТА НИ АНТИ-БЪЛГАРСКА „ДЕМОКРАДНИЯ“: ВОЕННО ПРОИЗВОДСТВО ; МАШИНОСТРОЕНЕ ; СЕЛСКО СТОПАНСТВО ; ЖИВОТНОВЪДСТВО ; ОВОЩАРСТВО ; ХИМИЧЕСКО ПРОИЗВОДСТВО И ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. САМО ТАКА ЩЕ ГАРАНТИРАМЕ ИКОНОМИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КОЕТО ГАРАНТИРА ФИЗИЧЕСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ POД.––––––––––––––––––––––––––––––––––––ТОВА ЩЕ СА ОСНОВНИТЕ ТОЧКИ ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗГРАЖДА НОВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА B KOЯTO EДИHCTBEHHOTO И BOДEЩO ПPABИЛO ЩE ГЛACИ ” Г P A Ж Д A H И T E . H A 3 H A Ч A B A T . B Л A C T A . Г P A Ж Д A H И T E . K O H T P O Л И P A T . B Л A C T A . И . Г P A Ж Д A H И T E . У B O Л H Я B A T . B Л A C T A’’….. ( ТАЗИ КОНЦЕПЦИЯ И ДЪРЖАВНОСТ Е НАИ-УДАЧНО ДА СЕ КОНТРОЛИРА ОТ “НАРОДЕН ОРГАН“ ВКЛЮЧВАЩ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ВСИЧКИ БРАНШОВЕ , КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗБРАНИ ЧРЕЗ МЕТОДА ОТ ДОЛУ НА ГОРЕ ! ТОЕСТ НАИ НИСКОТО СТЪПАЛО В СЪОТВЕТНИЯ БРАНШ ЩЕ ИЗЛЪЧИ СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕГИОНАЛНО НИВО , КОИТО ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ РЕГИОНИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОСНОВЕН ГОВОРИТЕЛ-ПРЕДСТАВИТЕЛ КОИТО ЩЕ ИЗРАЗЯВА ТЕХНИТЕ ВИЖДАНИЯ В НОВОСЪЗДАДЕНАТА “НАРОДНА ВЛАСТ“… ПО УДАЧНО Е ИЗРАЗИТЕЛЯ НА ВОЛЯТА НА “ НАРОДНАТА ВЛАСТ “ ДА БЪДЕ ОГРАНИЧЕНА САМО ДО ЕДНО ЛИЦЕ. ТОЕСТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА , КОЯТО НЯМА ДА РАЗМИВА ВЛАСТА И ОТГОВОРНОСТТА МЕЖДУ НЯКОЛКО СТОТИН ИНДИВИДА А ЩЕ СЕ НОСИ ПЕРСОНАЛНО ОТ ЕДИН ЧОВЕК И НЕГОВИТЕ НАПРАВЛЯВАЩИ СЪВЕТНИЦИ ОТ “НАРОДНАТА ВЛАСТ“ )…… ! НO B ГOPEПOCOЧEHИЯ ПЛAH ИМА САМО ЕДНО НЕЩО КОЕТО НЕ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОРИ И С МНОГОМИЛИАРДНИ ИНВЕСТИЦИИ И ТОВА Е ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР , КОЙТО ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ ПАТРИОТИЗМА ЗА СВОЯ КАУЗА И ДА ПРЕСЛЕДВА ИНТЕРЕСИТЕ CИ И TE3И НА БЪЛГАРИЯ , КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ , ДО КРАИ. TOBA E EДИHCTBEHHИЯ HAЧИH ЧPE3 , KOИTO ЩЕ CE ИЗМЪКНЕМ ОТ TУKAШHATA 23 ГОДИШНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДУПКА !… НА ЯСНО СЪМ , ЧЕ ЗА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ НЯКОИ ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ТОЧКИ СА ТВЪРДЕ КРАИНИ ,НО СИ ОТГОВОРЕТЕ САМИ ЗА ПОСЛЕДНИТИ ДВАДЕСЕТ И ТРИ ГОДИНИ НЕ Е ЛИ ТВЪРДЕ КРАЙНО ДА УНИЩОЖАТ ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО А ОСТАНАЛИТЕ 90 % ОТ НАРОДА ДА ГО ДОКАРАТ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА АБСОЛЮТНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО. НАЯСНО СЪМ ЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СПОДЕЛЯТ КРАИНАТА ЦЕЛ НА ПЛАНА , НО НЕ ВСИЧКИ НАЧИНЪТ НА НЕГОВОТО РЕАЛИЗИРАНЕ. ЗАТОВА АКО ИСКАТЕ ДА СЕ БОРИТЕ БЕЗ ДА СИ ЦАПАТЕ РЪЦЕТЕ ПРОСТО СПРЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ. СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС ЗА СМЕТКА НА ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ЗАЩОТО АКО СЕГА НЕ ГИ ПРЕМАХНЕМ ПОЛИТИЧЕСКИ УТРЕ НЯМА ДА НИ ИМА ФИЗИЧЕСКИ. РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СЕ ОСВОБОДИМ. СТИГА ДА СМЕ ЗАЕДНО А НЕ РАЗДЕЛЕНИ….БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ…….
  СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ !

