Начало > ТВ Предавания > 12 юни 2011: „ЛИСАБОНСКИЯТ ДОГОВОР, Част 1“
12 юни 2011: „ЛИСАБОНСКИЯТ ДОГОВОР, Част 1“
Тема: „ЛИСАБОНСКИЯТ ДОГОВОР, Част 1, епизод 1“


>>> Линк за сваляне на предаването
Потребителите на Opera трябва да изберат линка с десния бутон на мишката и от контекстното меню да изберат Save Linked Content As…

РЕКЛАМА
Categories: ТВ Предавания
Tags:
 1. АТАНАС
  19 юни, 2011 в 11:17 | #1

  ЕС не е идеален но ако негативите са повече от 50% става лошо. Пречиствателни станции за населени места над 2000 жители и т.н. екологични директиви е добро.Има много правилни неща но това ,че шепа хора които не са избрани директно могат да управляват ЕС е опасно.Както и подмяната на Лисаб.договор в смисъл вкарването на елементи от проекта за Конституция на ЕС,но доколкото знам има клауза за напускане на ЕС.Неможе да се отрече че до 2013год. ЕС ни дава 10.000.000.000млрд.еврофондове а че нашите държ.служители и т.н. са некадърни да усвоят тези пари не е проблем на ЕС,и че сме дали 3млрд.лв. членски внос а сме усвоили 1млрд.
  Обобщено накратко плюсовете за РБ-я са повече от минусите от членството в ЕС с изключение на това че ЕС може без да се съобразява с ООН резолюции да влиза във война и това е което плаши и не го знаех и БЛАГОДАРЯ на г-н Фъртунов за предаването и информацията.Трябва да се дискутират и знаят нещата.

 2. АТАНАС
  19 юни, 2011 в 14:36 | #2

  Гледах 2-част но факта е че Лисаб.договор е ретифициран от 27-държави,както сега пакта “евро+“ трябва да се ретифицира от всички държави.Значи бълг.депутати са тези които може да ни предадат като ретифицират пакта.Каква е причината за това – незнание т.е.колко от депутатите са чели Лисаб.договор преди да го ретифицират и колко са го разбрали щото се иска юред.образование.Тук е проблема че се дава власт на депутати които са некомпитентни и неразбират за какво става въпрос.Неможе да се сърдим на ЕК и т.н. щом като всичките 27-държави са ретифицирали Лисаб.договор.
  На кой да се сърдим ако Народ.събрание ретифицира пакта “евро+“ – на депутатите ли??? за които чл.69 от Конституцията казва че неносят отговорност за гласуванията си???? “Партийното“ гласуване е престъпление – незнаят за какво гласуват и наистина се иска сериозни знания и образование за да се разберат нещата.
  Просто казано в Лисаб.договор са си оставили “вратички“ разни лобиски “кръгове“.
  Съгласен съм с италианския журналист за недостатъците но това е поправимо и е недопустимо да се изнудва журналиста откъде му е информацията щом като е вярна.
  Иначе валутния-ЕС има сериозен проблем – от 330% банкови активи в БВП и 33% лоши кредити плюс фалита на Гърция и предстоящите проблеми с Испания и Италия.
  Не само Георги Ангелов знае, че финансовото спасяване на Гърция и Ирландия миналата година е било незаконно според договорите на Европейския съюз. Поради тази причина в края на миналата година те решиха да променят договора на ЕС, с който да създадат законен механизъм за спасяване“ http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=691628 Затова отлагат фалита на Гърция щото ГФР даде 26млрд. а Франция 20млрд. ““Общата стойност на деривативите в света надхвърля световния брутен вътрешен продукт десетократно, заяви Мобиус“ http://darikfinance.bg/novini/56121/%D1%EB%E5%E4%E2%E0%F9%E0%F2%E0+%F4%E8%ED%E0%ED%F1%EE%E2%E0+%EA%F0%E8%E7%E0+%E5+%ED%E5%E8%E7%E1%E5%E6%ED%E0

 3. Ивайло
  26 юни, 2011 в 21:05 | #3

  Господин Фъртунов, намерих члена за който говорихте в 45-та минута от това ваше предаване. Ето го:
  Член 240 б
  „При упражняване на предоставените му правомощия, свързани с разпоредбите на глави 4 и 5 на дял IV, трета част, относно пространството на свобода, сигурност и правосъдие, Съдът на Европейския съюз не е компетентен да проверява валидността или пропорционалността на операции, проведени от полицията или други правоприлагащи служби в държава-членка, нито да се произнася относно изпълнението на задълженията на държавите-членки за поддържането на обществения ред и опазването на вътрешната сигурност.“
  Нека видим какво пише в „българското“ законодателство.
  Закон за Министерството на вътрешните работи Чл. 79. (5) :
  „Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства.“
  Искам да попитам, кой и по каква методика ще определи, че примерно протестите са станали „масови безредици“? Логиката на този „български“ закон е, че властта е готова да убива деца и бременни жени, за да си остане на власт, ако се почувства застрашена.
  Нека сравним и един стар български закон от времето на Първото Българско Царство (Основни закони на Торе):
  „Чл. 51. …Бременната жена се освобождава от наказания… (том. ІІІ, стр.119-123).“
  Каква е логиката на този закон? Бременната жена се освобождава от наказание, защото е носител на бъдещото поколение, което е по-ценно от сегашното.

 4. 26 юни, 2011 в 21:14 | #4

  Великолепно съпоставяне, Ивайло!

 5. Ивайло
  27 юни, 2011 в 11:44 | #5

  Конституцията на Република България позволява на „нашите“ депутати да приемат всякакви закони – без носене на наказателна отговорност, за създаването на закони благоприятстващи българоцида и държавностния разпад:
  Чл. 69.
  Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения И ЗА ГЛАСУВАНИЯТА СИ в Народното събрание.

 6. .
  1 юли, 2011 в 05:26 | #6

  Защо не спрем да говорим, кой какво дал. ………………
  Зад даденото, има ли някакво реално покритие?

  Я да си спомним, Де Гол как си поиска злато за доларите събрани във Франция и какво се случи после?

  Системата опираща се на дигитални пари няма бъдеще. Това е огромна измама, че ти като ми дадеш пари на мен, аз съм богат…
  Та нали искаш да ти ги върна? И как? Със сложна лихва, което ще рече, те са невъзвращаеми. Чета коментарите, аз не мога да правя такива, но зад учените думи няма как да открия реалността, житейската.

  Защото самото боравене с пари е мръсна работа, някой е окупирал правото да ги печата и затова … майката на цели държави!

 1. 0 trackbacks