 7. динка николова
  5 юни, 2013 в 17:45 | #7

  може да звучи парадоксално но за България вече важи“политиците НЕ ИСКАТ да управляват, народът НЕ МОЖЕ нищо да промени“. За каква демокрация говорим, щом няма /или не са читави/ закони за регулиране отношенията: народ-държава, Народ-институции…???!!?? Обикновеният гражданин е незащитени тормозен от собствената си държава! И никой не повдига сериозно този проблем!?! Социална слепота или национална неграмотност….

 8. Антонов
  19 юли, 2013 в 22:36 | #8

  Ще поведе ли България европейската революция? Не, няма да поведе. Едва ли ще има и нещо подобно на „европейска революция“. Причините са много. България е отчайващо слаба и изостанала и изнемощена във всички отношения – даже тук не става въпрос за икономическо изоставане. Разрушена е нравствеността, националното съзнание, духовността…с една дума българщината, или по-скоро това, което е известно като „ноосфера“. (Вернадский – за победата на СССР във ВОВ: „Победи нашата ноосфера!“)

  Не мисля, че и Европа я чака нещо хубаво, някакво възраждане. Моля да бъда извинен, че съм голословен, Готов съм да отговоря на всички възражения. Бих се радвал, ако някой успее да ме преубеди 🙂

  С интерес очаквам обещаното от г-н Фъртунов предаване за синергетиката. При един по-внимателен подход към темата, сигурен съм, че в синергетиката (но не само!) ще се намерят достатъчно аргументи като доказателство (за съжаление) за моя песимизъм.

  А до тогава – съветвам ви, наслаждавайте се на великата славянска поезия.

  „Когда пробьет последний час Природы,
  Состав частей разрушится земных,
  Все зримое опять накроют воды,
  И божий лик изобразится в них.“

 9. todor
 10. ………………………………………….
  31 януари, 2014 в 07:27 | #10

  Аз нямам време много за разговори, но искам да ти препоръчам, ако намериш „Black low dictionary“ , да видиш определението за демокрация там.

  Сега не ми се преписва дословно, ако искаш вземи съвет от Фъртунов, той си падаше по речници, но демокрация е управление, представено от олигархия, аристокрация или монархия.

  Най-нислото стъпало на демокрацията е олигархичната демокрация, втората стъпка е аристократичната демокрация и накрая монархичната демокрация.

  Преди 1989 у нас беше комунистическа демокрация или демократичен комунизъм, все тая, , при която/ който вместо олигархия, аристокрация или монарх, имахме партия!

  Това, че партоята се е наричала комунистическа, няма нищо общо със самата система на управление.

  Ако има нещо, което изобщо не искам, то е да живея в демокрация.

  Ако нещо си заслужава за което човек да се бори е РЕПУБЛИКАТА!

  Левски! Ей това е думата!

 11. ………………………………………….
  31 януари, 2014 в 07:38 | #11

  За Динка беше последното писание!

  А Фъртунов нищо не каза, какво стана с книгата ?

  Излезе ли не излезе ли?

 12. ………………………………………….
  31 януари, 2014 в 07:53 | #12

  за №6 Иван

  Иване, писал си го отдавна, но искам да ти кажа, че разбирам болката ти.

  Виждаш, какво става в Украйна,нали?

  Тепърва на Брюксел му започват проблемите.
  Нали знаеш, че крайната цел на ЕС е създаването и установяването на ЕЦБ в цяла Европа.

  За съжаление у нас няма националисти.

  Да ми се сърди Фъртунов ако иска, но и бургаските нациоаналисти са малко менте.

  Изобщо, грабва някой идеята за нациоанлизма и ДоТам!

  Ей, оня ден слушам Сидеров, изпънал се в стил Путин/ аз одобрявам путин до 75% / и ми говори за гейовете, едно към едно с неговите думи!

  Направо кипя! Сидеров е толкова хитър, хваща някоя болна тема, зная, че и 1% няма нито желание, нито капацитет да я осъществи, НО въпросът е ПърВи да е зачекнал темата!

  Всички, които сме излизали навън, знаем ГолЯмата лъжа и за запада и за щатите.

  Всъщност, не всички. Толкова баламочи са пресичали пътя ми, но те ще остареят, ще се сблъскат с другата страна на социалните помощи и Тогава, …дано не е късно!

 13. Antoaneta Ovcharova
  10 март, 2014 в 23:10 | #13

  Po-dobre ne moje da bade kazano! Pozdravlenia za avtora.

 1. 0 trackbacks